Home » SPØR – FÅ SVAR! » Spør en Kiropraktor

Spør en Kiropraktor

Anbefalt klinikk for evidensbasert utredning:

Meny

<< SPØR – FÅ SVAR!

Spør oss - helt gratis!

Spør en kiropraktor (gratis, uforpliktende rådgivning!)

Plaget med stive ledd,  stramme muskler og smerter? Her kan du stille spørsmål direkte til kiropraktor angående plager i muskel og skjelett. Du kan velge å være helt anonym i denne rådgivningstjenesten. Våre tilknyttede kiropraktorer tilbyr rådgivning, råd, øvelser og konkrete tiltak rettet direkte mot din problematikk – vi er også behjelpelige med å sette deg i kontakt med klinikere i ditt geografiske område. Del dette med noen som trenger litt ekstra hjelp eller motivasjon i kampen for en smertefri hverdag.

 

Slik kan du stille dine spørsmål

 

 1. I kommentarfeltet på denne siden. Scroll ned på websiden til du ser kommentarfeltet – skriv deretter inn navn (anonymt hvis du ønsker – dersom du bruker ekte navn vil dette bli forkortet til fornavn + første bokstav i etternavnet ditt av personopplysningshensyn) og send inn ditt spørsmål. Desto mer utfyllende du skriver – forutsett at det har relevanse – desto lettere er det for våre klinikere å besvare ditt spørsmål på en god måte.
 2. Via privatmelding på Facebooksiden vår (Vondt.net – Muskuloskeletal helseinformasjon)

 

Kiropraktor Alexander Andorff

kiropraktor alexander andorff

Alexander har en mastergrad i kiropraktikk og har jobbet som kiropraktor siden 2011 – han jobber ved Kiropraktorhuset Elverum. Han innehar en bred kompetanse ovenfor problematikk innenfor muskel og skjelettplager – og har et høyt evidensbasert fokus på at pasienten også skal få rådene/øvelsene/treningsveiledningen/den ergonomiske tilpasningen som gjør at de kan oppnå en langvarig bedring av problematikken sin, og på denne måten forhindre at smertene oppstår igjen og igjen. Han lever etter mottoet at ‘bevegelse er den beste medisin’ og forsøker å oppfordre til mer bevegelse i hverdagen gjennom hverdagsaktiviteter som turer og langrenn, men vet også at det kan være en omfattende prosess å komme seg ut av smertegropen når man først har havnet der. Derfor tilpasses også råd, øvelser og tiltak den enkelte.

 

«Jeg anerkjenner at et muskuloskeletalt problem alltid er en kombinasjon av flere faktorer – f.eks. leddrestriksjoner (stive ledd), myalgier (overaktive, svake, dysfunksjonelle muskler), muskelubalanse (for stramme muskler noen steder og for inaktive andre steder), dysergonomiske arbeidstillinger (en dårlig kontorstol kombinert med for mye sitting kan resultere i vond rygg) og feilaktig bevegelsesmønster (feil ganglag kan forverre plagene dine). Nettopp derfor er det viktig at fokuset ligger rettet mot hovedformålet om å få deg bedre på alle plan. Jeg har valgt å svare på spørsmål her på Vondt.net for å understreke min visjon for dette – samt medvirke på å brytne ned myten om en kiropraktor bare ‘knekker’ – still gjerne spørsmål under anonymt brukernavn eller via fornavn. Ser fram imot til å gjøre mitt beste for å hjelpe deg på veien til en bedre hverdag.» – Alexander

 

Den største rikdom er en god helse

 

– Gjør noe med smertene! Få de utredet av kliniker.

Ikke la smerter bli en del av din hverdag. Uavhengig av din situasjon, selv om det er en med tungt fysisk arbeid fra ung alder eller mye stillesittende kontorarbeid, så er det slik at ryggen og kroppen alltid kan oppnå bedre funksjon enn det den er i pr i dag. Vår første anbefaling ved smerter er å oppsøke en av de tre yrkesgruppene som er offentlig autorisert gjennom helsemyndighetene:

 

 1. Kiropraktor
 2. Manuellterapeut
 3. Fysioterapeut

 

Hvorfor har Vondt.net valgt å fokusere på de tre yrkesgruppene fysioterapi, manuellterapi og kiropraktikk?

Deres offentlige helseautorisasjon er et resultat av myndighetens anerkjennelse av deres omfattende utdanning og er en trygghet for deg som pasient og innebærer blant annet flere særegne fordeler – slik som for eksempel beskyttelse gjennom Norsk Pasientskadeerstatning (NPE). Det er en naturlig trygghet å vite at disse yrkesgruppene er registrert i denne tiltaksordningen for pasienter – og vi anbefaler som nevnt at man utredes / behandles hos yrkesgrupper med denne tilknyttede ordningen. Vi gjør dette altså som en sikkerhet for personene vi er i kontakt med gjennom vår rådgivningstjeneste, men det innebærer ikke at ser ned på andre yrkesgrupper som faller utenfor denne kategoriseringen. Det finnes mange dyktige klinikere der ute. En god kliniker vil også fokusere på å utelukke hva det ikke er før man setter sammen en utrednings- og eventuell behandlingsplan.

 

De to første yrkesgruppene (kiropraktor og manuellterapeut) innehar også henvisningsrett (til bildediagnostikk slik som røntgen, MR og CT – eller henvisning til revmatolog eller nevrolog ved behov for slik utredning) og sykmeldingsrett (kan sykmelde dersom det anses nødvendig). Nøkkelord for en bedret muskuloskeletal helse innebærer mer riktig belastning i hverdagen (ergonomisk tilpasning), generelt mer bevegelse og mindre statisk sitting, samt økt fokus på regelmessig trening.

 

Nedenfor finner du kommentarfeltet som vi ønsker at du bruker ved eventuelle spørsmål

 

Noen av de hyppigst besøkte temaene som det stilles mest spørsmål angående:

Artritt (leddgikt)

Artrose (slitasjegikt)

– Fibromyalgi

Fotsmerter

Krystallsyke / BPPV

Revmatisme

Trykkbølgebehandling

Share Button
Visste du at aktivitet er den beste medisin? Derfor anbefaler vi at du gjør øvelser aktivt for å forebygge plager - slik som disse øvelsene mot karpal tunnel syndrom. Se beskrivelse på øvelsene her:

26 kommentarer

 1. Marita sier:

  Hei, har vær hos kiropraktor tre ganger for vond nakke og har etter det fått sterke smerter i ribbeina, like under brystene. Dette er veldig slitsomt og vondt. Skal ditt igjen etter påske. Skal jeg fortsette eller slutte der? Jeg har aldri hatt smerter der før. Det flytter seg fra høyre til venstre. Hva gjør jeg?

  • Hei Marita,

   Det hørtes merkelig ut. Rart også hvordan ribbeinsmertene dine flytter seg fra side til side – dette gir grunn for å tro at det kan være muskulært.

   Gjør det vondt ved dypt innpust eller å vri overkroppen til siden?

   Anbefaler at du ringer din kiropraktor allerede i morgen og snakker med ham/henne om dette ubehaget ditt. Kanskje er det aktuelt for dere å benytte mer tid rettet mot den interkostale muskulaturen og musklene innenfor skulderbladene ved neste konsultasjon.

   God bedring!

   Mvh.
   Alexander (Kiropraktor, MNKF)

 2. Janne lohne sier:

  Hei. Jeg ble påkjørt bakfra i bil i 1996. Var da gravid uten at jeg visste det. Var da stiv fra hoftene og opp til nakken. De sa det kun var bekkenløsning – så låsning – så muskulært. I 2012 fant de ut etter mye frem og tilbake at jeg hadde gått med brudd i L5-S1 i mange år. 2012 ble det avstivet i samme område med plater og skruer. 2 år senere var det like mye smerter og de tok de derfor ut igjen – platene og skruene altså.

  Nå går jeg til vanntrening med fysio x 1 pr uke, manuell fysioterapi x i uka og egentrening med opplegg fra fysio 1-2 ganger pr uke + Smerteklinikken 1 gang pr mnd og får smerteblokader.

  Alt jeg gjør virker kun i toppen 2 dager. Jobber i 80 % stilling. Problemet er at jeg har smerter hele tiden.. når ryggen blir sliten klarer jeg ikke å løfte høyre ben i det hele tatt. Ingen skjønner noe av dette.

  Jeg er veldig stiv og har smerter i korsryggen og utstråling mot høyre side både foran, bak og frem i lysken og hofteleddsbøyeren på høyre side. Kan du hjelpe meg?
  Mvh Janne

 3. Mariann Fjelde sier:

  Hei
  Jeg sliter veldig med sterke nakke og skulderplager og har forholdvis smerter i hele ryggen hver dag. Jeg sliter veldig med høyre side av bekkenet. Dette blir veldig smertefullt ved bevegelse. Våkner ofte på nettene der hender og føtter mister følelsen og jeg må riste i de for å få følelsene tilbake dit. Sliter en del med smerter i håndledd og fingre ved kulde, da mister jeg blodtilførsel ut dit. Har også et problem der jeg holder i ting og bare mister dette ut av hendene. Har også et kne på høyre side som låser seg og lager klikkelyder som også gjør vondt ved mye bevegelse. Ankelen min på høyre side også bare svikter av og til og foten kan vrenge seg skikkelig og jeg har falt i bakken av dette 2 ganger i stående stilling . Mvh Mariann

  • Hei Mariann,

   Her var det mye som foregikk. Basert på det du skriver så kan det være en rekke mulige årsaker. Anbefaler på det sterkeste at du tar kontakt med kyndig behandling for utredning av problematikken din. Det virker virkelig som om du trenger hjelp (både behandling og opptrening) med dette her.

   Lykke til.

   Mvh.
   Alexander

 4. Anita Lie sier:

  Hei!

  Lurte på om dere kan være så snill å hjelpe meg med å tolke et MR svar?

  Til info så har jeg tidligere fått påvist artrose i venstre storetå, og har hatt operasjon med avstiving.

  MR bekken med hofter:
  Uten iv. kontrast. Røntgen bekken med hofter fra 14. mars 2017 til sammenligning.
  Normale signaler fra benmargen. Ingen tegn til fractur eller destruksjoner. Degenerative forandringer ved IS-leddene og symfysen. Det er begynnende degenerative forandringer i hofteleddene. Ingen hydrops, corpus liberum eller synovitt på noen av sidene. Ingen etablert coxarthrose. Ingen holdepunkter for labrumskade. Ut for begge sides trochanter major region ses en diskret forhøyet signal på væskevektede sekvenser forenlig med lettere bløtdelsødem. Tolkes som lettgradig bilateral trochanteritt, noe mer uttalt på høyre side. Noteres lettgradig tendinose i m. gluteus minimus og medius senen bilateralt. Ingen bursitt. Normale hamstringsenefester på sittebensknutene. Intet å bemerke ved nedre fremre bukvegg. Upåfallende funn i lysken. Normale signaler fra muskler. Ingen holdepunkter for ischiofemoral impingement problematikk. Ingen fri væske i lille bekken.
  R: Lettgradig trochantertendinitt bilateralt, noe mer uttalt på høyre side. Konferer tekst.

  • Alexander Andorff (Kiropraktor – MNKF) sier:

   Hei Anita,

   Jeg har besvart spørsmålet ditt i kommentarfeltet under ‘MR undersøkelse‘ (klikk her for å lese det).

   Mvh.
   Alexander (Kiropraktor – MNKF)

 5. Marie sier:

  Hei,
  Har hatt krystallsyke og nå er nakken, halsen, kjeven og øverst i ryggen blitt helt anspent i ettertid og sliter med svimmelhet, hodepine og muskelsmerter.

  Hva kan jeg gjøre med dette? Tror at jeg ikke har krystaller fremdeles fordi det er annerledes nå, og får beskjed av fysio at ikke har krystaller, men er ikke normal og frisk sånn som jeg var før.

  • Hei,

   Dersom klinikeren er trent i det så kan man lett identifisere om du har krystallsyken / godartet stillingsbetinget svimmelhet. Hvis disse testene er negative tyder det på at svimmelheten mest sannsynlig skyldes dysfunksjon i muskler og ledd – en av de vanligste årsakene til svimmelhet. Nakkerelatert (cervikogen) svimmelhet er også ofte kombinert med hodepine.

   Manuell behandling av ledd og muskler har bevist effekt på reduksjon av symptomer grunnet cervikogen svimmelhet (Reid et al, 2005).

   Anbefaler at du adresserer dysfunksjonen i nakken med øvelser / trening og kyndig behandling av ledd og muskler.

   Vennlig hilsen,
   Alexander (Kiropraktor – MNKF)

 6. Mona K. sier:

  Hei.

  Den siste uken har jeg hatt sterke smerter som startet i korsryggen. Det sitter nå mest i setet, spesielt ved halebeinet. Smertene går tidvis ut i lår og hofteparti. Det er mest vondt å sitte, samt bøye seg for å for eksempel ta på sko eller annet. Smertene oppsto uten noen klar utløsende årsak, ingen plutselig vridning eller tunge løft. Hadde samme smertene i oktober 2016, men da gikk det over uten behandling. Kun hvile og voltarol. Denne gangen har det ikke hjulpet noe spesielt med voltarol og paracet. Til opplysning har jeg tidlige fått påvist skoliose, men i » mild» grad. Har hatt bekkenløsning under siste graviditet for 9 år siden. For 2 år siden hadde jeg et fall rett på en steinkant som traff halebeinet. Det var fryktelig vondt i 2-3 dager, men gikk over. Ellers er jeg noe overvektig, men i god fysisk form og trener 2-3 dager i uka. Stort sett dans som zumba, men også styrke. Arbeider i barnehage, og har endel løft i jobben min. Hva tenker du er grunnen til disse smertene?
  M.K

  • Hei Mona,

   Korsryggsmerter kan skyldes en rekke årsaker og er ofte sammensatte av flere faktorer og strukturer. La oss oppsummere litt av det vi vet:

   1) Smertene er lokalisert til nedre del av korsryggen, setet (samt halebeinet) og tidvis ut i lår og hofteparti.
   2) Smertene er provosert ved sitting (kompresjon) og flekterte stillinger.
   3) Smertestillende har hatt liten effekt.

   Min første differensialdiagnose heller mot dysfunksjon i ledd og muskler ved lumbosakralovergangen (der korsryggen møter sakrum), kombinert med overaktiv og stramme myalgier i setet og hoften. Særlig piriformis (kjent for å kunne gi smerter inn mot halebeinet) og gluteus medius / minimus er tre muskler som nok er involvert i problematikken din. Videre er det nok også involvering av nedsatt funksjon i bekkenleddet på samme side – noe som ofte forekommer sammen med piriformis syndrom / problematikk. Basert på at det forverres ved kompresjon og fleksjon (foroverbøy) så kan vi heller ikke utelukke at det er en nerve eller skiveirritasjon med i det kliniske bildet.

   Med tanke på at du ikke har hatt effekt av smertestillende og hvile, så ville jeg anbefalt at du oppsøker en offentlig autorisert kliniker (kiropraktor eller manuellterapeut) i nærheten av deg for utredning av smertebildet ditt. De vil også kunne gi deg øvelser og treningsveiledning tilpasset akkurat deg.

   Vennlig hilsen,
   Alexander Andorff – Kiropraktor (MNKF)

 7. Kristin Aa sier:

  Hei!

  Får av og til en brennende/stikkende følelse på oversiden av foten opp mot skinnleggen og litt på utsiden av ankelen når jeg går. Det gjør så vondt at jeg må stoppe opp og løfte beinet.

  • Hei Kristin,

   Symptomene dine er ganske karakteristiske for beinhinnebetennelse.

   Overbelastning eller feilbelastning kan føre til at det forekommer en betent reaksjon i vevet, som gjengir smerter når man legger trykk på fot / ankel. Benhinnebetennelse rammer oftest atleter, men tilstanden rammer også de som plutselig blir veldig flinke til å trene og ikke gir seg selv nok hvile eller restitusjon i mellom treningsøktene. Feilstillinger i fot, slik som overpronasjon eller kollaps av fotbuen, kan predisponere deg for beinhinnebetennelse. Slik overbelastning kan forekomme når belastning fra repetitiv støtbelastning overgår vevets naturlige tilheling og reparasjonshastighet.

   Smertemessig behandles benhinnebetennelse med hvile, is, massasje, muskeltøyning og treningsøvelser. Men man bør også evualere gange- og løpsmønster for å finne hvilke muskler og ledd som ikke yter optimalt og forårsaker overbelastningen. Dersom man har gjentagende beinhinnebetennelse, så er det lurt å oppsøke en kliniker for utredning – slik at denne personen kan finne årsaken til at du får dette problemet igjen og igjen.

   Vennlig hilsen,
   Alexander Andorff – Kiropraktor (MNKF)

 8. Ole sier:

  Hei, jeg har fått diagnosen Bertollotti syndrom og operert 2 ganger for dette. Har blitt fortalt at dette er en medfødt feil og sjelden sykdom. Jeg blir ikke bedre, men verre. Tror jeg må 100 % uføre meg etter 30 års sammenhengede arbeidsliv. Har konstante smerter hele døgnet. Har prøvd det meste. Det eneste som hjelpe meg er å gå tur og holde meg varm.

  • Hei Ole,

   Så kjedelig å høre at du er rammet av denne lidelsen.

   Bertolloti’s syndrom er en sjelden, medfødt tilstand – som normalt sett ikke blir symptomatisk før i slutten av 20-års alderen eller begynnelsen av 30-års alderen. For å si det litt enkelt, så er det slik at med denne tilstanden så vil nederste ryggvirvel (L5) gradvis ‘smelte sammen’ med øverste del av sakrum (S1). Denne sammenslåingen mellom disse to leddene fører til en endring i biomekanikken og hvordan du belaster ryggen, da L5 mellomvirvelskiven og leddet nå ikke lenger vil fungere tilstrekkelig som en støtdemper og bærebjelke ved belastning.

   Dette fører til en endring i bevegeligheten din og at det er neste mellomvirvelskive som får belastningen – nemlig L4 (fjerde korsryggvirvel). Over tid har man da sett at denne skiven vil (mye raskere enn normalt) bli brutt ned til det oppstår en skivelidelse eller skiveprolaps i denne skiven, som igjen legger trykk mot L5-nerveroten. Dette trykket mot nerveroten gir grunnlag for isjias symptomer/plager og stråling nedover et eller begge ben.

   Kirurgiske inngrep, injeksjoner og blokadebehandling er de foretrukne behandlingsmetodene for denne problematikken. Anbefaler ellers opptrening og fysikalsk behandling hos fysioterapeut med offentlig driftstilskudd, da dette er en kronisk lidelse som du nok dessverre må leve med resten av livet.

   Vennlig hilsen,
   Alexander Andorff – Kiropraktor (MNKF)

 9. Stian H sier:

  Hei.. har gått til kiro- og fysio- pga. omfattende tilstivelse i torakal- og lumbaldel, har nesten blitt kvitt plagene etter rundt 14 behandlinger, det er avsluttet nå, men i ettertid startet å få strømninger / kiling / stikk i arm og ned i tommel. Opplever tidvis smerter/trykk i armen også. Bør jeg oppsøke behandling igjen eller er det noe som vil avta etterhvert?

  • Hei Stian,

   Takk for spørsmålet ditt.

   Med såpass lite informasjon blir det vanskelig for meg å si noe om dette vil avta eller ikke.

   Det man kan si er at strømninger / stråling / iling som går nedover armen og ut til tommelen skyldes et trykk mot eller irritasjon av mediannerven – denne nerven går fra brachial plexus og ned i armen hvor den blant annet innerverer de instrinsiske musklene i hånden.

   De tre vanligste årsakene til median nerve kompresjon / irritasjon er:

   1) Karpaltunnelsyndrom – Smerter i tommel, pekefinger, langefinger og halve ringfingeren er et karakteristisk symptom på karpaltunnelsyndrom. Det kan tidvis også presentere som smerter opp i albuen – samt at man opplever nedsatt grepstyrke grunnet manglende ‘strømtilførsel’ fra nerven.
   2) Pronator teres syndrom – En kompresjon av mediannerven i underarmen.
   3) Irritasjon av nervene i nakkegropen / thoracic outlet – som kan gi grunnlag for TOS (thoracic outlet syndrom). Dette skyldes dysfunksjon av muskler og ledd i cervikotorakal regionen. Det er spesielt anspente scalenii muskler som kan gi grunnlag for denne tilstanden, da gjerne i kombinasjon med dysfunksjon i første ribbein og øvre del av torakal columna.

   Personlig ville jeg anbefalt en klinisk utredning av problematikken din – slik at du kan få riktige øvelser / treningsveiledning og sikte deg inn mot en langvarig bedring av problematikken.

   Vennlig hilsen,
   Alexander Andorff – Kiropraktor (MNKF)

   • Stian Henriksen sier:

    Hei igjen, jeg er til vanlig veldig anspent og har har mye knuter i skulder-region, vil tro plagene mine med strømninger / stråling / iling nedover armen skyldes nok i stor grad dette – så jeg må vel bare bli bedre med trening/øvelser som du skrev i tidligere tråd.. men over til en litt annen sak : jeg kom over en annonse ifra et firma som selger “holdningskorrigerende” klær.. anodyne dot no .. er det noe hold i dette eller er det sanne og beste løsning å gå til behandling hos fysio?

    vennligst,
    Stian

    • Hei Stian,

     Ja, beste løsning med mest hold i evidensmessig sett er trening/øvelser i kombinasjon med avspenning, tilrettelegging på arbeid for å unngå ensidige belastninger, samt fysikalsk behandling ved behov. Det er mange som forsøker å tjene seg rike på såkalte teorier som appellerer til «quick fix» løsninger – men dessverre uten mye hold i forskning eller studier som er gjort på området.

     Angående holdning så kan man fortsatt få smerter ved å sitte pinnerett på en stol – det er da den ensidige belastningen som vil gi smerter. «Den neste er den beste» er et godt uttrykk når det kommer til belastning (f.eks. sittestilling), da dette vil føre til variert belastning av muskler og ledd – som gjør at ingen enkeltområder blir overbelastet og smertesensitive.

     Mvh.
     Alexander Andorff – Kiropraktor (MNKF)

 10. N Hovda sier:

  Muskelknute under foten. Sliter med muskelknute i fotbuen. Er en liten kul som er hard, øm og gjør vondt når jeg går og sitter. Blir verre jo mer jeg belaster foten. Forsøker å massere samt rulle foten over en liten foam-rulle for kun kortvarig bedring. (Legen sier at det ikke er noe medisinsk å gjøre, men kan forsøke kiropraktor). Finnes det noen behandling?

  • Kiropraktor Alexander Andorff (MNKF) sier:

   Hei,

   Takk for spørsmålet. Svaret er at dette høres ut som man vil trenge litt mer informasjon før man kan si direkte hva som bør gjøres her.

   1) Er smertene også tilstede i hælen eller i framkant av hælen – eller vil du si at smertene kun sitter i et lokalt punkt i fotbuen?
   2) Når oppsto smertene og hvor lenge har de nå vedvart? Er de kun på den ene foten eller har du vondt i den andre også?
   3) Gjør det vondt å tråkke ned på foten på morningen eller etter at du har sittet i ro?
   4) Angående behandling så finnes det en rekke tiltak, men disse vil være basert på en klinisk og eventuell bildediagnostisk utredning. For eksempel så har trykkbølgebehandling god dokumentert effekt mot plantar fasciit – som er en vanlig årsak til de symptomene du nevner ovenfor. Dette vil ofte kombineres med hjemmeøvelser, leddmobilisering og trykkpunktbehandling.
   5) Har det blitt tatt bilder eller andre undersøkelser av foten?

   Differensialdiagnoser i dette stadiet er bl.a. plantar fasciit, myalgi i fotbladet (og/eller legg) / leddrestriksjoner i de mindre fotbeina.

   Kjempefint om du får nummerert svarene dine i henhold til spørsmålene ovenfor.

   Vennlig hilsen,
   Alexander Andorff – Kiropraktor (MNKF)

 11. Marita sier:

  Hei. Sliter med fingerledd å lurer på hva det kan være. Er tommel, pekefinger, langefinger og halve ringfingeren på begge sider. Ledd er grusomt vonde og låser seg ofte. Startet med området før håndflaten (der klokka sitter). Strømmer nå opp helt til albuen på det værste. Dovner mye bort om jeg sitter rolig eller legger meg ned. Legen sier det er fibroen min, men smertene til den flytter på seg, dette har jeg hatt konstant i 3 mnd nå… Veldig vanskelig når jeg mister ting å fingrene gjør mest som dem selv vil… Skal jeg bare innfinne meg i at det er fibroen dette også, eller kan det være noe annet?

  • Kiropraktor Alexander Andorff (MNKF) sier:

   Hei Marita,

   Smerter i tommel, pekefinger, langefinger og halve ringfingeren er et karakteristisk symptom på karpaltunnelsyndrom (altså avklemming av median-nerven inne i håndleddet).

   Det kan tidvis også presentere som smerter opp i albuen – samt at man opplever nedsatt grepstyrke grunnet manglende ‘strømtilførsel’ fra nerven. Over tid kan dette også føre til muskelsvinn i tenar eminensen (som nærmest kan se ut som dype ‘søkk’ i håndflaten ved tommelen).

   Jeg vil anbefale at du utredes for karpaltunnelsyndrom.

   Vennlig hilsen,
   Alexander Andorff
   Autorisert kiropraktor, MNKF – Kiropraktorhuset Elverum

 12. Vondt.net sier:

  Hei,

  Bruk dette kommentarfeltet dersom du ønsker å kommentere denne artikkelen eller har spørmål

  Ha en fortsatt fin dag!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR (Klikk her)

Ad

HJELP DEG SELV:

Lindring mot muskel og leddsmerter?

Prøv denne: Biofreeze-spray-118ml-300x300

Biofreeze (Kulde- / kryoterapi)

kjøp nå

Linkbytte for mer trafikk til din hjemmeside?

Vondt.net - Muskuloskeletal informatikk

Ad

ToppBlogg - toppliste for bloggere Populære norske blogger Blogglistenhits Vondt.net | Vi lindrer vondtet ditt. Hälsa