Vondt i Tinningen

Vondt i Tinningen

Vondt i Tinningen

Vondt i tinningen og tinningsmerter på siden av hodet kan være både smertefullt og plagsomt. Vondt i tinningen kan skyldes muskeldysfunksjon / myalgi, bihulebetennelse, cervikogen hodepine (nakkehodepine), tensjonshodepine (stresshodepine), nakkemyalgi, kjevespenning, synsproblematikk og leddrestriksjoner i de øvre nakkeleddene – og en rekke andre diagnoser.

 

– Ved våre tverrfaglige avdelinger på Vondtklinikkene i Oslo (Lambertseter) og Viken (Eidsvoll Sundet og Råholt) har våre klinikere en særegent høy faglig kompetanse innen utredning, behandling og rehabiliteringstrening for nakkesmerter og hodepine. Klikk på lenkene eller her for å lese mer om våre avdelinger.

 

Scroll nedenfor for å se to treningsvideoer med øvelser som kan hjelpe deg mot hodepine i tinningen.

 VIDEO: 5 Tøyeøvelser mot Stiv Nakke og Nakkehodepine

Anspente nakkemuskler og stivhet i nakken er blant de to aller vanligste årsakene til nakkehodepine i bakhodet og mot tinningen. Slike spenninger kan bygge seg opp gradvis grunnet fysisk eller emosjonelt stress – og når de blir sterke nok så kan de også gi nakkerelatert svimmelhet og hodepine.

 

Jevnlig bruk av disse fem tøyeøvelsene kan hjelpe deg med å holde i gang bevegeligheten, forbedre nakkefunksjonen og lindre muskelsmerter. Klikk nedenfor for å se treningsprogrammet.


Bli med i familien vår og abonner gjerne på vår YouTube-kanal for gratis treningstips, treningsprogrammer og helsekunnskap. Velkommen!

VIDEO: Styrkeøvelser for Skuldrene med Strikk

God skulderfunksjon er essensielt for en bedre nakkehelse og mindre nakkehodepine. Dette skyldes at sterkere og mer mobile skuldre fungerer direkte avlastende for øvre rygg og nakke. Tenk på det som en stødig grunnmur som nakken kan ha sitt utspring fra. Strikktrening er en effektiv måte å få mer ut av skuldertreningen på.

Likte du videoene? Hvis du hadde nytte av dem, så ville vi virkelig satt stor pris på at du abonnerer på YouTube-kanalen vår og gir oss en tommel opp i sosiale medier. Det betyr utrolig mye for oss. Stor takk!

 

Vanlige årsaker ved Vondt i Tinningen

Noen av de vanligste årsakene er overbelastning, traume, dårlig sittestilling på jobb og hjemme, slitasje, muskulære feilbelastninger over tid (særlig øvre trapezius og suboccipitalis er kjent for å referere smerter til tinningen og siden av hodet) og mekanisk dysfunksjon i nærliggende øvre nakkeledd (f.eks. atlas, C1, eller axis, C2). Vondt i tinningen er en plage som rammer en større andel av befolkningen – både gamle og unge.

 

Noen av de vanligste årsakene til vondt i tinningen er øvre trapezius myalgi, øvre nakkeleddrestriksjon, kjevespenninger, bihulebetennelse, tensjonshodepine, stresshodepine, dysfunksjon i muskulatur / myalgi og refererte smerter fra nærliggende strukturer (f.eks. øvre del av nakken, kjeve, øvre rygg og cervikotorakalovergangen –  der hvor nakken møter brystryggen).

 

Egentiltak: Hva kan jeg gjøre selv mot smerter?

1. Generell bevegelse, spesifikk trening, uttøyning og aktivitet er å anbefale, men hold deg innenfor smertegrensen. To turer i døgnet på 20-40 minutter gjør godt for kroppen og vond muskulatur.

2. Triggerpunkt / massasjeballer anbefaler vi på det sterkeste – de finnes i forskjelige størrelser slik at du kan treffe godt selv på alle deler av kroppen. Det finnes ikke bedre egenhjelp enn dette! Vi anbefaler følgende (trykk på bildet nedenfor) – som er et fullstendig sett med 5 triggerpunkt / massasjeballer i forskjellige størrelser:

triggerpunktballer

3. Avspenning: Vi vet at stress og stramme muskler kan gi grunnlag for hodepine og vondt i tinningen. En akupressurmatte (lenken åpner i nytt vindu) kan være et glimrende egentiltak for deg som plages med høy forekomst av muskelspenninger i øvre rygg og nakkepartiet. Denne akupressurmatten har også en egen nakkepute som kan fungere ekstra godt mot stramme nakkemuskler.

4. Smertelindring – nedkjøling: Biofreeze er et naturlig produkt som kan lindre smerter ved å kjøle ned området på en skånsom måte. Nedkjøling anbefales særlig når smertene er meget sterke. Når de har roet seg så anbefales varmebehandling – det er derfor lurt å ha både nedkjøling og oppvarming tilgjengelig.

5. Smertelindring – oppvarming: Det å varme opp stramme muskler kan øke blodsirkulasjonen og gi smertereduksjon. Vi anbefaler følgende gjenbrukbare hot/cold-pakning (trykk her for å lese mer om den) – som kan brukes både til nedkjøling (kan fryses) og til oppvarming (kan varmes i mikrobølgeovn).

 

Les også: – Hvilken type hodepine har du?

Sinusittvondt

 

Hvor er tinningen?

Tinningen er områdene på siden av hodet. Ovenfor og i framkant av ørene.

 

Les også:

– Fullstendig oversikt over muskelknuter og deres referansesmertemønster

Vondt i musklene? Dette er hvorfor!

  

Tinningens og ansiktets muskelanatomi

Ansiktsmuskulatur - Foto Wiki

Som vi noterer oss av bildet ovenfor så er kroppens anatomi både kompleks og fantastisk. Dette betyr igjen at vi må fokusere helhetlig på hvorfor smertene oppsto, først da kan man gi effektiv behandling. Det er også viktig å huske på at det aldri ‘bare er muskulært’, det vil alltid være en leddkomponent, et feil i bevegelsesmønster og adferd som også utgjør en del av problemet. De fungerer kun sammen som en enhet.

 

Hva er smerte?

Smerte er kroppens måte å si ifra på at du har skadet deg eller er i ferd med å skade deg. Dette er en indikasjon på at du gjør noe feil. Det å ikke høre på kroppens smertesignaler er egentlig og be om trøbbel, da dette er dens eneste måte å kommunisere at noe er galt. Dette gjelder for smerter og vondter over hele kroppen, ikke bare ryggsmerter som så mange tror. Hvis du ikke tar smertesignalene på alvor kan det føre til langvarig problematikk, og du risikerer at vondtet blir kronisk. Naturlig nok så er det en forskjell på ømhet og vondt – de fleste av oss kan skille mellom disse to.

 

Behandling og spesifikk treningsveiledning av en muskuloskeletal ekspert (fysioterapeut, kiropraktor eller manuellterapeut) tilrådes ofte for å få langvarig bukt med problemet. Behandlingen vil ta sikte på og bearbeide dysfunksjoner i muskler og ledd, som igjen vil føre til redusert forekomst av smerter. Når smerten er dempet, da er det nødvendig å luke ut årsaken til problemet – kanskje du har en litt dårlig holdning som fører til at noen muskler og ledd blir overbelastet? Ugunstig arbeidsstilling? Eller kanskje du ikke utfører øvelsene på en ergonomisk god måte?

 

Tinningsmerter og vondt i siden av hodet

 

Noen vanlige årsaker / diagnoser ved vondt i tinningen er:

Bihulebetennelse (kan gi smerter og trykkømhet i områdene der bihulene sitter, blant annet på oversiden av øynene)

Cervikogen hodepine (nakkehodepine: når hodepine skyldes stramme nakkemuskler og leddlåsninger kan dette sette seg som et trykk i panne / tinning)

Kjevedysfunksjon / TMD (temporomandibulardysfunksjon) syndrom

Leddlåsning / dysfunksjon i brystrygg, nakke og / eller kjeve

Masseter (store tyggemuskel) myalgi (kan referere smerter til øret og tinningen)

Splenius capitis myose (kan gi referte smerter på siden av hodet mot tinningen)

Sternocleidomastoideus (SCM) myalgi (kjent for å referere smerter til siden av hodet og tinningen)

Suboccipitalis myalgi / myose (smertemønsteret til denne muskelen går på siden av hodet og mot tinningen)

Synsproblemer (kanskje du trenger briller eller brilletilpasning? ‘Mysing’ med øynene kan gi økt muskelspenning rundt øynene og tinningen og gi hodepine)

Tensjonshodepine (stresshodepine gir en karakteristisk hodepine som et ‘bånd over siden av hodet og i pannen’)

Øvre trapezius myalgi (kan referere smerter til bakhodet, tinning, kjeve og pannen)

  

Sjeldne årsaker til vondt i tinningen:

Fraktur

Infeksjon (ofte med høy CRP og feber)

Kreft

Temporal arteritt (ofte med forhøyet CRP)

Trigeminal nevralgi (nervesmerter fra ansiktsnervene, i pannen og siden av hodet er det som regel trigeminalnerve V3 som er påvirket)

 

Vondt i tinningen kan skyldes muskulære spenninger, dysfunksjon i ledd og/eller irritasjon av nærliggende nerver. En kiropraktor, manuellterapeut eller en annen ekspert på muskel- , skjelett og nervelidelser, kan diagnostisere din plage, og gi deg en grundig forklaring på hva som kan gjøres i form av behandling og hva du kan gjøre på egenhånd av øvelser, ergonomisk tilpasning og kuldebehandling (f.eks. Biofreeze) eller varmebehandling. Pass på så du ikke blir gående med vondt i tinningen over lengre tid, ta heller kontakt med en kliniker og få diagnostisert årsaken til smerten – på denne måten får du gjort de nødvendige endringene så tidlig som mulig.

 

Vanlige rapporterte symptomer og smertepresentasjoner ved vondt i tinningen:

– Dype smerter i tinningen

– Knute i tinningen

– Nummen i tinningen

– Sliten i tinningen

– Stikking i tinningen

– Stramhet i tinningen

– Støl i tinningen

– Sår i tinningen

– Verking i tinningen

– Øm i tinningen

 

Billeddiagnostisk utredning av tinningsmerter

Noen ganger kan det være nødvendig med billeddiagnostikk (røntgen, MR, CT eller diagnostisk ultralyd) for å fastslå den nøyaktige årsaken til problematikken. Normalt sett vil man klare seg uten å ta bilder av hodet – men det er aktuelt hvis det forekommer mistanke om muskelskade, brudd, nakkeprolaps eller lignende. I visse tilfeller blir det også tatt røntgen med den hensikt å sjekke slitasjeforandringer og eventuelle bruddskader. Nedenfor ser du diverse bilder av hvordan ansiktet / hodet ser ut i de forskjellige undersøkelsesformene.

 

Røntgenbilde av tinningen og hodet

Røntgen av pannen og hodet - Foto Wiki

Røntgenbeskrivelse: Lateral vinklet røntgen av kraniet, hodet og ansiktet.

MR bilde (cerebrum) av normal hjerne og hode

MR av normal, sunn hjerne - Foto Wiki

MR Cerebrum beskrivelse – hjerne: På MR bildet / undersøkelsen ovenfor ser du en sunn hjerne uten patologiske eller carcinogeniske funn.

 

CT bilde av hodet / hjernen (hjernekreft)

CT bilde av hjernekreft - Foto Wiki

CT bilde beskrivelse: Her ser vi en CT undersøkelse av hodet i såkalt tverrsnitt. På bildet sees en hvit flekk (A), som er en hjernekreftsvulst.

 

Diagnostisk ultralyd av hodet

Denne typen billeddiagnostikk benyttes normal sett ikke på voksne i dette området, men kan benyttes på ufødte barn for å se om det er tegn til misdannelser i hodet.

 Tidsklassifisering av vondt i tinningen. Er vondtet ditt rangert som akutt, subakutt eller kronisk?

Vondt i tinningen kan deles inn i akutte, subakutte og kroniske smerter. Akutt tinningvondt vil si at personen har hatt vondt i tinningen i mindre enn tre uker, subakutt er perioden fra tre uker til tre måneder og den smerten som har en varighet på over tre måneder klassifiseres som kronisk. Vondt i tinningen kan blant annet skyldes tensjonshodepine, muskeldysfunksjon / myalgi, leddlåsninger i nakke, kjeve og/eller irritasjon av nærliggende nerver. En kiropraktor, manuellterapeut eller en annen ekspert på muskel- , skjelett- og nervelidelser, kan diagnostisere din plage, og gi deg en grundig forklaring på hva som kan gjøres i form av behandling og hva du kan gjøre på egenhånd. Pass på så du ikke blir gående med vondt i tinningen over lengre tid, ta heller kontakt med en offentlig autorisert behandler (kiropraktor, fysioterapeut eller manuellterapeut) og få diagnostisert årsaken til smerten.

 

Først vil en mekanisk utredning utføres hvor klinikeren ser på brystryggens, skulderenes, nakkens og kjevens bevegelsesmønster eller eventuelt mangel på dette. Her utredes også trykkømhet, muskelstyrke, samt spesifikke tester som gir klinikeren en indikasjon på hva som gir personen vondt i tinningen. Ved tinningplager kan det i noen tilfeller være nødvendig med billeddiagnostisk utredning – men dette er sjeldent. En kiropraktor har henvisningsrett til slike utredninger i form av røntgen, MR, CT og ultralyd. Konservativ behandling er alltid verdt å prøve på slike plager, før man eventuelt vurderer mer invasive inngrep eller tiltak. Behandlingen du får vil variere, avhengig av hva som ble funnet under den kliniske undersøkelsen.

 

Klinisk bevist effekt på lindring av cervikogen hodepine

Kiropraktisk behandling, bestående av nakkemobilisering /manipulasjon og muskelarbeidsteknikker har en klinisk bevist effekt på lindring av vondt i hodet. En systematisk gjennomgang av studier, en metastudie, gjennomført av Bryans et al (2011), publisert som «Evidence-based guidelines for the chiropractic treatment of adults with headache.» konkluderte med at nakkemanipulasjon har en lindrende, positiv effekt på både migrene og cervikogen hodepine – og dermed bør vær med i standard retningslinjene for lindring av denne type hodepine.

Hva er en kiropraktor?

Hvordan forebygge vondt i hodet og hodepine

– Lev sunt og mosjoner regelmessig
– Søk trivsel og unngå stress i hverdagen
– Hold deg i fysisk god form
– Bruker du smertestillende tabletter regelmessig, bør du vurdere å slutte med dette en periode på noen uker. Hvis du har medikamentindusert hodepine vil du erfare at du blir bedre over tid.

 

Noen former av konservativ behandling av vondt i tinningen

Hjemmeøvelser utskrives og benyttes ofte for å ta tak i feilaktig bruk av muskulatur, da med den hensikt å gi en langsiktig, langvarig effekt.

Ultralyd kan brukes både diagnostisk og som ultralydbehandling, sistnevnte fungerer ved å gi en dyptvarmende effekt rettet mot muskuloskeletal problematikk.

Elektroterapi (TENS) eller strømbehandling benyttes også mot ledd og muskelproblematikk, det er ment som en direkte smertestillende behandlingsform, som siktes inn mot det smertefulle området.

Traksjonsbehandling (også kjent som strekkbenk behandling eller fleksjon-distraksjon) er en behandling som benyttes særlig i korsrygg og nakke / overgang brystrygg med henblikk på å øke bevegelsen i leddene og tøye ut nærliggende muskulatur.

Leddmobilisering eller korrigerende kiropraktisk leddbehandling øker bevegelsen i leddene, som igjen gjør at muskulaturen som fester til og i nærheten av leddene kan bevege seg riktigere.

 

Uttøyning kan være lindrende for stramme muskler - Foto Seton
Massasje benyttes for å øke blodsirkulasjonen i området og dermed minske muskulære spenninger, som igjen kan føre til mindre smerter.

Varmebehandling brukes for å gi en dyptvarmende effekt på det aktuelle området, som igjen kan gi en smertedempende effekt – men man sier generelt sett at varmebehandling ikke bør brukes på akutte skader, da er nemlig isbehandling til å foretrekke. Sistnevnte benyttes ved akutte skader og smerter for å hjelpe til med å dempe smertene i området.

Laserbehandling (også kjent som anti-inflammatorisk laser) kan benyttes i forskjellige frekvenser og dermed oppnå forskjellige behandlingseffekter. Det benyttes ofte for å stimulere regenerasjon og bløtvevstilheling, pluss at det også kan benyttes anti-inflammatorisk.

Hydroterapi (også kalt varmtvannsbehandling eller oppvarmet basseng behandling) er en behandlingsform der harde vannstråler skal stimulere bedret blodtilførsel, samt løse opp i spente muskler og stive ledd.

 Liste over behandlingsformer (både meget alternative og mer konservative):

 

Kiropraktisk behandling av hodepine og tinningsmerter

Hovedmålsetningen ved all kiropraktorbehandling er å redusere smerte, fremme generell helse og økt livskvalitet ved å gjenopprette normal funksjon i bevegelsesapparat og nervesystem. Ved tinningplager vil kiropraktoren både behandle området lokalt for å dempe smerte, redusere irritasjon og øke blodtilførsel, samt gjenopprette normal bevegelighet i brystrygg, nakke og kjeve. Ved valg av behandlingsstrategi for den enkelte pasient, legger kiropraktoren vekt på å se pasienten i en helhetlig sammenheng. Hvis det foreligger mistanke om at tinningsmertene skyldes annen sykdom, vil du bli henvist til videre undersøkelser.

 

Kiropraktorbehandlingen består av en rekke behandlingsmetoder hvor kiropraktoren hovedsakelig bruker hendene for å gjenopprette normal funksjon i ledd, muskler, bindevev og nervesystem:

– Spesifikk leddbehandling
– Tøyninger
– Muskulære teknikker
– Nevrologiske teknikker
– Stabiliserende trening
– Øvelser, råd og veiledning

 

Kiropraktisk behandling - Foto Wikimedia Commons

 

Hva gjør en kiropraktor?

Muskel, ledd og nerveplager: Dette er ting som en kiropraktor kan hjelpe til med å forebygge og behandle. Kiropraktisk behandling går i hovedsak ut på å gjenopprette bevegelse og leddfunksjon som kan være nedsatt ved mekanisk smerte. Dette gjøres ved såkalte leddkorrigerings- eller manipulasjonsteknikker, samt leddmobilisering, strekkteknikker, og muskulært arbeid (for eksempel triggerpunktsbehandling og arbeid med dypt bløtvev) på involvert muskulatur. Ved økt funksjon og mindre smerte kan det være lettere for individer å engasjere seg i fysisk aktivitet, noe som igjen vil ha en positiv effekt på både energi, livskvalitet og helse.

 

Mange hodepinepasienter har god nytte av kiropraktorbehandling. Hodepine og migrene har ofte sammenheng med feilfunksjoner i ledd og muskulatur i skulderbuer, nakke, hals og hode. Kiropraktisk behandling forsøker å gjenopprette normal funksjon i bevegelsesapparat og nervesystem, for å redusere smerte, fremme generell helse og gi økt livskvalitet.

 

Øvelser, trening og ergonomiske hensyn.

En ekspert på muskel og skjelettlidelser kan, ut i fra din diagnose informere deg om hvilke ergonomiske hensyn du må ta for å forhindre ytterligere skade, og dermed sikre raskest mulig tilhelingstid. Etter at den akutte delen av plagen er over, vil du også i de fleste tilfeller bli tildelt hjemmeøvelser som også er med på å redusere sjansen for tilbakefall. Ved kroniske plager er det nødvendig å gå igjennom motoriske bevegelser du gjør i hverdagen, for så å kunne luke ut årsaken til at vondtet ditt oppstår gang på gang.

 

 

Les også: – Sliter du med ‘datanakke?’

Datanakke - Foto Diatampa

Les også: – Vondt i setet? Gjør noe med det!

Gluteal og setesmerter

 

Referanser:
1. Bryans, R. et al. Evidence-based Guidelines for the Chiropractic treatment of Adults with Headache. J Manipulative Physiol Ther. 2011 Jun;34(5):274-89.
2. Bilder: Creative Commons 2.0, Wikimedia, WikiFoundry

Ofte stilte spørsmål vedrørende vondt i tinningen:

 

Jeg har vondt på siden av hodet. Hva kan årsaken være?

Svar: Det kan flere årsaker til vondt på siden av hodet mot tinningen. Øvre trapezius myalgi, suboccipitalis myose og leddrestriksjoner i øvre nakke er blant de mest vanlige. Tensjonshodepine og cervikogen hodepine er også ganske vanlige årsaker. Se flere muligheter i listen tidligere i artikkelen.

Lignende spørsmål med samme svar: ‘Hva kan vondt i tinningen på venstre side skyldes?’, ‘Hva kan vondt i tinningen på høyre side være et symptom på?’

 

Har hodepine i tinningen. Hvilken diagnose kan det skyldes?

Hodepine i tinningen på venstre, høyre eller begge sider skyldes ofte cervikogen hodepine (nakkehodepine) eller tensjonshodepine (stresshodepine) – sistnevnte går ofte som et bånd rundt hodet, mens førstnevnte oftest er ensidig.

 

Hva bør gjøres med vond kjeve og nakke full av muskelknuter?

Muskelknutene har mest sannsynlig oppstått grunnet feilbalanse i muskulatur eller feilbelastning. Det kan også oppstå tilhørende muskelspenninger rundt leddlåsninger i nærliggende brystrygg, skulderbuer, kjeve og nakkeledd. I første omgang bør du få kvalifisert behandling, og deretter få spesifikke øvelser og uttøyning slik at det ikke blir et gjentagende problem senere i livet.

 

Kan skumrulle hjelpe meg med vondt i tinningen og hodepine?

Ja, en skumrulle / foamroller kan hjelpe deg til dels med å mobilisere brystryggen litt (torakal ekstensjon), gjerne i kombinasjon med bruk av såkalte muskelknute / massasjeballer – men hvis du har et vedvarende problem med tinningen og hodepine anbefaler vi at du tar kontakt med kvalifisert helsepersonell innenfor muskuloskeletale fag og får et kvalifisert behandlingsopplegg med tilhørende spesifikke øvelser.

 

Tror jeg har småkuler i tinninga. Hva kan slike kuler i tinninga være?

Dersom du har småkuler rundt tinningen anbefaler vi at du tar kontakt med din fastlege allerede i dag for videre utredning. Dette da vi ikke har noen mulighet for å se hverken størrelse, sammensetning og lignende ved palpasjon gjennom dette digitale mediet. Normalt sett er det bare blodårene du kjenner på siden av tinningen der – de kan oppleves som ‘kuler’ til tider, men hvis du er usikker bør du oppsøke legen din. Vi er selvfølgelig også interessert i å høre om de er trykkømme, røde, hovne, såre eller smertefulle. Send oss gjerne også plagens varighet og hva du føler var debutårsaken – har du for eksempel nylig vært syk eller hatt influensa? Har du tidligere vært utredet eller behandlet for kreft eller svulster?

 

 

 

Youtube logo liten– Følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24-48 timer. Vi kan også hjelpe deg med å tolke MR-svar og lignende. Inviter ellers gjerne venner og familie til å like facebooksiden vår – som oppdaters regelmessig med gode helseråd, øvelser og diagnoseforklaringer.)
2 replies
 1. Sigrid says:

  Kan en bli svimmel av nakkeproblemer? For et par måneder siden fikk jeg beskjed fra min lege etter MR undersøkelse at jeg har 3 prolapser i nakken, en midt på ryggen og en i korsryggen. Etter at jeg fikk beskjed om dette har jeg ikke hørt noe fra min lege om det er noe jeg kan og bør gjøre. Jeg har også hatt vondt fra øret opp til tinningen i noen mnd. Det virker som dette bare blir verre og verre. Når jeg tenker meg om har jeg nå hvert sånn småsvimmel i noen uker og også litt småkvalm, men de 3 siste dagene har det blitt betraktelig mye verre.

  Mvh Sigrid (56)

  Svar
  • Alexander v/ Vondt.net says:

   Hei Sigrid,

   Dersom nakkestrukturer, slik som stive nakkeledd med manglende bevegelighet, stramme nakkemuskler og irritasjon mot nerver i nakken, medfører svimmelhet, så er det medisinske navnet cervikogen svimmelhet (nakkerelatert svimmelhet). Etter din beskrivelse ift dine tre nakkeprolapser så er dette et klart tegn på at det er både skiveskader, skadevev, muskelknuter og trykk mot nerver – som alle kan bidra til nakkerelatert svimmelhet.

   Smertene du beskriver fra øret og opp mot tinningen kan stamme fra de øvre nakkemusklene og nakkeleddene – bedre kjent som musculus suboccipitalis og øvre cervikal columna. Basert på det du skriver, så høres det virkelig ut som om du trenger et lengre forløp med fysikalsk behandling og gradvis, progressiv opptrening av nakken, skuldre og resten av ryggen. Det at man får så mange prolapser og skiveskader kan nemlig være ensbetydende med at belastningen overskriver din kapasitet – med andre ord at musklene dine er for svake til å dempe de fysiske belastningene. Ta gjerne kontakt på PM via sosiale medier hvis du ønsker et råd i forhold til en moderne kiropraktor eller fysioterapeut i nærheten av deg.

   Hvis du opplever stadig forverring av svimmelhet og kvalme rådes du til å ta dette opp med din fastlege så snart som mulig.

   God bedring!

   Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *