– Ny Behandling Løser opp Blodpropp 4000x Mer Effektivt

5/5 (5)

Sist oppdatert 18/03/2022 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

autoimmune sykdommer

– Ny Behandling Løser opp Blodpropp 4000x Mer Effektivt

En ny studie i forskningtidskriftet Scientific Reports har vist fantastiske resultater vedrørende en helt ny behandlingsform mot blodpropp. Den viste nemlig at den nye behandlingsformen – en behandling som gis via magnetiske nanopartikler – er hele 4000 ganger mer effektiv enn de tradisjonelle medikamentene som benyttes nå. Man noterte også at de er betraktelig mer skånsomme en dagens behandling. Du kan lese hele forskningsstudien via lenke nederst i artikkelen.


Blodpropp, som fører til både hjerteinfarkt og slag, er en ledende årsak til dødsfall i hele verden. Ved slike akutte tilfeller er det nødvendig med rask hastebehandling – jo raskere, jo bedre. Denne behandlingen har som formål å løse opp blodproppen som sperrer for blodtilførselen til området, slik at blodet kan strømme fritt igjen i den påvirkede arterien. Problemet med nåværende behandling er at de ofte påvirker friske, sunne blodårer i nærheten av den åren man ønsker å behandle – med den nye behandlingen, med magnetiske nanopartikler, kan man være mye mer nøyaktig og dermed unngå uønskede skader på disse strukturene. Er dette framtiden i akutt behandling av blodpropp?

 

ALS 2

– Studien kan vise veien mot framtidens behandling

Forskerne håper på at dette kan være veien til en mer effektiv behandling uten de bivirkningene som ofte oppleves ved dagens behandling. Grunnen til at man kan unngå uheldige bieffekter er at dette medikamentet, basert på magnetiske nanopartikkel-enzymer, kan injiseres og deretter styres mot blodproppen.

 

– Dagens nåværende behandling fungerer i kun 15% av tilfellene

Medikamentene man bruker per nu er lite effektive. Studien anslår at i godt utviklede land, slik som Norge, så er det fortsatt kun 15% av behandlingen som er effektiv. Det er flere grunner til at den mangler effekt og har en rekke bivirkninger:

  • Immunforsvaret: Umiddelbart etter at medikamentet er injisert så vil kroppens immunforsvar angripe det. Angrepet fører til at medikamentet svekkes betraktelig og jo lenger det tar før det når blodproppen, jo mer redusert blir den i styrke.
  • Store doser: For å overkomme problemet med at immunforsvaret svekker medikamentene, så tilsetter man meget store doser – dette i håp om at noe av medikamentene skal nå frem til blodproppen før de blir ineffektive. Forskerne i studien sier at det er som «å bruke en slegge for å knuse en nøtt» – og dette forklarer også hvorfor friske blodårer i hele kroppen kan bli negativt påvirket av den store tilførselen av medikamenter.– Den nye behandlingsformen løser disse problemene

Med den nye behandlingsformen, som er spesifikk, kan man forbigå begge disse problemene. De har nemlig løst problemene på følgende måte:

  • Beskyttelse: De bruker et materiell, en kompositt av magnetitt og urokinase, til å frakte nanopartikkel-enzymene til blodproppen. Dette fungerer som et skall og gjør at kroppens immunforsvar ikke får anledning til å angripe medikamentet og svekke dette før det kommer fram til blodproppen.
  • Spesifikke mindre doser = mindre bivirkninger: Grunnet at man kan transportere og styre de beskyttede medikamentenzymene direkte til området, via eksterne magneter, så trenger man ikke lenger å tilsette enorme doser i håp om at noe av det skal kunne ha effekt. Dermed vil man også unngå bivirkningene som kan forekomme ved store doseringer.

 

– 4000 ganger mer effektivt

Forskeren Andrey Drosdov uttalte videre at «dette nye medikamentet kan løse opp blodpropper 4000 ganger mer effektivt enn ubeskyttede enzymer». Han uttalte også videre at alle materiellene som blir brukt i det nye medikamentet har blitt godkjent tidligere for intravenøs injeksjon. Forskerne er nå igang med kliniske studier for å videreutvikle behandlingsformen og sørge for at den er trygg i menneskelig behandling.

Doktor snakker med pasient

– Kan forebygge blodpropp?

Forskerne vil også studere videre om medikamentet kan ha en forebyggende rolle når det kommer til behandling av blodpropp, da det kan sirkulere i blodet og skånsomt rense blodårene før det brytes ned naturlig av leveren etterhvert.

 

Konklusjon:

Meget, meget spennende forskning! Dette er helt fantastisk! Vi håper at du hjelper oss med å dele denne artikkelen i sosiale medier, på hjemmesider og lignende – slik at forskningen, også i Norge, kan få fokus rettet inn mot en så viktig behandlingsform av en tilstand som rammer så mange.

 

Del gjerne denne artikkelen med kollegaer, venner og bekjente. Hvis du ønsker artikler, øvelser eller lignende tilsendt som et dokument med repetisjoner og lignende, så ber vi deg like og ta kontakt via får Facebook-side her. Hvis du har spørsmål, så er det bare kommentere direkte i artikkelen eller å ta kontakt med oss (helt gratis) – vi vil gjøre vårt beste for å hjelpe deg.

 POPULÆR ARTIKKEL: – Ny alzheimers behandling gjenoppretter full minnefunksjon!

Alzheimers sykdom

Les også: – 4 Tøyeøvelser mot Stiv Rygg

Tøyning av glutes og hamstrings

Les også: – 6 Effektive Styrkeøvelser for Vonde Knær

6 styrkeøvelser for vonde knær

Visste du at: – Kuldebehandling kan gi smertelindring mot vonde ledd og muskler? Bl.a. Biofreeze (du kan bestille det her), som består hovedsaklig av naturprodukter, er et populært produkt. Kontakt oss i dag via Facebooksiden vår hvis du har spørsmål eller trenger anbefalinger.

Kuldebehandling

 

Les også: – 6 Tidlige Tegn på ALS (Amyotrofisk Lateral Sklerose)

sunnere hjerne

 

– Ønsker du mer informasjon eller har du spørsmål? Spør dyktig helsepersonell direkte (helt gratis) via vår Facebookside eller via vår «SPØR – FÅ SVAR!«-spalte.

Spør oss - helt gratis!

VONDT.net – Vennligst inviter dine venner til å like siden vår:

Vi er en gratistjeneste der Ola og Kari Nordmann kan få svar på sine spørsmål om muskuloskeletale helseplager – helt anonymt hvis de vil det.

 

 

Vær så snill og støtt vårt arbeid ved å følge oss og dele artiklene våre i sosiale medier:

Youtube logo liten– Vennligst følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Vennligst følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24 timer. Du velger selv om du vil ha svar fra kiropraktor, dyrekiropraktor, fysioterapeut, fysioterapeut med videreutdanning innen terapiridning, lege eller sykepleier. Vi kan også hjelpe deg med å fortelle deg hvilke øvelser som passer for ditt problem, hjelpe deg med å finne anbefalt behandler, tolke MR-svar og lignende problemstillinger. Kontakt oss i dag for en vennlig samtale)

 

Bilder: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freestockphotos og innsendte leserbidrag.

 

Referanser og forskningskilder:

Andrey S. Drozdov, Vasiliy V. Vinogradov, Ivan P. Dudanov, Vladimir V. Vinogradov. Leach-proof magnetic thrombolytic nanoparticles and coatings of enhanced activity. Scientific Reports, 2016; 6: 28119 DOI:10.1038/srep28119

Vinogradov V. V., Vinogradov A. V., Sobolev V. E., Dudanov I. P. & Vinogradov V. V. Plasminogen activator entrapped within injectable alumina: a novel approach to thrombolysis treatmentJ. Sol-Gel Sci. Technol. 73, 501–505 (2015).

Chapurina Y. et al. . Synthesis of Thrombolytic Sol-Gel Coatings: Toward Drug-Entrapped Vascular GraftsJ. Med. Chem. 58, 6313–6317 (2015). [PubMed]

Drozdov A., Ivanovski V., Avnir D. & Vinogradov V. A universal magnetic ferrofluid: Nanomagnetite stable hydrosol with no added dispersants and at neutral pHJ. Colloid Interface Sci.468, 307–312 (2016). [PubMed]

Drozdov A., Shapovalova O., Ivanovski V., Avnir D. & Vinogradov V. V. Entrapment of enzymes within sol–gel-derived magnetiteChem. Mater. 28, 2248–2253 (2016).

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

1 svar
  1. Anita says:

    Når man ser hvordan norske politikere forsømmer kreftsyke ved ikke å gi dem nødvendig medisin, vil vel heller ikke denne type behandling være tilgjengelig i vår levetid. Her i landet er det pengene som veier mest.

    Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *