Restless Legs

Ny Behandling av Rastløse Bein Syndrom mer Effektiv enn Medikamenter!

Ingen stjernevurderinger enda.

Sist oppdatert 18/03/2022 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

Restless Legs

Ny Behandling av Rastløse Bein Syndrom mer Effektiv enn Medikamenter!

Et alternativ til medikamenter, piller og medisiner kan være framtiden i behandling av Rastløse Bein Syndrom – hvertfall for de som ikke ønsker eller kan ta medikamenter grunnet bivirkninger. En ny studie i forskningstidsskriftet JAOA viste nemlig at ved å benytte spesialtilpasset kompresjonsfottøy så oppnådde man resultater som var ikke bare like gode, men hele 40% bedre enn standard medikamentell behandling av nervetilstanden Rastløse Bein Syndrom.

 

Kompresjonsfottøyet la spesifikt trykk på to muskler i foten, abduktor hallucis og fleksor hallucis brevis, og dette viste seg å gi meget god symptomlindring – både i form av bedret søvn og mindre rastløse bein. 90 prosent av brukerne meldte om signifikant bedring og det ble også rapportert om 82 prosent mindre tap av søvn.Rastløse bein syndrom - nevrologisk søvntilstand

Studien viste meget gode resultater

90 prosent av brukerne meldte om signifikant bedring og det ble også rapportert om 82 prosent mindre tap av søvn. Dette er meget sterke resultater med tanke på at dette er en behandling uten tydelige bivirkninger. Til sammenligning, så har et av de meste brukte medikamentene mot tilstanden, Ropinirol, en effektivitet på 60% – altså tydelig mindre og med de bivirkninger som denne pillen kan gi, slik som svært vanlige bivirkninger slik som avsviming, kvalme / oppkast, døsighet og ukontrollerte bevegelser (hele 1 av 10 i følge Felleskatalogen). Med slike kraftige bivirkninger så er det ikke så rart at man lenge har etterlyst et godt alternativ i behandling av Rastløse Bein Syndrom.

 

Slik fungerer kompresjonstøyet

Kompresjonstøyet fungerer ved å legge trykk mot to spesifikke muskler i foten, abduktor hallucis og fleksor hallucis brevis, dette har flere positive effekter, blant annet frigjøring av dopamin fra hjernen, økt blodsirkulasjon og dermed mindre smertesignaler fra området – en lignende effekt som ved muskelarbeid eller triggerpunktbehandling av muskelknuter. Man så også at trykk mot disse to musklene ga tydelig nedgang i muskelaktivitet i muskler som er assosiert med Rastløse Bein Syndrom. Her kan du se flere varianter av fotkompresjonstøy. Produktet som er brukt i studien heter Restiffic.

Restiffic

Bør dette bli en standardbehandling for de som lider av nervetilstanden Rastløse Bein Syndrom?

Legemiddelindustrien river seg sikkert i håret, men vi mener at dette bør bli tilbudt absolutt alle som lider av den dehabiliterende nervetilstanden Rastløse Bein Syndrom. En behandling uten bivirkninger bør alltid tilbys over en behandlingsform som har en lang, lang rekke bivirkninger – slik de aller fleste medikamentene som benyttes mot RLS har.

 

Et betydelig rimeligere alternativ til Restiffic produktet kan være spesialdesignet kompresjonssokk som benyttes i behandlingen av tilstanden plantar fasciit – denne vil også legge trykk mot musklene i fotbladet og fotbuen. Den kan du lese mer om via å klikke her eller på bildet nedenfor.

 

Konklusjon

Fantastisk spennende studie som virkelig kan bli et bivirkningsfritt alternativ. Del gjerne med noen som trenger litt håp i sin kamp mot rastløse bein syndrom!

 

Del gjerne denne artikkelen med kollegaer, venner og bekjente. Hvis du ønsker artikler, øvelser eller lignende tilsendt som et dokument med repetisjoner og lignende, så ber vi deg like og ta kontakt via får Facebook-side her. Hvis du har spørsmål, så er det bare kommentere direkte i artikkelen eller å ta kontakt med oss (helt gratis) – vi vil gjøre vårt beste for å hjelpe deg.

 

NESTE SIDE: – Hva er Rastløse Bein Syndrom?

Rastløse bein syndrom - nevrologisk søvntilstand 

POPULÆR ARTIKKEL: – Ny alzheimers behandling gjenoppretter full minnefunksjon!

Alzheimers sykdom

Les også: – 4 Tøyeøvelser mot Stiv Rygg

Tøyning av glutes og hamstrings

Les også: – 6 Effektive Styrkeøvelser for Vonde Knær

6 styrkeøvelser for vonde knær

Visste du at: – Kuldebehandling kan gi smertelindring mot vonde ledd og muskler? Bl.a. Biofreeze (du kan bestille det her), som består hovedsaklig av naturprodukter, er et populært produkt. Kontakt oss i dag via Facebooksiden vår hvis du har spørsmål eller trenger anbefalinger.

Kuldebehandling

 

Les også: – 6 Tidlige Tegn på ALS (Amyotrofisk Lateral Sklerose)

sunnere hjerne

 

– Ønsker du mer informasjon eller har du spørsmål? Spør dyktig helsepersonell direkte (helt gratis) via vår Facebookside eller via vår «SPØR – FÅ SVAR!«-spalte.

Spør oss - helt gratis!

VONDT.net – Vennligst inviter dine venner til å like siden vår:

Vi er en gratistjeneste der Ola og Kari Nordmann kan få svar på sine spørsmål om muskuloskeletale helseplager – helt anonymt hvis de vil det.

 

 Vær så snill og støtt vårt arbeid ved å følge oss og dele artiklene våre i sosiale medier:

Youtube logo liten– Vennligst følg Vondt.net på YOUTUBE

facebook logo liten– Vennligst følg Vondt.net på FACEBOOK

Bilder: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freemedicalphotos, Freestockphotos og innsendte leserbidrag.

 

Referanser:

Targeted Pressure on Abductor Hallucis and Flexor Hallucis Brevis Muscles to Manage Moderate to Severe Primary Restless Legs Syndrome, Phyllis J. Kuhn et al., The Journal of the American Osteopathic Association, doi:10.7556/jaoa.2016.088, published July 2016

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

2 replies
  1. Dale Casey says:

    Så hva heter dette produktet som gir trykk på disse punktene og dermed reduserer restless legs?

    Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *