Kopping - Foto Wikimedia

Hva er kopping / vakuum behandling?

Ingen stjernevurderinger enda.

Sist oppdatert 09/06/2019 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

Hva er kopping / vakuum behandling?

Kopping eller vakuum behandling går ut på å benytte vakuumtrykk til å øke blodsirkulasjon mot muskler og ledd. Kopping har sin opprinnelse i Kina og har etterhvert spredd seg til vesten.

 

Hva er kopping?

Kopping er en alternativ behandlingsteknikk som benyttes i behandling av vonde muskler og smertefulle områder på kroppen. I behandlingen brukes en glasskopp som settes mot områdene som behandles. Glasskoppen / sugeskålen varmes først opp slik at det dannes et negativt trykk inne i den, før den settes mot huden. Dette forårsaker teoretisk sett (behandlingsformen mangler god evidens) et mikrotraume mot området som kan være vondt, men som bidrar til økt blodsirkulasjon i området.

 

Kopping - Foto Wikimedia

 


Hvordan foregår kopping?

Normalt sett får koppene sitte på området i 5-10 minutter. Flere områder kan behandles samtidig. Det kan oppstå blåmerker og lignende etter behandling. Pasienter med blødningsforstyrrelser eller gravide bør ikke behandles på denne måten. Kopping kan benyttes mot muskulære smerter / muskelknuter, hodepine, migrene, kroniske smerter, dårlig blodsirkulasjon og lignende.

 

– Hva er et triggerpunkt?

Et triggerpunkt, eller muskelknute, forekommer når muskelfibere har gått bort i fra sin normale orientering og regelrett trekker seg sammen til en mer knutelignende formasjon. Du kan tenke på det som om du har flere tråder liggende på rad og rekke ved siden av hverandre, pent assortert, men når de legges på kryss og tvers er du nærmere et visuelt bilde av en muskelknute.Dette kan skyldes en plutselig overbelastning, men mest normalt sett skyldes det gradvis feilbelastning over lengre tid. En muskel blir vond, eller symptomatisk, når dysfunksjonen blir så alvorig at den går over til smerte. Med andre ord, på tide å gjøre noe med det.

 

Les også: – Vondt i musklene? Dette er hvorfor!

Hva er en kiropraktor?

 

Les også: Ingefær mot muskelsmerter?

 

Kilder:
Nakkeprolaps.no (Lær alt du trenger å vite om prolaps i nakken, inkludert øvelser og forebygging).

Vitalistic-Chiropractic.com (En omfattende søkeindeks der du kan finne en anbefalt behandler).

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *