Ingefær - Naturlig smertestillende

Ingefær reduserer treningsinduserte muskelsmerter.

5/5 (1)

Ingefær - Naturlig smertestillende

Ingefær reduserer treningsinduserte muskelsmerter.

Ingefær kan virke smertedempende og redusere treningsinduserte muskelsmerter. Den smertedempende effekten oppnås ved inntak av rå eller varmebehandlet ingefær. Dette viser en studie publisert av Black et al i Journal of Pain i 2010.

 

Ingefær – nå også bevist effekt på mennesker

Ingefær har tidligere vist anti-inflammatoriske effekter i dyrestudier, men dens effekt på menneskelige muskelsmerter har tidligere vært usikker. Det har også blitt foreslått at varmebehandling av ingefær vil gjøre den ekstra smertedempende, men det blir tilbakevist i denne studien – da effekten var like stor ved inntak av rå eller varmebehandlet ingefær.

 

Studien

Formålet med nevnte studie var å undersøke effekten av ingefærinntak over 11 dager, og dets effekt på rapporterte muskelsmerter. Den randomiserte, dobbelt-blindede studien ble delt inn i 3 grupper;

(1) Rå ingefær

(2) Varmebehandlet ingefær

(3) Placebo

Deltakerne i de to førstnevnte gruppene inntok 2 gram med ingefær om dagen i 11 sammenhengende dager. De måtte også utføre 18 eksentriske øvelser med albuefleksorene for å stimulere en overbelastning – som ga lokal smerte og inflammasjon. Smertenivåene og flere andre variable faktorer (innsats, prostaglandin nivå, armvolum, bevegelseutslag og isometrisk styrke) ble målt før og 3 dager etter øvelsene.

 

Resultatene fra studien: Ingefær er en naturlig smertestillende

Både gruppe 1 og gruppe 2 oppnådde lignende resultater når det kom til smertedemping i påvirket muskulatur i sammenligning med placebo gruppen. Konklusjonen ble dermed at ingefær er en naturlig smertestillende som kan være gunstig å ta daglig. Tidligere har det også blitt bevist at ingefær kan redusere hjerneskade ved iskemisk hjerneslag. Det har også blitt gjort positive funn når det kommer til smertedemping av artrosesmerter.

 

Skeletal muskel - Foto Wikimedia

 

Ingefær te eller thai curry

Hvis du ikke er så altfor glad i rå ingefær, så foreslår vi at du koker te med ingefær og lime – eller eventuelt kapper den opp i små biter og tilsetter den i en god green thai curry eller lignende.

Vi hører gjerne fra deg i kommentarfeltet dersom du har noen gode innspill til naturlig kosthold eller oppskrifter.

 

 

 

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *