Vondt i Nervene - Nervesmerter og Nerveskader 650px

Vondt i Nervene - Nervesmerter og Nerveskader 650px

Vondt i Nervene – Nervesmerter og Nerveskader

Vondt i nervene og nervesmerter kan være både smertefullt og plagsomt. Vondt i nervene og nerveskade kan skyldes isjias / isjialgi, prolaps, diabetes, nervesykdom, avklemming, autoimmune sykdommer og medikamentelle bivirkninger. Vi gjør dog oppmerksom på at funksjonell nerveirritasjon grunnet muskler og ledd er det aller vanligste.

 

Vanlige områder hvor nerver kan havne i klem eller bli irritert inkluderer:

 • Albuen
 • Håndleddet
 • Nakken (Nakkeprolaps eller funksjonell nerveirritasjon grunnet stramme muskler og ledd)
 • Ryggen (Skiveprolaps eller irritasjon fra anspent muskulatur og feilfunksjon i ledd)
 • Setet (Piriformissyndrom og bekkenleddsproblematikk)
 • Skulderen (avklemmingssyndrom)

 

Klassiske symptomer ved nerveavklemming kan innebære:

 • Bortdovning i hender eller føtter
 • Kraftsvekkelse i grep eller ved gange
 • Nummenhet i armene eller beina
 • Sensorisk svekkelse i amer eller bein (nevropatisk hyposensitivitet)
 • Strålende smerter nedover låret og ned til foten (nevropatiske beinsmerter)
 • Strålende smerter fra nakken og nedover armen til hånden (nevropatiske armsmerter)

 

Scroll nedenfor for å se to gode treningsvideoer med øvelser som kan hjelpe deg med å redusere nerveirritasjon og nervetensjon.

 VIDEO: 5 Øvelser mot Stråling i Beina og Nerveavklemming i Ryggen

Stråling og iling nedover beina kan skyldes nerveirritasjon eller nevropatisk avklemming i ryggen. Nervene i lavryggen er nemlig ansvarlig for å sende motoriske signaler til musklene dine, samt å motta sensorisk informasjon fra hud og muskler.

 

Klikk nedenfor for å se fem øvelser som kan hjelpe deg med å redusere nerveirritasjon i ryggen og bidra til bedre nervefunksjon.

Bli med i familien vår og abonner gjerne på vår YouTube-kanal for gratis treningstips, treningsprogrammer og helsekunnskap. Velkommen!

VIDEO: Fire Trygge Kjerneøvelser mot Ryggprolaps og Ryggnervesmerter

Et ryggprolaps kan legge lokal avklemming på nerver i ryggen. Det er viktig med gradvis opptrening dersom du er rammet av en skiveprolaps for å øke lokal blodsirkulasjon, styrke lokale muskler og bidra til gode reparasjonsforhold. Treningsøvelsene bør utføres tre til fire ganger i løpet av uken.

Likte du videoene? Hvis du hadde nytte av dem, så ville vi virkelig satt stor pris på at du abonnerer på YouTube-kanalen vår og gir oss en tommel opp i sosiale medier. Det betyr utrolig mye for oss. Stor takk!

 

Vanlige årsaker til nerveirritasjon og avklemming av nerver

Noen av de vanligste årsakene er overbelastning, traume, dårlig sittestilling, mangelfullt kosthold, slitasje, muskulære feilbelastninger (særlig glutealmuskulaturen) og mekanisk dysfunksjon i ryggsøylen. Nervesmerter vil ramme de aller fleste av oss i løpet av livet  – noen av oss mer enn andre.

 

Les også: Nervesmerter i armene? Dette bør du Vite om Prolaps i Nakken?

nakkeprolaps-collage-3

 

Les også: Stråling nedover beina? Les mer om Prolaps i Korsryggen her!

Noen av de vanligste årsakene til vondt i nervene er dysfunksjon i muskulatur / myalgi (f.eks. piriformis syndrom), skivelidelser (nakkeprolaps eller lumbal prolaps) og lokal avklemming. Det kan også forverres av leddrestriksjoner og refererte smerter fra nærliggende strukturer.

 Hvor er nervene?

Nervene er kontrollsystemet som styrer alt som skjer i kroppen din – de finnes overalt i hele kroppen. Vi kan dele nervene inn i 3 hovedkategorier:

 • Autonomisk nervesystem – Disse nervene kontroller de ufrivillige bevegelsene og reaksjonene i kroppen. Det kontrollerer blant annet blodtrykket, hjertefrekvens, temperaturkontroll og fordøyelse. De regulerer også organfunksjon.
 • Motorisk nervesystem – Dette er nervene som gjør at du kan bevege på deg ved å sende signaler fra hjernen og ryggmargen til muskulaturen din.
 • Sensorisk nervesystem – Dette systemet sender informasjon fra huden og berøring tilbake til hjernen din. Der blir den ‘tolket’ slik at du kan føle berøring og lignende.

 

 

Les også:

– Fullstendig oversikt over muskelknuter og deres referansesmertemønster

Vondt i musklene? Dette er hvorfor!

 

Nervenes anatomi (de 3 nervesystemene)

Det autonomiske nervesystemet

Det autonomiske nervesystemet - Foto Wiki

Det motoriske- og det sensoriske nervesystemet 

Slik fungerer det sensoriske og det motoriske nervesystemet - Foto Wiley & Sons

Slik fungerer altså det motoriske og det sensoriske nervesystemet. Som du ser er det venstre del av hjernen som bestemmer bevegelsene på høyre del av kroppen – den informasjonen er særlig interessant når vi tenker på hjerneslag eller hjerneblødning, som da betyr at blødning i venstre hjernehalvdel vil gi påvirkning av høyre side – det er naturligvis avhengig av hvilket område som rammes også.

 

 

 

Hva er smerte?

Smerte er kroppens måte å si ifra på at du har skadet deg eller er i ferd med å skade deg. Dette er en indikasjon på at du gjør noe feil. Det å ikke høre på kroppens smertesignaler er egentlig og be om trøbbel, da dette er dens eneste måte å kommunisere at noe er galt. Dette gjelder for smerter og vondter over hele kroppen, ikke bare ryggsmerter som så mange tror. Hvis du ikke tar smertesignalene på alvor kan det føre til langvarig problematikk, og du risikerer at vondtet blir kronisk. Naturlig nok så er det en forskjell på ømhet og vondt – de fleste av oss kan skille mellom disse to.

 

Behandling og spesifikk treningsveiledning av en muskuloskeletal ekspert (fysioterapeut, kiropraktor eller manuellterapeut) tilrådes ofte for å få langvarig bukt med problemet. Behandlingen vil ta sikte på og bearbeide dysfunksjoner i muskler og ledd, som igjen vil føre til redusert forekomst av smerter. Når smerten er dempet, da er det nødvendig å luke ut årsaken til problemet – kanskje du har en litt dårlig holdning som fører til at noen muskler og ledd blir overbelastet? Ugunstig arbeidsstilling? Eller kanskje du ikke utfører øvelsene på en ergonomisk god måte?Hva kan jeg gjøre selv mot smerter?

1. Generell bevegelse, spesifikk trening, uttøyning og aktivitet er å anbefale, men hold deg innenfor smertegrensen. To turer i døgnet på 20-40 minutter gjør godt for kroppen og vond muskulatur.

2. Triggerpunkt / massasjeballer anbefaler vi på det sterkeste – de finnes i forskjelige størrelser slik at du kan treffe godt selv på alle deler av kroppen. Det finnes ikke bedre egenhjelp enn dette! Vi anbefaler følgende (trykk på bildet nedenfor) – som er et fullstendig sett med 5 triggerpunkt / massasjeballer i forskjellige størrelser:

triggerpunktballer

3. Trening: Spesifikk trening med treningstrikker av ulike motstander (slik som dette komplette settet med 6 strikker av ulik motstand) kan hjelpe deg med å trene opp styrke og funksjon. Strikktrening medfører ofte mer spesifikk trening, som igjen kan føre til mer effektiv skadeforebygging og smertereduksjon.

4. Smertelindring – nedkjøling: Biofreeze er et naturlig produkt som kan lindre smerter ved å kjøle ned området på en skånsom måte. Nedkjøling anbefales særlig når smertene er meget sterke. Når de har roet seg så anbefales varmebehandling – det er derfor lurt å ha både nedkjøling og oppvarming tilgjengelig.

5. Smertelindring – oppvarming: Det å varme opp stramme muskler kan øke blodsirkulasjonen og gi smertereduksjon. Vi anbefaler følgende gjenbrukbare hot/cold-pakning (trykk her for å lese mer om den) – som kan brukes både til nedkjøling (kan fryses) og til oppvarming (kan varmes i mikrobølgeovn).

 

Anbefalte produkter for smertelindring ved nervesmerter

Biofreeze-spray-118ml-300x300

Biofreeze (Kulde- / kryoterapi)

 

Brennende følelse under foten Det kan være nerveskade

– Konstant brennende følelse under foten? Det kan være nerveskade eller nerveirritasjon.
Noen vanlige årsaker / diagnoser ved vondt i nervene er:

Artrose (vondtet avhenger av hvilke ledd som er påvirket, men laterale setesmerter kan skyldes artrose i hoften)

Bekkenlåsning (bekkenlåsning med tilhørende myalgi kan gi smerter mot bekkenledd og i setet, samt videre ut mot hoften)

Cervikal Spondylitisk Myelopati (cervikal myelopati kan gi en rekke nevrologiske symptomer)

Diabetisk nevropati (25% av diabetikere har nerveskader, som kan forverres med tilstanden. Diabetes / sukkersyke kan gi brennende symptomer og nummenhet i huden og på kroppen. Ta grep i dag og få et bedre kosthold dersom du lider av sukkersyke – dette er nødvendig for å stoppe utviklingen.)

Feilernæring (Mangel på visse næringsstoffer kan bidra til nervesmerter og symptomer, blant annet brennende følelse i huden og motorisk svakhet. Det er særlig mangel på B6 og B12 som framheves her. Det er en vanlig form or feilernæring blant alkoholikere.)

Gluteal myalgi (smerter dypt i setet, mot hoftekammen, mot korsygg eller ut mot hoften)

Iliopsoas / hoftebøyer myalgi (muskeldysfunksjon i iliopsoas vil ofte gi smerter i øvre del av låret, på framsiden, mot lysken og inn mot setet)

Ischiofemoral impingement syndrom (vanligst blant kvinner, gjerne atleter – innbærer en avklemming av quadratus femoris)

Isjias / isjialgi (avhengig av hvor nerven er påvirket kan det gi refererte smerter mot setet, lår, kne, legg og fot)

Karpaltunnelsyndrom (en avklemming av nervene i håndleddet)

Lumbal prolaps (nerveirritasjon/skiveskade i L3, L4 eller L5 nerveroten kan gi refererte smerter i setet)

Medikamentelle bivirkninger (visse former for medikamenter kan gi nervesymptomer og nerveskader dersom man ikke føler rådgivning fra lege eller farmasøyt)

Piriformis syndrom (kan gi grunnlag for falsk isjias)

Spinal stenose

Spondylistese

Traume (Alle traumer og lignende som fører til knusningskader kan gi nerveskader og nervesmerter)

 

 

Sjeldne årsaker til vondt i nervene:

Autoimmune sykdommer (blant annet multippel sklerose, også kjent som MS, Guillain-Barre syndrom, myastenia gravis, lupus og IBD)

Infeksjon (ofte med høy CRP og feber – noen former for slike infeksjoner inkluderer borelia, herpes, HIV og hepatitt C)

Kreft (kan gi smertesmerter ved at masser trykker mot nerver, men kan også gi ernæringsfeil som fører til nedsatt nervefunksjon)

 

Vondt i nervene kan også skyldes muskulære spenninger, dysfunksjon i ledd og/eller irritasjon av nærliggende nerver. En kiropraktor, manuellterapeut eller en annen ekspert på muskel- , skjelett og nervelidelser, kan diagnostisere din plage, og gi deg en grundig forklaring på hva som kan gjøres i form av behandling og hva du kan gjøre på egenhånd av øvelser, ergonomisk tilpasning og kuldebehandling (f.eks. Biofreeze) eller varmebehandling. Pass på så du ikke blir gående med nervesmerter over lengre tid, ta heller kontakt med en kliniker og få diagnostisert årsaken til smerten – på denne måten får du gjort de nødvendige endringene så tidlig som mulig før det utvikler seg videre. En muskuloskeletal behandler vil henvise deg videre til nevrologisk spesialist eller revmatologisk spesialist dersom dette er nødvendig.

 

Vanlige rapporterte symptomer og smertepresentasjoner ved vondt i nervene:

– Bortdovning i deler av kroppen

– Brenning i deler av kroppen

– Dype smerter i deler av kroppen

– Elektrisk støt i deler av kroppen

– Hogging i deler av kroppen

– Krampe i deler av kroppen

– Mauring i deler av kroppen

– Murring i deler av kroppen

– Nummen i deler av kroppen

– Sliten i deler av kroppen

– Svakhet i armer eller ben

– Stikking i deler av kroppen

– Sår i deler av kroppen

– Verking i deler av kroppen

– Øm i deler av kroppen


Billeddiagnostisk utredning av nervesmerter

Noen ganger kan det være nødvendig med billeddiagnostikk (røntgen, MR, CT eller diagnostisk ultralyd) for å fastslå den nøyaktige årsaken til problematikken. Dersom det foreligger mistanke om nerveirritasjon i setet, ryggen, håndledd, skulder eller lignende så vil man i de fleste tilfeller ta en MR undersøkelse – dersom dette anses som nødvendig. Skiveprolaps, karpaltunnelsyndrom og impingement syndrom er alle forskjellige diagnoser som kan gi nervesmerter.

 

Nedenfor ser du diverse bilder av hvordan slike tilstander kan se ut i de forskjellige undersøkelsesformene.

 

MR bilde av lumbal prolaps i L4-5 nivået

MR bilde av lumbal prolaps i L4-5

MR beskrivelse: På MR bildet / undersøkelsen ovenfor ser du et lateralt bilde og et tverrsnitt. Ved MR undersøkelse, kontra røntgen, blir bløtvevstrukturer også visualisert på en god måte. På bildet kan vi se en tydelig lumbal prolaps i L4-L5 nivået.

 

MR bilde av plakk fra MS (multippel sklerose) i nakken

MR bilde av plakk fra MS

Her ser vi en MR undersøkelse av nakken. På bildet sees en lesjon som kalles plakk. Dette er karakteristisk for demyelineringen som forekommer i multippel sklerose.

 

MR av CSM (Cervikal Spondylitisk Myelopati)

 

MR bilde av CSM - Foto Wiki

På bildet sees en cervikal myelopati tilstand. Dette forekommer når ryggmargen kommer i avklemming grunnet benpåleiring, degenerative forandringer eller lignende.Tidsklassifisering av vondt i nervene. Er vondtet ditt rangert som akutt, subakutt eller kronisk?

Vondt i nervene kan deles inn i akutte, subakutte og kroniske smerter. Akutt nervevondt vil si at personen har hatt vondt i nervene i mindre enn tre uker, subakutt er perioden fra tre uker til tre måneder og den smerten som har en varighet på over tre måneder klassifiseres som kronisk. Vondt i nervene kan, i mange tilfeller, skyldes muskeldysfunksjon / myalgi, leddlåsninger i nakke, korsrygg, hofte, bekken og/eller irritasjon av nærliggende nerver – men kan også være andre tilstander (se liste tidligere i artikkelen). En kiropraktor, manuellterapeut eller en annen ekspert på muskel- , skjelett- og nervelidelser, kan diagnostisere din plage, og gi deg en grundig forklaring på hva som kan gjøres i form av behandling og hva du kan gjøre på egenhånd. Pass på så du ikke blir gående med nervesmerter over lengre tid, ta heller kontakt med en offentlig autorisert behandler (kiropraktor, fysioterapeut eller manuellterapeut) og få diagnostisert årsaken til smerten.

 

Først vil en mekanisk utredning utføres hvor klinikeren ser på dine bevegelsesmønster eller eventuelt mangel på dette. Her utredes også trykkømhet, muskelstyrke, samt spesifikke ortopediske tester og nevrologiske tester (reflekser, sensorikk ++) som gir klinikeren en indikasjon på hva som gir personen vondt i nervene. Ved nervesmerter kan det i noen tilfeller være nødvendig med billeddiagnostisk utredning. En offentlig autorisert kiropraktor har henvisningsrett til slike utredninger i form av røntgen, MR, CT og ultralyd. Konservativ behandling er alltid verdt å prøve på slike plager, før man eventuelt vurderer mer invasive inngrep eller tiltak. Behandlingen du får vil variere, avhengig av hva som ble funnet under den kliniske undersøkelsen.

 

Klinisk bevist effekt på lindring av vondt i nervene

En systematisk oversiktstudie (meta-analyse) publisert i 2010 (Kalichman) slo fast at tørrnåling kan være effektivt i behandlingen av muskuloskeletale smerteproblemer.

 

Cervikal traksjon (blant annet ved bruk av hjemmetraksjonsenheter) kan redusere nervesmerter og radikulopati symptomer (Levine et al, 1996 – Rhee et al, 2007)1,2. Forskning har også vist at traksjonsbehandling er mest effektiv når den initielle, akutte muskulære smerten har avtatt – og at det ikke bør benyttes på personer med tegn på myelopati.

 

En Cochrane oversiktsstudie (Graham et al, 2008) konkluderte med at det er manglende evidens for bruk av mekanisk traksjon på kroniske nakkesmerter med eller uten radikulopati.Dette betyr ikke at det ikke er effektivt, men bare at på tiden studien ble gjort, så fantes det ikke tilstrekkelig med gode studier som kunne enten bevise eller motbevise effekt.

 

Noen former av konservativ behandling av nervesmerter

Hjemmeøvelser utskrives og benyttes ofte for å ta tak i feilaktig bruk av muskulatur, da med den hensikt å gi en langsiktig, langvarig effekt.

Ultralyd kan brukes både diagnostisk og som ultralydbehandling, sistnevnte fungerer ved å gi en dyptvarmende effekt rettet mot muskuloskeletal problematikk.

Elektroterapi (TENS) eller strømbehandling benyttes også mot ledd og muskelproblematikk, det er ment som en direkte smertestillende behandlingsform, som siktes inn mot det smertefulle området.

Traksjonsbehandling (også kjent som strekkbenk behandling eller fleksjon-distraksjon) er en behandling som benyttes særlig i korsrygg og nakke / overgang brystrygg med henblikk på å øke bevegelsen i leddene og tøye ut nærliggende muskulatur.

Leddmobilisering eller korrigerende kiropraktisk leddbehandling øker bevegelsen i leddene, som igjen gjør at muskulaturen som fester til og i nærheten av leddene kan bevege seg riktigere.

 

Uttøyning kan være lindrende for stramme muskler - Foto Seton
Massasje benyttes for å øke blodsirkulasjonen i området og dermed minske muskulære spenninger, som igjen kan føre til mindre smerter.

Varmebehandling brukes for å gi en dyptvarmende effekt på det aktuelle området, som igjen kan gi en smertedempende effekt – men man sier generelt sett at varmebehandling ikke bør brukes på akutte skader, da er nemlig isbehandling til å foretrekke. Sistnevnte benyttes ved akutte skader og smerter for å hjelpe til med å dempe smertene i området.

Laserbehandling (også kjent som anti-inflammatorisk laser) kan benyttes i forskjellige frekvenser og dermed oppnå forskjellige behandlingseffekter. Det benyttes ofte for å stimulere regenerasjon og bløtvevstilheling, pluss at det også kan benyttes anti-inflammatorisk.

Hydroterapi (også kalt varmtvannsbehandling eller oppvarmet basseng behandling) er en behandlingsform der harde vannstråler skal stimulere bedret blodtilførsel, samt løse opp i spente muskler og stive ledd.

 

Liste over behandlingsformer (både meget alternative og mer konservative):

 Kiropraktisk behandling av nervesmerter

Hovedmålsetningen ved all kiropraktorbehandling er å redusere smerte, fremme generell helse og økt livskvalitet ved å gjenopprette normal funksjon i bevegelsesapparat og nervesystem. Ved nervesmerter vil kiropraktoren både behandle årsaken lokalt for å dempe smerte, redusere irritasjon og øke blodtilførsel, samt gjenopprette normal bevegelighet i korsrygg, bekken og hofte – dersom dette er indisert. Ved valg av behandlingsstrategi for den enkelte pasient, legger kiropraktoren vekt på å se pasienten i en helhetlig sammenheng. Hvis det foreligger mistanke om at nervesmertene skyldes annen sykdom, vil du bli henvist til videre undersøkelser.

 

Muskelarbeid, uttøyning, traksjon og nålebehandling kan alle gi symptomlindring ved muskuloskeletale årsaker til nervesmerter.

 

Kiropraktorbehandlingen består av en rekke behandlingsmetoder hvor kiropraktoren hovedsakelig bruker hendene for å gjenopprette normal funksjon i ledd, muskler, bindevev og nervesystem:

– Spesifikk leddbehandling
– Tøyninger
– Muskulære teknikker
– Nevrologiske teknikker
– Stabiliserende trening
– Øvelser, råd og veiledning

 

Kiropraktisk behandling - Foto Wikimedia Commons

 

Hva gjør en kiropraktor?

Muskel, ledd og nerveplager: Dette er ting som en kiropraktor kan hjelpe til med å forebygge og behandle. Kiropraktisk behandling går i hovedsak ut på å gjenopprette bevegelse og leddfunksjon som kan være nedsatt ved mekanisk smerte. Dette gjøres ved såkalte leddkorrigerings- eller manipulasjonsteknikker, samt leddmobilisering, strekkteknikker, og muskulært arbeid (for eksempel triggerpunktsbehandling og arbeid med dypt bløtvev) på involvert muskulatur. Ved økt funksjon og mindre smerte kan det være lettere for individer å engasjere seg i fysisk aktivitet, noe som igjen vil ha en positiv effekt på både energi, livskvalitet og helse.

 

Øvelser, trening og ergonomiske hensyn.

En ekspert på muskel og skjelettlidelser kan, ut i fra din diagnose informere deg om hvilke ergonomiske hensyn du må ta for å forhindre ytterligere skade, og dermed sikre raskest mulig tilhelingstid. Etter at den akutte delen av plagen er over, vil du også i de fleste tilfeller bli tildelt hjemmeøvelser som også er med på å redusere sjansen for tilbakefall. Ved kroniske plager er det nødvendig å gå igjennom motoriske bevegelser du gjør i hverdagen, for så å kunne luke ut årsaken til at vondtet ditt oppstår gang på gang.

 

Les mer: 5 Tilpassede Øvelser for deg med Nakkeprolaps

Trening mot nakkeprolaps

 

Les også: – Sliter du med ‘datanakke?’

Datanakke - Foto Diatampa

Les også: – Hvorfor har jeg vondt i setet?

Gluteal og setesmerter

 

 

Referanser:
 1. Levine MJ, Albert TJ, Smith MD. Cervical radiculopathy: diagnosis and nonoperative management. J Am Acad Orthop Surg. 1996;4(6):305–316.
 2. Rhee JM, Yoon T, Riew KD. Cervical radiculopathy. J Am Acad Orthop Surg. 2007;15(8):486–494. 
 3. Graham N, Gross A, Goldsmith CH, et al. Mechanical traction for neck pain with or without radiculopathyCochrane Database Sys Rev. 2008;(3):CD006408
 4. Kalichman et al (2010). Dry Needling in the Management of Musculoskeletal Pain. J Am Board Fam Med. September-October 2010. (Journal of the American Board of Family Medicine)
 5. Nakkeprolaps.no – Traksjonsbehandling
 6. Bilder: Creative Commons 2.0, Wikimedia, WikiFoundy, Ultrasoundpaedia

 

Ofte stilte spørsmål vedrørende vondt i nervene:

 

 

Spm: Hvorfor får man smerter i setet?
Svar: Smerte er kroppens måte å si at noe er galt på. Dermed må smertesignaler tolkes som at det er en form for dysfunksjon i det involverte området, som bør utredes og videre utbedres med riktig behandling og trening. Årsaker til smerter i setet kan skyldes plutselig feilbelastning eller gradvis feilbelastning over tid, som kan føre til økte muskulære spenninger, leddstivhet, nerveirritasjon og, hvis ting har gått langt nok, discogene utslag (nerveirritasjon / nervesmerter grunnet skivelidelse i nedre del av rygg, såkalt lumbal prolaps med affeksjon mot L3, L4 eller L5 nerveroten).

 

Spm: Hva bør gjøres med vondt sete fullt av muskelknuter?

Svar: Muskelknutene har mest sannsynlig oppstått grunnet feilbalanse i muskulatur eller feilbelastning. Det kan også oppstå tilhørende muskelspenninger rundt leddlåsninger i nærliggende korsrygg, hofte og bekkenledd. I første omgang bør du få kvalifisert behandling, og deretter få spesifikke øvelser og uttøyning slik at det ikke blir et gjentagende problem senere i livet.

 

 

Youtube logo liten– Følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24-48 timer. Vi kan også hjelpe deg med å tolke MR-svar og lignende.)
Les også: – Rosa Himalayasalt’s utrolige helsegevinster

Rosa Himalayasalt - Foto Nicole Lisa Photography

Les også: – Sunne urter som gir økt blodsirkulasjon

Cayenne pepper - Foto Wikimedia

Les også:Vondt i brystryggen? Gjør noe med det før det blir kronisk!

Vondt i brystryggen

Les også:Vondt i musklene? Dette er hvorfor…

Vondt i bakside av låret

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *