Extensor carpi radialis longus triggerpunkt smertemønster - Foto Wikimedia

Extensor carpi radialis longus myalgi (triggerpunkt).


Extensor carpi radialis longus er den muskelen med et triggerpunkt smertemønster mot overside av håndleddet og albuen. Extensor carpi radialis longus er en av håndleddstrekkerne – en av musklene som kan være involvert i tennisalbue / lateral epikondylit. Dette kan oppstå hvis den blir overaktiv, stram og dysfunksjonell. En såkalt extensor carpi radialis longus myalgi, også kjent som et extensor carpi radialis longus triggerpunkt eller muskelknute. Regelmessig selvmassasje, uttøyning, øvelser og eventuell behandling hos en muskuloskeletal ekspert (kiropraktor, fysioterapeut, manuellterapeut) er alle eksempler på tiltak som kan hjelpe deg med å bli kvitt myalgier.

 

Youtube logo liten– Følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24-48 timer. Vi kan også hjelpe deg med å tolke MR-svar og lignende.)

 

Skumruller er i vinden som aldri før – derav deres utrolige prisvekst i sportsbutikkene. Nå kan en skumrulle koste opp mot 500,- kroner i visse butikker, noe som er temmelig latterlig med tanke på hva det er du egentlig betaler for. En skumrulle. Vi har fått gode tilbakemeldinger på følgende skumrulle som koster en brøkdel av prisen (i skrivende stund koster den bare cirka 90 norske kroner pr 28.04.2015 – et skikkelig kupp med andre ord):

– Les mer om skumrullen her: BLUE High Density Foam Roller (linken åpnes i nytt vindu)

 

Visste du at?
– Ofte kan stive og dysfunksjonelle ledd (les også: vondt i leddene – leddlåsninger?) være en delaktig årsak i myalgier, da det begrensede leddutslaget også kan ha en negativ effekt på den muskulære funksjonen. Leddbehandling hos kiropraktor eller manuellterapeut kan være behjelpelig i slike tilfeller.

 

Gammel hodepute? Kjøpe ny?

Ny hodepute av et spesielt materiale kan også være behjelpelig ved gjentagende myalgi – hvis du vurderer å investere i en slik så anbefaler flere studier denne puten.

 

Denne type puter er nærmest umulig å oppdrive i Norge, og hvis du skulle finne en så koster de som regel skjorta og litt til. Prøv heller puten via artikkelen vi lenker til ovenfor, den har meget gode skussmål og folk er fornøyde.

 

Her kan du se en illustrasjon som viser muskelfestene til extensor carpi radialis longus muskelen:

Extensor carpi radialis longus - Foto av Wikimedia

Extensor carpi radialis longus fester hovedsaklig i humerus, samt noen fibre mot bakre del av den laterale epikondylen – og går derfra ut mot radius og fester på dette benet, før det går videre ned mot andre MCP-ledd. Extensor carpi radialis longus sin nervetilførsel kommer fra radialnerven C5-T1.

 

 

Her kan du se en illustrasjon som viser triggerpunkt smertemønsteret (referert smerte fra muskelknute) til extensor carpi radialis longus:

Extensor carpi radialis longus triggerpunkt smertemønster - Foto Wikimedia

Extensor carpi radialis longus triggerpunkt smertemønster – Foto Wikimedia

Extensor carpi radialis longus kan også gi smerter mot albuen.

 


Trening og bevegelse er godt for kropp og sjel:

  • Chin-up / pull-up treningsstang kan være et glimrende treningsverktøy å ha hjemme. Det kan festes og løsnes fra dørkarmen uten bruk av drill eller verktøy.
  • Cross-trainer / ellipsemaskin: Glimrende kondisjonstrening. God for å fremme bevegelse i kroppen og trene helhetlig.
  • Kettlebells er en meget effektiv form for trening som gir raske og gode resultater.
  • Spinning ergometersykkel: God å ha i hjemmet, slik at du klarer å øke treningsmengden året igjennom og få bedre kondisjon.
 • Romaskin (Modell: Concept2 D) er en av de beste treningsformene du kan benytte for å få god helhetlig styrke. Kan være en god investering i egen helse.

Concept 2 romaskin - Foto Amazon

Concept 2 romaskin Modell D (Les: «Kjøpe romaskin på nett? Billigere? JA.»

Les også:

– Eksentrisk trening i behandling av tennisalbue / lateral epikondylit?

Vondt i hodet (Lær mer om årsaker til hodepine, og hva du kan gjøre for å bli kvitt det)

Vondt i musklene og triggerpunkter – (Hvorfor får man egentlig vondt i musklene? Lær mer her.)

Vondt i nakken (Hvorfor får noen mer vondt i nakken enn andre?)

 

Kilder:
Nakkeprolaps.no

2 replies
 1. Reidun Andersen says:

  Går hos fysoterapi det går bra men har Spinal stenose er så vont hva gjør jeg trener litt hjemme også klarer ikke å gå lenge oppreist. Nervesmerter i venstre ben og droppfot kommer fra ryggen sier de får ikke oprasjon?

  Svar
  • Alexander v/ vondt.net says:

   Hei Reidun,

   Det høres ikke godt ut i det hele tatt. Har det blitt tatt MR eller annen billeddiagnostikk nylig – isåfall, i hvilke nivåer har du spinal stenose? Har du gode øvelser som du synes fungerer godt for deg? Trener du daglig?

   Mvh.
   Alexander v/ Vondt.net

   Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *