Infrarød lysterapi - Foto Beurer

Hva er infrarød lysterapi behandling?

Ingen stjernevurderinger enda.

Sist oppdatert 27/12/2023 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

Hva er infrarød lysterapi behandling?

Infrarød lysterapi behandling benyttes blant annet mot kroniske smerter i muskler og ledd. Infrarød lysterapi gir også bevist økt tilhelingseffekt, bevist effekt mot kneartrosesmerter og øker også endorfin-nivåene.

 

Hva er infrarød lysterapi?

Infrarød lysterapi er en alternativ behandlingsteknikk som benyttes i behandling av blant annet vonde muskler og smertefulle områder på kroppen. I behandlingen brukes det infrarød energi som konverteres fra elektrisitet. Den infrarøde energien (varmen) leveres til områdene som behandles med et normalt energinivå mellom 800-1200 nm. De fleste apparater inneholder sikkerhetsmekanismer som skrur av behandlingen dersom temperaturen stiger over 42 grader. Infrarød lysterapi er også kjent som IR behandling eller IR terapi.

 

Infrarød lysterapi har bevist effekt mot kroniske korsryggsmerter (Gale et al, 2006), kneartrose og slitasjegiktsmerter.

 

Infrarød lysterapi - Foto Beurer

Her ser du et eksempel på et infrarød lysterapi apparat som kan benyttes til hjemmebruk. Klikk linken nedenfor eller her for å lese mer om dette.

Les mer: Beurer IL 50 Infrared heat lamp 300W

Apparatene finnes også i utgaver spesialisert for klinisk bruk.

 

 


Hvordan foregår infrarød lysterapi?

Normalt sett kan infrarød lysterapi eller energibehandling appliseres direkte hos behandler, men det finnes også omslag som kan benyttes – blant annet for korsryggen. Med disse omslagene oppfordres bruker til å holde seg i aktivitet når han benytter omslaget for å få mest mulig ut av behandlingen.

 

 

– Hva er et triggerpunkt?

Et triggerpunkt, eller muskelknute, forekommer når muskelfibere har gått bort i fra sin normale orientering og regelrett trekker seg sammen til en mer knutelignende formasjon. Du kan tenke på det som om du har flere tråder liggende på rad og rekke ved siden av hverandre, pent assortert, men når de legges på kryss og tvers er du nærmere et visuelt bilde av en muskelknute.Dette kan skyldes en plutselig overbelastning, men mest normalt sett skyldes det gradvis feilbelastning over lengre tid. En muskel blir vond, eller symptomatisk, når dysfunksjonen blir så alvorlig at den går over til smerte. Med andre ord, på tide å gjøre noe med det.

 

Les også: – Vondt i musklene? Dette er hvorfor!

Hva er en kiropraktor?

 

Les også: Ingefær mot muskelsmerter?

Les også: Hva er kopping / vakuumbehandling?

 

 

Kilder:

Gale et al, 2006. Infrared therapy for chronic low back pain: A randomized, controlled trial. Pain Res Manag. 2006 Autumn; 11(3): 193–196.

Nakkeprolaps.no (Lær alt du trenger å vite om prolaps i nakken, inkludert øvelser og forebygging).

Vitalistic-Chiropractic.com (En omfattende søkeindeks der du kan finne en anbefalt behandler).

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *