Yoga

Yoga: Forskjellige typer yoga.

3.5/5 (2)

Sist oppdatert 17/03/2020 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

Yoga

Yoga: Forskjellige typer yoga.

Visste du at det finnes mange typer Yoga? Her beskriver vi forskjellige typer Yoga og hvilke fordeler de har for deg.

 

– Les også: Oversikt over muskulære triggerpunkter

 

Dynamisk yoga:

Dette er en time for deg som ønsker en fysisk yogatime der du får trent styrke, bevegelighet og til dels kondisjon. Timen vil inneholde dynamiske bevegelsessekvenser der bevegelsene koordineres med pusten. Dette danner et godt utgangspunkt for å være bevisst tilstede i seg selv her og nå og dermed oppleve en større forståelse av seg selv og sitt potensial. Timen avsluttes med en energigivende avspenning.

 

Gravid yoga:

Dette er en type yoga for gravide der det legges vekt på samspillet mellom kropp, sinn og pust. Tanken er å forberede kroppen og sinnet til den forestående fødsel ved en økt bevissthet som kan gi deg styrke, både fysisk og mentalt. På denne måten vil du være bedre forberedt til å møte spenninger og smerte under fødselen. Under svangerskapet er det viktig å ta vare på seg selv. Yogaøvelsene og avspenningen vil nettopp gi deg økt velvære og energi, samtidig som det bidrar til å redusere stress. Kurs med begrenset antall deltakere.

 

Vakker natur i Bermuda

 

Medisinsk yoga:

Dette er en rolig yogaform som passer for alle. Denne formen for yoga bygger på Kundaliniyoga og er utviklet i Sverige av Göran Boll/ Mediyoga.

Yogaøktene består av avspenning, bevisst pustetrening, enkle yogaøvelser som tilpasses deltakerne og enkel meditasjon. Alle kan delta og de fleste øvelsene kan gjøres på stol, sittende eller liggende på en yogamatte. Selv om øvelsene er enkle, er de meget virkningsfulle. De som trener mye har stor glede og nytte av Medisinsk Yoga. Yogaøvelsene, som utføres langsomt og kontrollert, er egnet til å utvikle fysisk smidighet, redusere stress, skape mental avspenning og forbedre søvnen. Pusten spiller en grunnleggende rolle i Medisinsk yoga og det vektlegges at du får et roligere og dypere åndedrett. En bevisst forandring av pusten påvirker hvordan vi har det og kan skape fysisk, mental og emosjonell harmoni og ro i oss. Den opprinnelige hensikten med all form for tradisjonell yogatrening handler om å være oppmerksom og bevisst. Det viktigste med yogatreningen er å lære seg å lytte til sitt indre, inn i kropp og sinn. Det handler til dels om å bygge opp en bevissthet om kroppen, dens spenninger og atferdsmønster, til dels og nå en dypere innsikt om seg selv.

 

Morgenyoga:

Dette er en time for deg som ønsker å starte dagen med en rolig yogatime der kropp og sinn forbereder seg til resten av dagen. Her vil vi jobbe med rolige øvelser som frigjør spenninger i nakke, rygg og hofter. Timen avsluttes med en energigivende avspenning. Dette er timer du fritt kan delta på i tillegg til de du følger til vanlig. Her er det plass til mange, men det kan være en fordel å ha med seg matte og pledd.

 

Rolig yoga:

Dette er en rolig yogaform der enkle øvelser koordineres med pusten. Øvelsene vil bidra til økt styrke, bevegelighet og balanse, men vil også ha et fokus på stressmestring og bevisst tilstedeværelse.

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *