Vondt i ribbeina

Vondt i Muskelen på Innsiden av Skulderbladet: Forverret av Massasje?

Ingen stjernevurderinger enda.

Sist oppdatert 27/12/2023 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

Vondt i ribbeina

Vondt i Muskelen på Innsiden av Skulderbladet: Forverret av Massasje?

Leserspørsmål om vondt i muskelen på innsiden av skulderbladet. Hvorfor har massasje fra kjæresten forverret smertene? Et godt spørsmål, svaret er at dette nok bare er en midlertidig ømhet eller behandlingsømhet som det også kalles – ved sterke muskelsmerter og leddplager kan behandling faktisk midlertidig forverre problemet før det blir bedre. Noe som har gitt grunnlag for det klassiske uttrykket «vondt skal vondt fordrive«.

 

Vi anbefaler at alle som er interesserte i denne tematikken leser hovedartikkelen: – Vondt i Skulderbladet

 

Her er spørsmålet som en mannlig leser stilte oss og vårt svar på dette spørsmålet:

Mann (37 år): Hei, Vet ikke om jeg bommer helt på henvendelsen min nå, men jeg prøver. I går fikk jeg litt massasje av min samboer, da jeg hadde vondt i en muskel som sitter rett til høyre for ryggvirvelen i lungehøyde. Da hun presset på den, strålte det voldsomt ut i høyre arm, og i høyre skulder. Etterpå fikk jeg smerter i store deler av overkroppen, samt svelg, og noe pustebesvær. Jeg hadde ikke spesielt vondt i muskelen før dette, men nok til at det var småirriterende. Har vanligvis opplevd det motsatte ved slik massasje, at det løsner opp, og blir bedre, men ikke i dette tilfellet. Jeg lurer på hva som kan ha gått galt, og om jeg bør oppsøke lege hvis ikke dette gir seg innen en viss tid? Mann, 37 år

 

Svar:  Hei,

Myalgien / muskelspenningen var nok der allerede, men ved å trykke på den / massere inn imot den så ble den nok noe irritert ifbm økt blodsirkulasjon til området.

Muskelen du beskriver er sannsynligvis musculus rhomboideus, en muskel som fester mot innsiden av skulderbladet og ut mot ryggvirvelene – samt serratus posterior.

Grunnen til at det var manglende effekt kan være at det dreier seg om en ribbeinslåsning i området underliggende til muskelspenningene – denne vil nok primært sett gå over etter tid, men for å få raskere bedring (det kan jo være skikkelig vondt og påvirke pusten som du nevner) bør du oppsøke kiropraktor eller manuellterapeut for en ‘leddjustering’ kombinert med muskelarbeid (gjerne nålebehandling).

Har du hatt dette problemet tidligere? Jobber du ellers mye med data eller lignende? Eller andre aktiviteter som krever at du holder armene foran deg over lengre tid av gangen? Har du noen øvelser som du synes fungerer – eller ønsker du noen tips og råd angående dette?

Her er et utvalg øvelser jeg vil at du skal begynne med:

 

Trening for mer bevegelse og mer fleksibilitet i mellom skulderbladene:

 

– Tøyeøvelser for Brystryggen Mellom Skulderbladene

Tøyeøvelser for brystryggen og mellom skulderbladene

Trening for Skulder og Skulderblad

– 7 Øvelser for Sterkere Skulderblad

Vondt i skulderleddet

 

Husk at du må utvise hensyn ved trening og hvis du nylig fikk en ny avrivning eller lignende – så gjør du lurt i å benytte mer skånsom trening i starten, slik som isometrisk trening (sammentrekning av musklene mot lett motstand uten bevegelse o.l.)

Ser fram imot til å kunne hjelpe deg videre.

Mvh.

Alexander v/ Vondt.net

 

Mann (37 år): Det går absolutt mye bedre, snart fin igjen nå. Takk for langt og utfyllende svar. Jeg må likevel si jeg lurer litt på hvem som driver organisasjonen Vondt.net, og hvem som får det til å gå rundt økonomisk. Finner ikke den type info på nettsiden deres. Hvis dere hadde jobbet gratis, ville jeg tro hele FB-Norge hadde likt siden?

 

Svar: Godt å høre at det går bedre. Hehe, jo takk for det! Vi er en samling fysioterapeuter og kiropraktorer primært (vi har også sykepleier, dyrekiropraktor, spesialistfysioterapeuter og massør i rekkene ++) Vondt.net (nettsiden) tjener litt på reklame, men ikke noe slik at det er lønnsomt på noen som helst måte med tanke på tiden som legges ned i det, men vi er alle enige om at det er et godt forum å kunne hjelpe de som trenger det – samtidig som man får frisket opp litt selv på diverse tematikk og lært litt av det selv.

Vi jobber ikke fysisk gratis (ingen behandling pr dags dato) – dette er kun en online spørretjeneste/rådgivningstjeneste, slik at man kan få en pekepinn på hva man burde gjøre senere – ofte så oppfordres de som er i kontakt med oss om å ta med kontakt med fastlege (men da med litt mer informasjon bak øret).

Skal få lagt ut den type info på nettsiden. God, konstruktiv tilbakemelding.

 

Mvh.

Alexander v/ Vondt.net

 

– Til info: Dette er en kommunikasjonsutskrift fra meldingtjenesten til Vondt net via vår Facebookside. Her kan hvem som helst få gratis hjelp og råd angående ting de lurer på.

 

Del gjerne denne artikkelen med kollegaer, venner og bekjente via vår Facebookside eller andre sosiale medier. På forhånd takk. 

 

Hvis du ønsker artikler, øvelser eller lignende tilsendt som et dokument med repetisjoner og lignende, så ber vi deg like og ta kontakt via får Facebook-side her. Hvis du har spørsmål, så er det bare kommentere direkte i artikkelen eller å ta kontakt med oss (helt gratis) – vi vil gjøre vårt beste for å hjelpe deg.

 

Les også: – De Verste Øvelsene Hvis du har Prolaps

benpress

 

Les også: – 6 Effektive Styrkeøvelser for Vonde Knær

6 styrkeøvelser for vonde knær

Visste du at: – Kuldebehandling kan gi smertelindring mot vonde ledd og muskler? Bl.a. Biofreeze (du kan bestille det her), som består hovedsaklig av naturprodukter, er et populært produkt. Kontakt oss i dag via Facebooksiden vår hvis du har spørsmål eller trenger anbefalinger.

Kuldebehandling

 

– Ønsker du mer informasjon eller har du spørsmål? Spør dyktig helsepersonell direkte (helt gratis) via vår Facebookside eller via vår «SPØR – FÅ SVAR!«-spalte.

Spør oss - helt gratis!

VONDT.net – Vennligst inviter dine venner til å like siden vår:

Vi er en gratistjeneste der Ola og Kari Nordmann kan få svar på sine spørsmål om muskuloskeletale helseplager – helt anonymt hvis de vil det.

 

 

Vær så snill og støtt vårt arbeid ved å følge oss og dele artiklene våre i sosiale medier:

Youtube logo liten– Vennligst følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Vennligst følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24 timer. Du velger selv om du vil ha svar fra kiropraktor, dyrekiropraktor, fysioterapeut, fysioterapeut med videreutdanning innen terapiridning, lege eller sykepleier. Vi kan også hjelpe deg med å fortelle deg hvilke øvelser som passer for ditt problem, hjelpe deg med å finne anbefalt behandler, tolke MR-svar og lignende problemstillinger. Kontakt oss i dag for en vennlig samtale)

 

Bilder: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freemedicalphotos, Freestockphotos og innsendte leserbidrag.

 

 

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *