Rosa Himalayasalt - Foto Nicole Lisa Photography

Rosa Himalayasalt’s Utrolige Helsegevinster

4.8/5 (22)

Sist oppdatert 12/12/2017 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

Har du hørt om rosa Himalayasalt fra selveste Himalayafjellene? Dette krystallsaltet kan gi deg mange helsegevinster sammenlignet med vanlig bordsalt. Faktisk så er det så mye sunnere at det burde få plass på matbordet ditt.

 

Historien bak rosa Himalayasalt

Hovedårsaken til at Himalayasalt er så nyttig er grunnets dets naturlige opphav og omgivelser. For rundt 200 millioner år siden ble disse krystalliserte sengene av salt innkapslet i lava. Siden har det hvilt på Himalayafjellene i omgivelser laget av snø og is. Det er disse omgivelsene som gjør at Himalayasalt ikke har vært utsatt for moderne forurensning og som legger grunnlaget for dets helsegevinster.

 Rosa Himalayasalt - Foto Nicole Lisa Photography

 

 – Himalayasalt inneholder alle kroppens 84 næringsmidler (!)

Ja, Himalayasalt inneholder faktisk alle av kroppens 84 næringsstoffer. Blant disse finner vi: Kalsium, sodiumklorid, magnesium, potassium og sulfat.

 

Når du spiser dette saltet, så får du faktisk i deg mindre sodium grunnet det faktum at Himalayasalt er mindre raffinert enn vanlig salt, og at saltkrystallene er betydelig større. Dette er gode nyheter for folk som sliter med for høyt saltinntak.

Man må selvfølgelig fortsatt begrense saltinntaket og følge retningslinjene for anbefalt daglig inntak – for rosa himalayasalt er, tross alt, også salt.

 

Himalayasalt

 

– Himalayasalt er lettere å ta opp for kroppen

En annen meget spennende egenskap som Himalayasalt har, er at grunnets dens cellestruktur så har den det som kalles vibrasjonsenergi. Mineralene i saltet er av kolloidal oppbygning, noe som gjør det lettere for kroppen å ta opp næringsstoffene grunnets saltets mikrostruktur. 

Helsegevinster

– Støtter pustefunksjon og bidrar til sunne lunger

– Bedret søvnmønster

– Øker blodsirkulasjon

– Forbedrer vaskulærhelse

– Øker sexlysten

– Promoterer celluær PH-balanse

– Eliminerer tungmetaller

– Reduserer aldringstegn

– Styrker ben og brusk

– Reduserer blodtrykk

– Forhindrer muskelkramper

En seng av HImalayasalt

 

Rosa Himalayasalt sammenlignet med andre typer salt:

 

Bordsalt

Grunnet raffinering og bearbeidingsprosesser inneholder ikke vanlig bordsalt de samme næringsstoffene, med unntak av klorid og sodium. Vanlig bordsalt blir nemlig bleket, før det blir kjemisk renset og deretter utsatt for ekstreme temperaturer. Denne bearbeidingen ødelegger det aller meste av næringsverdier.

 Deretter behandles det med syntetisk iodine og antiklumpemidler slik at det ikke vil gå i oppløsning i saltbeholderen eller i vann. Det er disse kjempiske virkemidlene som blokkerer kroppens evne til å absorbere og benytte saltet, og dermed akkumulerer det i organer – som igjen kan føre til en rekke helseproblemer.

 

Dette er en av grunnene til at salt har fått et dårlig rykte. Vi må allikevel huske på at salt er livsviktig. Det er ikke saltet som ikke er sunt, det er bearbeidingen og raffineringen som gjør at salt mister sine næringsstoffer. Slike prosesser benyttes også regelmessig i fremstilling av ferdigmat, så totalt sett så gjelder det å forsøke å bruke mest mulig gode råvarer i sitt kosthold for å holde saltinntaket nede.

 

Himalayasalt er sunnere enn både bordsalt og sjøsalt

– Himalayasalt er sunnere enn både bordsalt og sjøsalt

 

Sjøsalt

Sjøsalt er betydelig bedre enn vanlig bordsalt, men sammenlignet med rosa Himalayasalt så er det mye mer raffinert og bearbeidet. Vi må også huske på at sjøforurensning spiller en rolle i uthenting av sjøsalt, som igjen kan sette sitt preg på kvaliteten.

 

Som du ser så har rosa Himalayasalt en rekke helsegevinster, og det beste av alt er at det finnes lett tilgjengelig på nett eller i en av dine lokale nærbutikker.

 

Fotograf: Nicole Lisa PhotographyLikte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *