Beinhinnebetennelse

Beinhinnebetennelse | Brennende smerte på innsiden av leggen og ankel

5/5 (1)

Sist oppdatert 27/12/2023 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

Beinhinnebetennelse

Beinhinnebetennelse | Brennende smerte på innsiden av leggen og ankel

Leserspørsmål om brennende, verkende smerte på innsiden av leggen og ankel – som går omtrent til midt på leggen og som gjør vondt i belastning ved gange. Hva er diagnosen? Et godt spørsmål, svaret er at det vil vi gjerne forsøke å hjelpe deg med å forstå i denne artikkelen. Ta gjerne kontakt via vår Facebookside dersom du har spørsmål eller innspill.

 

Vi anbefaler at alle som er interesserte i denne tematikken leser hovedartiklene: – Benhinnebetennelse

Her er spørsmålet som en kvinnelig leser stilte oss og vårt svar på dette spørsmålet:

Kvinne: Hei! Får av og til en brennende/stikkende følelse på oversiden av foten opp mot skinnleggen og litt på utsiden av ankelen når jeg går. Det gjør så vondt at jeg må stoppe opp og løfte beinet. Hva skyldes dette?

 


Svar:

Hei,

Symptomene dine er ganske karakteristiske for beinhinnebetennelse.

 

Overbelastning eller feilbelastning kan føre til at det forekommer en betent reaksjon i vevet, som gjengir smerter når man legger trykk på fot / ankel. Benhinnebetennelse rammer oftest atleter, men tilstanden rammer også de som plutselig blir veldig flinke til å trene og ikke gir seg selv nok hvile eller restitusjon i mellom treningsøktene. Feilstillinger i fot, slik som overpronasjon eller kollaps av fotbuen, kan predisponere deg for beinhinnebetennelse. Slik overbelastning kan forekomme når belastning fra repetitiv støtbelastning overgår vevets naturlige tilheling og reparasjonshastighet.

 

Smertemessig behandles benhinnebetennelse med hvile, is, massasje, muskeltøyning og treningsøvelser. Men man bør også evualere gange- og løpsmønster for å finne hvilke muskler og ledd som ikke yter optimalt og forårsaker overbelastningen. Dersom man har gjentagende beinhinnebetennelse, så er det lurt å oppsøke en kliniker for utredning – slik at denne personen kan finne årsaken til at du får dette problemet igjen og igjen. Av andre, mer sjeldne, diagnoser man må utelukke er tretthetsbrudd, arteriedysfunksjon eller blodpropp.

 

Vennlig hilsen,
Alexander Andorff – Kiropraktor (MNKF)

Mvh
Alexander v Vondt.net

 

 

Diskusjon med helsepersonell

 

Les også: – 4 Øvelser mot Beinhinnebetennelse

Gange med staver

 

 

– Til info: Dette er en kommunikasjonsutskrift fra meldingtjenesten til Vondt net via vår Facebookside. Her kan hvem som helst få gratis hjelp og råd angående ting de lurer på.

 

Del gjerne denne artikkelen med kollegaer, venner og bekjente via vår Facebookside eller andre sosiale medier. På forhånd takk. 

 

Hvis du ønsker artikler, øvelser eller lignende tilsendt som et dokument med repetisjoner og lignende, så ber vi deg like og ta kontakt via får Facebook-side her. Hvis du har spørsmål, så er det bare kommentere direkte i artikkelen eller å ta kontakt med oss (helt gratis) – vi vil gjøre vårt beste for å hjelpe deg.

 

Les også: – Dette Bør du Vite om Prolaps i Nakken

nakkeprolaps-collage-3

Les også: – Trykkbølgebehandling

Trykkbølgebehandling av plantar fascitt - Foto Wiki

 

Visste du at: – Kuldebehandling kan gi smertelindring mot vonde ledd og muskler? Bl.a. Biofreeze (du kan bestille det her), som består hovedsaklig av naturprodukter, er et populært produkt. Kontakt oss i dag via Facebooksiden vår hvis du har spørsmål eller trenger anbefalinger.

Kuldebehandling

 

– Ønsker du mer informasjon eller har du spørsmål? Spør dyktig helsepersonell direkte (helt gratis) via vår Facebookside eller via vår «SPØR – FÅ SVAR!«-spalte.

Spør oss - helt gratis!

VONDT.net – Vennligst inviter dine venner til å like siden vår:

Vi er en gratistjeneste der Ola og Kari Nordmann kan få svar på sine spørsmål om muskuloskeletale helseplager – helt anonymt hvis de vil det.

 

 

Vær så snill og støtt vårt arbeid ved å følge oss og dele artiklene våre i sosiale medier:

Youtube logo liten– Vennligst følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Vennligst følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24 timer. Du velger selv om du vil ha svar fra kiropraktor, dyrekiropraktor, fysioterapeut, fysioterapeut med videreutdanning innen terapiridning, lege eller sykepleier. Vi kan også hjelpe deg med å fortelle deg hvilke øvelser som passer for ditt problem, hjelpe deg med å finne anbefalt behandler, tolke MR-svar og lignende problemstillinger. Kontakt oss i dag for en vennlig samtale)

 

Bilder: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freemedicalphotos, Freestockphotos og innsendte leserbidrag.

 

 

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *