Velge riktig hodepute.

Velge riktig hodepute: unngå nakkevondt og hodepine.

Ingen stjernevurderinger enda.

Sist oppdatert 27/12/2023 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

Velge riktig hodepute.

Å velge riktig hodepute kan være vanskelig… men ikke hvis du leser denne artikkelen.

Velge riktig hodepute: unngå nakkevondt og hodepine.


Det å velge riktig hodepute kan ha en større effekt på livskvaliteten enn du kan forestille deg, for ved å velge riktig hodepute kan du nemlig redusere sjansen for hodepine og nakkevondt. Det høres nesten for godt ut til å være sant, men dette er bekreftet gjennom gode forskningsstudier der de blant annet sammenlignet konvensjonelle hodeputer, cervikale hodeputer, tempura hodeputer og latex hodeputer.

 

Testvinneren sett nedenfor utgjorde en signifikant positiv endring når det kom til rapportert bedret søvnkvalitet, nakkesmerter, hodepine og smerter ned i armene.

Testvinner – Latex pute (fra Simmons). (Klikk her)

 

Funker det? Ja, bevisene fra flere gode studier (Grimmer-Sommers 2009, Gordon 2010) er klare: Cervikal ergonomisk pute av latex er det beste du kan hvile hodet ditt på for å redusere nakkesmerter, skulder/armsmerter, samt bedre søvnkvalitet og komfort. Lær mer ved å trykke på bildet av puten ovenfor eller ved å trykke her. Lenken er til Amazon – som er et billigere, men like bra alternativ for å kjøpe denne type hodeputer.

 

Dette konkluderer studiene med når det kommer til riktig putebruk:

… «This study provides evidence to support recommendation of rubber pillows in the management of waking cervical pain, and to improve sleep quality and pillow comfort.» … – Grimmer-Sommers 2009: J Man Ther. 2009 Dec;14(6):671-8.

… «Latex pillows can be recommended over any other type for control of waking headache and scapular/arm pain.» … – Gordon 2010: Pillow use: the behavior of cervical stiffness, headache and scapular/arm pain. J Pain Res. 2010 Aug 11;3:137-45.

 

En god hodepute er en flott investering, spesielt med tanke på hvor mange timer vi bruker med hodet hvilende på en slik en – da er det viktig at det er god kvalitet, som igjen vil føre til bedret livskvalitet grunnet bedre søvnmønster og derav mer energi. Vi har personlig testet ovenstående pute, og resultatene lot ikke vente på seg. Definitivt anbefalt fra vår kant.

 

Lykke til!
Kommenter gjerne artikkelen «Velge riktig hodepute: unngå nakkevondt og hodepine.» hvis du har noen innspill eller spørsmål. Du er garantert svar fra en av våre muskuloskeletale eksperter.

 

Hva kan jeg gjøre selv mot muskel- og leddsmerter?

1. Generell bevegelse, spesifikk trening, uttøyning og aktivitet er å anbefale, men hold deg innenfor smertegrensen. To turer i døgnet på 20-40 minutter gjør godt for hele kroppen og vond muskulatur.

2. Triggerpunkt / massasjeballer anbefaler vi på det sterkeste – de finnes i forskjelige størrelser slik at du kan treffe godt selv på alle deler av kroppen. Det finnes ikke bedre egenhjelp enn dette! Vi anbefaler følgende (trykk på bildet nedenfor) – som er et fullstendig sett med 5 triggerpunkt / massasjeballer i forskjellige størrelser:

triggerpunktballer

3. Trening: Spesifikk trening med treningstrikker av ulike motstander (slik som dette komplette settet med 6 strikker av ulik motstand) kan hjelpe deg med å trene opp styrke og funksjon. Strikktrening medfører ofte mer spesifikk trening, som igjen kan føre til mer effektiv skadeforebygging og smertereduksjon.

4. Smertelindring – nedkjøling: Biofreeze er et naturlig produkt som kan lindre smerter ved å kjøle ned området på en skånsom måte. Nedkjøling anbefales særlig når smertene er meget sterke. Når de har roet seg så anbefales varmebehandling – det er derfor lurt å ha både nedkjøling og oppvarming tilgjengelig.

5. Smertelindring – oppvarming: Det å varme opp stramme muskler kan øke blodsirkulasjonen og gi smertereduksjon. Vi anbefaler følgende gjenbrukbare hot/cold-pakning (trykk her for å lese mer om den) – som kan brukes både til nedkjøling (kan fryses) og til oppvarming (kan varmes i mikrobølgeovn).

 

Anbefalte produkter for smertelindring ved muskel- og leddsmerter

Biofreeze-spray-118ml-300x300

Biofreeze (Kulde- / kryoterapi)

kjøp nå

 

Ofte stilte spørsmål:

 

Spm: Hvilken hodepute er best i test?

Svar: Hvis du mener i forhold til muskuloskeletale problemer, så er det som nevnt ovenfor latex putersom er  noe av det bedre du kan bruke ifølge forskning.

 

Spm: Pute for vonde skuldre? Finnes det?
Svar: Som konklusjonen ovenfor var i studien utført av Gordon et al (2010), så kan latex puter være med å lindre scapulære smerter og vondter i armene. Så ja, det finnes. Trykk på lenken ovenfor for å lese mer om latex puter.

 

Spm: Anbefalt pute mot vond nakke?

Svar: Som konklusjonen ovenfor var i studien utført av Grimmer-Sommers et al (2009), så kan latex puter være med på å lindre cervikale smerter, samt forbedre søvnkvalitet og putekomfort.

– Tilnærmet samme spørsmål med samme svar: «Anbefalt pute for vond nakke?», «Pute mot vondt i nakken?»

 

Spm: Kjøpe latex pute i Norge?
Svar: Det er tilnærmet umulig å kjøpe latex pute i Norge (hvertfall på skrivende tidspunkt). En av grunnene til dette kan være at man ikke er klar over evidensen som forekommer som støtter bruk av dette. Trykk her for å sjekke ut den anbefalte puten vi fant på nettet. De sender til Norge.

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *