Home » Hvor har du vondt? » Vondt i nakken » Øvre trapezius myalgi

Øvre trapezius myalgi

Anbefalt klinikk for evidensbasert utredning:

Meny

Øvre trapezius myalgi, myoser og muskelspenninger.


Øvre trapezius er den muskelen som har et smertemønster som går på oversiden av skulderbladet, opp mot bakside av nakke og tidvis fram mot pannen og kjeven. Øvre trapezius gir også ofte hodepine. Dette kan oppstå hvis den blir overaktiv og dysfunksjonell. En såkalt øvre trapezius myalgi. Myalgi blir også kalt myose, muskelspenning, muskelknute eller triggerpunkt – kjær muskeltilstand har mange navn. Regelmessig selvmassasje, uttøyning og eventuell behandling hos en muskuloskeletal ekspert (kiropraktor, fysioterapeut, manuellterapeut) er alle eksempler på tiltak som kan hjelpe deg med å bli kvitt myalgier.

 

Youtube logo liten– Følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24-48 timer. Vi kan også hjelpe deg med å tolke MR-svar og lignende.)

 

Skumruller er i vinden som aldri før – derav deres utrolige prisvekst i sportsbutikkene. Nå kan en skumrulle koste opp mot 500,- kroner i visse butikker, noe som er temmelig latterlig med tanke på hva det er du egentlig betaler for. En skumrulle. Vi har fått gode tilbakemeldinger på følgende skumrulle som koster en brøkdel av prisen (i skrivende stund koster den bare cirka 90 norske kroner pr 28.04.2015 – et skikkelig kupp med andre ord):

– Les mer om skumrullen her: BLUE High Density Foam Roller (linken åpnes i nytt vindu)

 

Ny spesialkonstruert hodepute kan også være behjelpelig – hvis du vurderer å investere i en slik så anbefaler flere studier denne puten.

Denne type puter er nærmest umulig å oppdrive i Norge, og hvis du skulle finne en så koster de som regel skjorta og litt til. Prøv heller puten via artikkelen vi lenker til ovenfor, den har meget gode skussmål og folk er fornøyde.

 

Her kan du se en illustrasjon laget av Gray’s som viser muskelfestet til øvre trapezius myalgi, fra baksiden av nakken / hodet og ned mot skulderbladet:

Øvre trapezius fester - Foto Wikimedia

Øvre, midtre og nedre trapezius muskelfester – Foto Wikimedia

Øvre trapezius fester i baksiden av hodet og mot skulderblad.

 

 

Her kan du se en illustrasjon som viser smertemønsteret (referert smerte fra muskelknute) til øvre trapezius:

Øvre trapezius myalgi - Foto Wiki

Øvre trapezius myalgi – Foto Wiki

Øvre trapezius kan også gi skuldersmerter, hodepine, nakkesmerter og nakkestivhet – samt en trykkende følelse i bakhodet, ofte like bak øret.

 

VIDEO: MR Skulder (Normal MR Undersøkelse)

MR beskrivelse:

«R: Intet patologisk påvist. Ingen funn.»

Forklaring: Dette er en sammensetning av MR undersøkelsebildene fra en normal skulder uten MR funn. Skulderen var vond, men det var altså ikke skader synlig på bildene – det viste seg senere at smertene kom fra leddrestriksjoner i nakke og brystrygg, samt aktive muskelknuter / myalgier i rotator cuff muskulaturen, øvre trapz, rhomboideus og levator scapula.

Løsningen ble stabiliserende rotator cuff trening, kiropraktisk leddkorrigering, muskelbehandling og spesifikke hjemmeøvelser. Takk for at dere deler slike bilder med oss. Bildene er anonymisert.

 


Trening og bevegelse er godt for kropp og sjel:

  • Chin-up / pull-up treningsstang kan være et glimrende treningsverktøy å ha hjemme. Det kan festes og løsnes fra dørkarmen uten bruk av drill eller verktøy.
  • Cross-trainer / ellipsemaskin: Glimrende kondisjonstrening. God for å fremme bevegelse i kroppen og trene helhetlig.
  • Kettlebells er en meget effektiv form for trening som gir raske og gode resultater.
  • Romaskin er en av de beste treningsformene du kan benytte for å få god helhetlig styrke.
  • Spinning ergometersykkel: God å ha i hjemmet, slik at du klarer å øke treningsmengden året igjennom og få bedre kondisjon.

 

Les også:

Kan en spesialhodepute virkelig forhindre hodepine og nakkesmerter?

Vondt i nakken (Lær mer om årsaker til nakkesmerter, og hva du kan gjøre for å bli kvitt dem)

Vondt i musklene (Hvorfor får man egentlig vondt i musklene? Lær mer her.)

Share Button
Visste du at aktivitet er den beste medisin? Derfor anbefaler vi at du gjør øvelser aktivt for å forebygge plager - slik som disse øvelsene mot karpal tunnel syndrom. Se beskrivelse på øvelsene her:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR (Klikk her)

Ad

HJELP DEG SELV:

Lindring mot muskel og leddsmerter?

Prøv denne: Biofreeze-spray-118ml-300x300

Biofreeze (Kulde- / kryoterapi)

kjøp nå

Linkbytte for mer trafikk til din hjemmeside?

Vondt.net - Muskuloskeletal informatikk

Ad

ToppBlogg - toppliste for bloggere Populære norske blogger Blogglistenhits Vondt.net | Vi lindrer vondtet ditt. Hälsa