Masseter myalgi - Foto Travell and Simons

Masseter (tyggemuskel) myalgi.


Masseter er den muskelen du bruker når du tygger. Masseter er den sterkeste kjevemuskelen. Masseter myalgi har et smertemønster som kan referere smerter til tennene, kjeven og i underkant samt overkant av øyet. Dette kan oppstå hvis den blir overaktiv og dysfunksjonell.

 

Triggerpunktsbehandling og korrigering av eventuell dysfunksjon i øvre nakkeledd hos en muskuloskeletal ekspert er alle eksempler på tiltak som kan hjelpe deg med å bli kvitt denne type plage. Bruxisme (nattgnissing) kan være en årsak til overaktivitet i masseter. Andre – men dòg mer sjeldent – muskler i kjeven som kan få myalgier er mediale og laterale pterygoids.

 

Her kan du se en illustrasjon laget av Travell and Simons som viser smertemønsteret (referert smerte fra muskelknute) til masseter på en glimrende måte:

Masseter myalgi - Foto Travell and Simons

Masseter myalgi – Foto Travell and Simons

 

A, B & C) Masseter superficialis – Det øvre laget av masseter muskelen har dette smertemønsteret.

D) Masseter (deep) – Det dype laget av masseter muskelen har dette viste smertemønsteret.

 

– Les også: Vondt i kjeven?

 

Youtube logo liten– Følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24-48 timer. Vi kan også hjelpe deg med å tolke MR-svar og lignende.)

 


Hva kan jeg gjøre selv mot muskel- og leddsmerter?

1. Generell bevegelse, spesifikk trening, uttøyning og aktivitet er å anbefale, men hold deg innenfor smertegrensen. To turer i døgnet på 20-40 minutter gjør godt for hele kroppen og vond muskulatur.

2. Triggerpunkt / massasjeballer anbefaler vi på det sterkeste – de finnes i forskjelige størrelser slik at du kan treffe godt selv på alle deler av kroppen. Det finnes ikke bedre egenhjelp enn dette! Vi anbefaler følgende (trykk på bildet nedenfor) – som er et fullstendig sett med 5 triggerpunkt / massasjeballer i forskjellige størrelser:

triggerpunktballer

3. Trening: Spesifikk trening med treningstrikker av ulike motstander (slik som dette komplette settet med 6 strikker av ulik motstand) kan hjelpe deg med å trene opp styrke og funksjon. Strikktrening medfører ofte mer spesifikk trening, som igjen kan føre til mer effektiv skadeforebygging og smertereduksjon.

4. Smertelindring – nedkjøling: Biofreeze er et naturlig produkt som kan lindre smerter ved å kjøle ned området på en skånsom måte. Nedkjøling anbefales særlig når smertene er meget sterke. Når de har roet seg så anbefales varmebehandling – det er derfor lurt å ha både nedkjøling og oppvarming tilgjengelig.

5. Smertelindring – oppvarming: Det å varme opp stramme muskler kan øke blodsirkulasjonen og gi smertereduksjon. Vi anbefaler følgende gjenbrukbare hot/cold-pakning (trykk her for å lese mer om den) – som kan brukes både til nedkjøling (kan fryses) og til oppvarming (kan varmes i mikrobølgeovn).

 

Anbefalte produkter for smertelindring ved muskel- og leddsmerter

Biofreeze-spray-118ml-300x300

Biofreeze (Kulde- / kryoterapi)

kjøp nå

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *