Rødvin

Ett glass rødvin kan bekjempe hukommelsesproblemer

Ingen stjernevurderinger enda.

Sist oppdatert 18/03/2022 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

Rødvin

Ett glass rødvin kan bekjempe hukommelsesproblemer

Gode nyheter for de som er glade i rødvin. En ingrediens i rødvin, som også finnes i peanøtter og druer, kan motvirke aldersrelaterte hukommelsesproblemer viser en studie publisert ved Texas A&M Health Science Center of Medicine.

 


– Oppdagelsen

Ingrediensen er kjent som resveratrol, en antioksidant som tidligere har blitt hyllet grunnet dens potensiale til å motvirke hjerte- og karsykdommer, samt lovende resultater i behandling av skivelidelser og prolaps. Studien som ble utført av professor Ashok Shetty gikk utifra hypotesen om at denne ingrediensen har en positiv nevrobeskyttende effekt på hippocampus, et område i hjernen som er meget viktig for hukommelse og minnefunksjon. Testene ble utført på rotter og viste at den gruppen som fikk tilført resveratrol i kostholdet opprettholdt en bedre hukommelsefunksjon enn kontrollgruppen – det ble også notert at de viste bedre læreevne og generelt bedre humør. Det antas at disse funnene kan videreføres til mennesker, noe større studier vil kunne slå fast med sikkerhet.

 

Røde druer

 

– Hukommelse og minnet blir svekket med årene

Både rotter og mennesker har det til felles at den kognitive hjernefunksjonen blir svekket med alderen. Disse funnene gir håp for eldre som føler at deres minnefunksjon gradvis blir verre og verre. Studien sier også videre at resveratrol kan spille en viktig rolle i bekjempelse av alzheimers (et område hvor man i det siste har sett mye ny spennende forskning) og nevrodegenerative tilstander.

 

– Hva kan denne forskningen bety for folk flest?

Resultatene i denne dyrestudien (in vivo) gir økte håp mot at man i framtiden kan bekjempe aldersrelatert demens og nedsatt kognitiv funksjon. Dette vil ha meget store sosioøkonomiske konsekvenser i form av mulig økt arbeidsalder, nedsatt sykekostnader og bedret livskvalitet for personer som er rammet, samt de i familien til den påvirkede. Større kliniske studier blir nødvendig i videre framtid.

 

– Resveratrol og andre helsefordeler

Forutenom de nevnte mulighetene med denne antioksidanten, så har denne ingrediensen også utvist anti-inflammatoriske (betennelsereduserende) og anti-carcinogeniske (kreftbekjempende) egenskaper. Det er særlig dens anti-inflammatoriske egenskaper som blir knyttet opp imot evnen til å forhindre aldersrelatert skade på blodårer og blodsirkulasjon – som konsekvent fører til bedrede forhold for hjernen.

– Så mer rødvin er løsningen?


Nei, det er nok ikke fullt så enkelt, men å drikke med måte (1 glass om dagen) har vist positive helseegenskaper. Derimot hvis det blir mer enn dette, så forsvinner disse helsefordelene meget raskt og vi får andre problemer istedenfor. Det er derfor det kan være nyttig å ta resveratrol som kosttilskudd (som vist i denne lenken) istedenfor, da dette vil være både sunnere og uten alkohol.

 

Del gjerne denne artikkelen med kollegaer, venner og bekjente. Hvis du ønsker øvelser eller lignende tilsendt som et dokument med repetisjoner og lignende, så ber vi deg like og ta kontakt via får Facebook-side her. Hvis du har spørsmål, så er det bare å ta kontakt med oss (helt gratis).

 

Visste du at: – Kuldebehandling kan gi smertelindring mot vonde ledd og muskler? Bl.a. Biofreeze (du kan bestille det her), som består hovedsaklig av naturprodukter, er et populært produkt. Kontakt oss i dag via Facebooksiden vår, så ordner vi en rabattkupong for deg.

Kuldebehandling

Les også: – 6 Effektive Styrkeøvelser for Vonde Knær

6 styrkeøvelser for vonde knær

Populær artikkel: – Ny alzheimers behandling gjenoppretter full minnefunksjon!

Alzheimers sykdom

Les også: – Ett glass øl eller vin for sterkere ben? Ja takk!

Øl - Foto Discover

 

– Ønsker du mer informasjon eller har du spørsmål? Spør dyktig helsepersonell direkte via vår Facebookside.

Spør oss - helt gratis!

VONDT.net – Vennligst inviter dine venner til å like siden vår:

Vi er en gratistjeneste der Ola og Kari Nordmann kan få svar på sine spørsmål om muskuloskeletale helseplager – helt anonymt hvis de vil det.

 

 

Vær så snill og støtt vårt arbeid ved å følge oss og dele artiklene våre i sosiale medier:

Youtube logo liten– Vennligst følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Vennligst følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24 timer. Du velger selv om du vil ha svar fra kiropraktor, dyrekiropraktor, fysioterapeut, fysioterapeut med videreutdanning innen terapiridning, lege eller sykepleier. Vi kan også hjelpe deg med å fortelle deg hvilke øvelser som passer for ditt problem, hjelpe deg med å finne anbefalt behandler, tolke MR-svar og lignende problemstillinger. Kontakt oss i dag for en vennlig samtale)

 

Bilder: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freestockphotos og innsendte leserbidrag.

Kilde: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4030174/ Resveratrol and Alzheimer’s disease: message in a bottle on red wine and cognition. Front Aging Neurosci. 2014; 6: 95. (Litteraturgjennomgang)

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *