Vondt i nesen

8 Naturlige Råd og Tiltak mot Hodepine

4.7/5 (3)

Sist oppdatert 27/12/2023 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

Vondt i nesen

8 Naturlige Råd og Tiltak mot Hodepine


Er du eller noen du kjenner plaget av hodepine? Her er 8 naturlige råd og tiltak for å redusere hodepine – som kan forbedre både livskvalitet og dagsform. Har du andre gode forslag? Bruk gjerne kommentarfeltet eller kontakt oss på Facebook.

 

1. Ta pause fra dataskjerm og mobil

Om du jobber daglig foran datamaskinen til alle døgnets tider, så vil dette gå utover både øyne, skuldre, rygg og nakke. Vi oppfordrer derfor sterkt til å ta en 10-minutters pause hver time.

Datanakke - Foto Diatampa

2. Hvil øynene

Forsøk å hvile øynene flere ganger om dagen – lukk øynene i ett minutt og bruk fingrene til å massere lett over tinning og rundt øynene. Mange hevder også at de får lindrende effekt av å legge peppermynte-teposer over øynene og hvile med disse i fem minutter.

Teposer

3. Drikk mer vann

Hodepine grunnet dehydrering er vanligere enn mange tror. De viktigste mineralene som vi trenger for å produsere energi kommer fra rent vann og ren mat. Forsøk å drikke hovedsaklig vann hvis du er rammet av daglig hodepine. For mer effekt kan du alkalisere vannet du drikker ved å tilsette agurkskiver i vannet.

Vanndråpe - Foto Wiki

4. Spis organisk, ren mat

Kroppen trenger ren energi for å fungere optimalt – hvis den ikke får energien den trenger, så vil den si ifra – ofte i form av verkende kropp og hodepine. Om du spiser for mye bearbeidet mat, junk-food og mat som ikke trenger å ligge i kjøleskapet med veldig høy holdbarhet, så frarøver du kroppen og kroppens celler fra den energien den trenger. Bl.a. ingefær kan være et meget godt og enkelt tilskudd i kostholdet.

Ingefær

5. Mikropauser

Spre små pauser utover arbeidsdagen. Det å komme seg opp og bort fra PC-skjermen er meget viktig for syn, nakke og ryggen. Dette vil bryte den statiske belastningen som du får når du arbeider foran dataen og sørge for at muskler og ledd ikke blir smertefulle. Bruk gjerne småpausene til å tøye litt lett på stramme muskler og brystryggen.

Les også: – Gode Tøyeøvelser for Brystryggen og Mellom Skulderbladene

Tøyeøvelser for brystryggen og mellom skulderbladene

6. Få fysikalsk behandling av nakke og rygg

Dersom du har et langvarig problem med nakkesmerter, ryggstivhet eller ømme, vonde muskler – så trenger du nok profesjonell hjelp for å få bukt med problemet. Massasje, muskelterapi, fysioterapi, leddbehandling (kiropraktor eller manuellterapeut) og nålebehandling kan være behjelpelige behandlingsformer mot stramme muskler og stive ledd. Ikke gå rundt med smerter og vondter – ta tak i det allerede i dag.

Vondt i skulderleddet

7. Hvetegress og grønne grønnsaker

Grønne grønnsaker er en fantastisk kilde til ren energi. For god effekt anbefaler vi at du blander to teskjeer med hvetegresstilskudd i et glass vann og drikker dette daglig. Energien fra slike planter er lette å ta opp for kroppen.

Hvetegress

8. Hold deg i bevegelse og mosjoner jevnlig

Bevegelse og mosjon er essensielt for å holde muskler og ledd i god form. Forsøk å få rutine på at du går minst en tur om dagen, og sørg da for at du går uten mobilen i hendene foran deg, la heller skuldrene og armene svinge fritt slik at du får igang god blodsirkulasjon rundt nakke og skuldre. Svømming er også en meget god treningsform. Hvorfor ikke forsøke disse øvelsene for bedre funksjon i skuldre og nakke?

Trening med theraband

 

Del gjerne denne artikkelen med kollegaer, venner og bekjente. Hvis du ønsker øvelser eller lignende tilsendt som et dokument med repetisjoner og lignende, så ber vi deg like og ta kontakt via får Facebook-side her. Hvis du har spørsmål, så er det bare å ta kontakt med oss (helt gratis).

 

NESTE SIDE: – Øvelser mot Vonde Skuldre og Stiv Nakke

Skulderbakovertrekk på terapiball

 

Les også: – Ny behandling av Alzheimers kan gjenopprette full minnefunksjon!

Alzheimers sykdom

 

Få behandling nå – ikke vent: Få hjelp av en kliniker til å finne årsaken. Det er kun på denne måten at du kan gjøre de riktige tiltakene for å bli kvitt problemet. En kliniker kan assistere med behandling, kostholdsråd, tilpassede øvelser og uttøyning, samt ergonomisk rådgivning for å gi både funksjonsbedring og symptomlindring. Husk at du kan spørre oss (anonymt hvis du ønsker) og våre klinikere helt gratis ved behov.

Spør oss - helt gratis!


 

Visste du at: – Kuldebehandling kan gi smertelindring mot vonde ledd og muskler? Bl.a. Biofreeze (du kan bestille det her), som består hovedsaklig av naturprodukter, er et populært produkt. Kontakt oss i dag via Facebooksiden vår, så ordner vi en rabattkupong for deg.

Kuldebehandling

Les også: – Er det seneBETENNELSE eller seneSKADE?

Er det en senebetennelse eller seneskade?

Les også: – 5 helsefordeler ved å gjøre planken!

Planken

Les også: – DERFOR bør du bytte ut bordsaltet med rosa himalayasalt!

Rosa Himalayasalt - Foto Nicole Lisa Photography

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *