Vanndråpe - Foto Wiki

Hva er hydroterapi? Hvordan fungerer hydroterapi?

5/5 (1)

Sist oppdatert 27/12/2023 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

Hva er hydroterapi? Hvordan fungerer hydroterapi?

Hydroterapi er en behandlingsform der vann brukes for å lindre smerter og en rekke tilstander i kroppen. Hydroterapi benyttes i behandling av revmatisme. Det er en konservativ behandlingsmetode som kan gi både symptomlindring og funksjonsbedring.

 

Hva er hydroterapi?

Hydroterapi er en behandlingsteknikk der pasienten behandles med applisert vann for eksempel i et tilpasset bad eller basseng. Det benyttes også i behandling av blant annet kronisk vonde muskler, revmatisme og en rekke andre tilstander. I behandlingen benyttes temperaturforskjeller for å stimulere blodsirkulasjon og andre responser i kroppen. Varmtvannsbassengtrening er en form for hydroterapi som passet utmerket for tilpasset trening – vannet gjør at det blir mindre belastning og utsatte treningstillinger.

 

Hydroterapi er populært og det finnes en rekke tilbud rundt omkring i Norge, blant annet Hernes institutt har et populært varmtvannsbasseng.

 

 

Vanndråpe - Foto Wiki

DYPDYKK – Du kan lese mer i dette litteraturverket: Hydrotherapy: Principles and Practice (klikk på lenken for å lese mer)

 

 


Hvordan foregår hydroterapi?

Hydroterapi foregår ved at man benytter temperaturforskjeller i vannet til å gi forskjellige reaksjoner i kroppen, for eksempel økt blodsirkulasjon. Det kan også benyttes jetstrømmer siktet mot stram muskulatur og myalgier.

 

Basert på smertene og tilstanden man ønsker å behandle så kan det ta flere behandlinger (ikke unormalt at det kan ta opp mot 10-12 behandlinger) før man oppnår større bedring. Hydroterapi utføres ved tilpassede fasiliteter og krever ofte (ved noen anlegg) anbefaling/henvisning fra lege, kiropraktor eller manuellterapeut. Hydroterapi er populært i bruk mot kroniske muskelsmerter.

 

 

– Hva er et triggerpunkt?

Et triggerpunkt, eller muskelknute, forekommer når muskelfibere har gått bort i fra sin normale orientering og regelrett trekker seg sammen til en mer knutelignende formasjon. Du kan tenke på det som om du har flere tråder liggende på rad og rekke ved siden av hverandre, pent assortert, men når de legges på kryss og tvers er du nærmere et visuelt bilde av en muskelknute. Dette kan skyldes en plutselig overbelastning, men mest normalt sett skyldes det gradvis feilbelastning over lengre tid. En muskel blir vond, eller symptomatisk, når dysfunksjonen blir så alvorlig at den går over til smerte. Med andre ord, på tide å gjøre noe med det.

 

Les også: – Vondt i musklene? Dette er hvorfor!

Hva er en kiropraktor?

 

Les også: Ingefær mot muskelsmerter?

Les også: Hva er kopping / vakuumbehandling?

Les også: Infrarød lysterapi – kan det hjelpe meg å bekjempe mine smerter?

 

Kilder:

Nakkeprolaps.no (Lær alt du trenger å vite om prolaps i nakken, inkludert øvelser og forebygging).
Vitalistic-Chiropractic.com (En omfattende søkeindeks der du kan finne en anbefalt behandler).

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *