Hva er anti-inflammatorisk laserbehandling?

5/5 (1)

Sist oppdatert 27/12/2023 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

Hva er anti-inflammatorisk laserbehandling?

Anti-inflammatorisk laserbehandling benyttes blant annet mot kroniske smerter i muskler og ledd. Laserbehandling har også bevist smertestillende effekt ved kneartrose (Gur et al, 2003) og en rekke andre tilstander.

 

Hva er anti-inflammatorisk laserbehandling?

Anti-inflammatorisk laserbehandling er en behandlingsteknikk som benyttes i behandling av blant annet vonde muskler og smertefulle områder på kroppen. I behandlingen brukes det konsentrerte lysfotoner (laser), som basert på forskjellige innstillinger (frekvenser) kan forårsake forskjellige responser. Blant annet anti-inflammatorisk effekt, smertestillende effekt og regenerasjon / økt tilheling er noen av innstillingene som kan benyttes. Grunnet dens egenskaper til å øke tilheling / promotere reparasjon har den blitt et nyttig verktøy for idrettslag og lignende.

 

Laserbehandling har bevist effekt mot smertefull kneartrose (Gur et al, 2003) og slitasjegiktsmerter. Det kan også være nyttig mot akutte muskelsmerter eller overtråkk.

 

Laserbehandling av vond albue - Foto B Cure

Her ser du et eksempel på et laserbehandlingsapparat som kan benyttes til hjemmebruk – mot blant annet tennisalbue. Klikk linken nedenfor eller her for å lese mer om dette apparatet.

Les mer: Soft laser therapy – pain killer (klikk på lenken for å lese mer)

 

 


Hvordan foregår anti-inflammatorisk laserbehandling?

Normalt sett kan laserbehandling appliseres direkte hos behandler mot behandlede områder, og innstillingene vil variere basert på hvilket resultat man ønsker. Basert på smertene og tilstanden man ønsker å behandle så kan det ta ganske mange behandlinger (ikke unormalt at det kan ta opp mot 8-10 behandlinger) før man oppnår full bedring. Laserbehandling benyttes ofte som et supplement til leddmobilisering, muskelteknikker og lignende – av blant annet fysioterapeuter, kiropraktorer og manuellterapeuter.

 

 

– Hva er et triggerpunkt?

Et triggerpunkt, eller muskelknute, forekommer når muskelfibere har gått bort i fra sin normale orientering og regelrett trekker seg sammen til en mer knutelignende formasjon. Du kan tenke på det som om du har flere tråder liggende på rad og rekke ved siden av hverandre, pent assortert, men når de legges på kryss og tvers er du nærmere et visuelt bilde av en muskelknute.Dette kan skyldes en plutselig overbelastning, men mest normalt sett skyldes det gradvis feilbelastning over lengre tid. En muskel blir vond, eller symptomatisk, når dysfunksjonen blir så alvorlig at den går over til smerte. Med andre ord, på tide å gjøre noe med det.

 

Les også: – Vondt i musklene? Dette er hvorfor!

Hva er en kiropraktor?

 

Les også: Ingefær mot muskelsmerter?

Les også: Hva er kopping / vakuumbehandling?

Les også: Infrarød lysterapi – kan det hjelpe meg å bekjempe mine smerter?

 

Kilder:

Gur et al, 2003. Efficacy of different therapy regimes of low-power laser in painful osteoarthritis of the knee: a double-blind and randomized-controlled trial. Lasers Surg Med. 2003;33(5):330-8.

Nakkeprolaps.no (Lær alt du trenger å vite om prolaps i nakken, inkludert øvelser og forebygging).

Vitalistic-Chiropractic.com (En omfattende søkeindeks der du kan finne en anbefalt behandler).

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *