Forsker

Ny Behandling kan Forhindre Hofteprotese!

5/5 (2)

Sist oppdatert 14/06/2020 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

Ny Behandling kan Forhindre Hofteprotese!

Et alternativ til hofteprotese og hofteoperasjon kan være innen rekkevidde!

 

En ny studie i forskningstidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences viste nemlig at ved å benytte pasientens egne stamceller, så kan man konstruere ny brusk i form av et hofteledd.

 

Forskerne fant også ut at det er mulig å programmere disse stamcellene slik at de kan utvise egenskaper som forebygger artrose og artritt. Meget spennende og lovende forskning for de som sliter med hofteproblemer og smerter!

 

Husk også å scrolle nederst i artikkelen for å se treningsvideoer med gode hofteøvelser.

 hofteledd

3D modell tilpasset pasientens hofte

Ved hjelp av en 3D modell kan forskerne la stamcellene vokse – og når denne syntetiske modellen er klar kan den bli implantert direkte på pasientens skadede / slitte hofte. Cellene vil danne et nytt lag brusk som er sterkt nok til å motstå 10 ganger pasientens egen kroppsvekt – noe leddene våre blir utsatt for ved hard trening.

 

Tilsetning av Genetikk i den nye Brusken gjør at den kan Forhindre Leddgikt og Slitasje

Det beskrives også i studien hvordan det ble plantet et spesifikt gen inni den nye brusken – et gen som kan motvirke inflammasjon og betennelse i selve leddet. Dette genet kan bli aktivert via et spesifikt medikament som dermed utskiller betennelsedempende egenskaper. For å deaktivere genet må pasienten bare slutte og ta medisinen.

 

hofteprotese

 

Behandlingen kan erstatte hofteproteser og hofteoperasjoner?

Forskerne har stor tro på at dette alternativet til hofteproteser og risikofylte hofteoperasjoner en dag i framtiden vil bli den nye standarden for slik behandling – men inntil da må vi nok smøre oss med tålmodighet. Videre menneskelige studier vil bli gjennomført i løpet av de neste 3 – 5 årene.

 

Konklusjon

Fantastisk spennende studie som virkelig kan bli et lav-risiko alternativ til de som virkelig trenger denne slags operasjoner – men inntil den tid kommer så anbefaler vi at du har fokus på trening og særlig hoftestabiliserende øvelser – eller kanskje du vil prøve disse yogaøvelsene mot hoftesmerter?

 

Del med noen som plages med hoftene

Del gjerne med noen som trenger litt håp i sin kamp mot hoftesmerter! Artikkelen inneholder også flotte treningsvideoer (lenger ned i artikkelen) som kan være til hjelp for de som plages mye med hoftene. Klikk på knappen nedenfor for å dele artikkelen videre. 

 

(Klikk her for å dele videre)

 

NESTE SIDE: Dette bør du Vite om Artrose i Hoften

artrose i HOFTEN

Klikk ovenfor for å gå videre til neste side.

  

VIDEO: 5 Øvelser mot Stråling i Beina Grunnet Hofteproblematikk

Visste du at smertefulle strukturer i hoften kan bidra til isjias-irritasjon? Nedenfor ser du fem gode øvelser som kan hjelpe deg med å løsne opp i hoftemuskelspenninger. Klikk nedenfor.

Bli med i familien vår og abonner gjerne på vår YouTube-kanal for gratis treningstips, treningsprogrammer og helsekunnskap. Velkommen!

VIDEO: 10 Styrkeøvelser mot Vonde Hofter

Styrketrening er fortsatt den beste måten å få mer belastningskapasitet i hoftene.

Sterkere hofter har bedre støtdemping, bedre blodsirkulasjon og mer bevegelighet – som igjen fører til mindre smerter og forbedret bevegelse. sjoner. Her ser du et treningsprogram med ti øvelser som gir deg sterkere hofte.

Likte du videoene? Hvis du hadde nytte av dem, så ville vi virkelig satt stor pris på at du abonnerer på YouTube-kanalen vår og gir oss en tommel opp i sosiale medier. Det betyr utrolig mye for oss. Stor takk!

 

Anbefalte produkter for opptrening av hoften:

 

treningsstrikker

Sett med treningsstrikker (6 stk med forskjellig styrkemotstand)

 

Les også: – 4 Tøyeøvelser mot Stiv Rygg

Tøyning av glutes og hamstrings

Les også: – 6 Effektive Styrkeøvelser for Vonde Knær

6 styrkeøvelser for vonde knær 

Vær så snill og støtt vårt arbeid ved å følge oss og dele artiklene våre i sosiale medier:

Youtube logo liten– Vennligst følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Vennligst følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24 timer)

 

Bilder: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freemedicalphotos, Freestockphotos og innsendte leserbidrag.

 

Referanser:

Anatomically shaped tissue-engineered cartilage with tunable and inducible anticytokine delivery for biological joint resurfacing, Farshid Guilak et al., Proceedings of the National Academy of Sciences, doi: 10.1073/pnas.1601639113, published online July 2016,

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *