Rødvin

Rødvin mot smerter ved skiveskader og prolaps?

5/5 (1)

Sist oppdatert 27/12/2023 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

Rødvin

Kan rødvin virkelig hjelpe mot smerter ved skiveskader og prolaps?
En lykkens åpenbaring for rødvinselskeren eller hedonisten som har blitt diagnostisert med en skiveskade / prolaps / isjias. Rødvin, eller nærmere bestemt et naturlig emne kalt resveratrol, som finnes i skallet til druer – har fått påvist to særdeles positive effekter:

 

1.) En studie publisert i Spine (Wuertz 2011) viste at resveratrol har en antiinflammatorisk, antikatabolsk og analgesisk effekt in vitro (laboratorieprøver – petridish) og in vivo (i levende organismer) ved skiverelatert (nucleus pulposus) smerte. På godt norsk, så har den betennelsesdempende og smertestillende effekt – samtidig som den hindrer nedbryting av nucleus pulposus. Studien konkluderte med:

 


… «Resveratrol was able to reduce levels of proinflammatory cytokines in vitro and showed analgetic potential in vivo. A decrease in proinflammatory cytokines may possibly be the underlying mechanism of pain reduction observed in vivo. Resveratrol seems to have considerable potential for the treatment of NP-mediated pain and may thus be an alternative to other currently discussed (biological) treatment options.» …

 

2.) En nyere studie (Kwon 2013) viste at resveratrol ikke bare forhindrer nedbryting (antikatabolsk effekt), men også har en oppbyggende effekt ved skiveskader. Studien ble gjennomført ved at man injiserte reservatrol inn i degenererte skiver hos kaniner, og i de som ble injisert så man en helt klar forbedring i forhold til kontrollgruppen. Man så faktisk at de discene / skivene som hadde blitt behandlet begynte å regenerere (lege) seg selv:

 

«(…) resveratrol-treated discs showed the features of regeneration.»

 

Studien skrev videre i sin konklusjon:

 

«These anabolic effects on degenerated discs indicate that resveratrol is a promising candidate for treatment of degenerative disc disease.»

 

Studiene støtter altså litt rødvin for å dempe de skiverelaterte smertene, men vi må huske på at ingen av de nevnte studiene er gjennomført på mennesker – og at i den ene studien er faktisk resveratrol injisert direkte i skadede skiver, det er dessverre litt annerledes enn å helle ned et glass rød vin i magesekken. For de som ikke liker rødvin så kan man alltids få i seg resveratrol ved å spise druer.

 

https://www.vondt.net/rodvin-mot-smerter-ved-skiveskader-og-prolaps/»En lykkens åpenbaring for rødvinselskeren eller…

Posted by Vondt.net – Muskuloskeletal helseinformasjon. on Thursday, October 29, 2015

 

– Kan resveratrol være med på å bygge opp igjen skadede mellomhvirvelskiver for eksempel ved skiveskader eller prolaps?

Trunature Maximum Strength Resveratrol: Hvis du ønsker å lese mer om dette produktet anbefaler vi at du trykker på lenken eller bildet ovenfor.
Alternativt produkt (disse sender også til Norge): BulkSupplements Pure Resveratrol Powder (10 grams)

 

Kanskje, men dessverre kan man ikke garantere noen resultater ved noen av delene inntil det er gjort tilstrekkelig forskning på mennesker – men det er jo litt godt å ta seg et glass rødvin i den tro at det hjelper på den leie L5/S1 prolapsen.

 

Vi håper det snart blir gjennomført et studie der man undersøker om et glass vin om dagen kan hjelpe på skiveskader. Tipper det hadde vært mange som gjerne ville vært med på et slikt studie i så fall…

Rødvinsglass


«Rødvin mot smerter ved skiveskader og prolaps?»

 

Les også: – Rosa Himalayasalt’s utrolige helsegevinster

Rosa Himalayasalt - Foto Nicole Lisa Photography

Les også:5 sunne urter som gir økt blodsirkulasjon

Cayenne pepper - Foto Wikimedia

Les også: Vondt i musklene – dette er hvorfor!

Hva er en kiropraktor?

 

Referanser:
Wuertz KQuero LSekiguchi MKlawitter MNerlich AKonno SKikuchi SBoos N. The red wine polyphenol resveratrol shows promising potential for the treatment of nucleus pulposus-mediated pain in vitro and in vivo. Spine (Phila Pa 1976). 2011 Oct 1;36(21):E1373-84.
Kwon YJ. Resveratrol has anabolic effects on disc degeneration in a rabbit model. J Korean Med Sci. 2013 Jun;28(6):939-45. doi: 10.3346/jkms.2013.28.6.939. Epub 2013 Jun 3.

 

 

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

3 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. klara klok sier:

    enig med deg johnny :)))) ta oss et glass??

  2. Jonny Trebein sier:

    Fet artikkel. Enig med deg 😉

  3. Fredrik Timberland sier:

    God artikkel! Tar meg jerne et glass rødvin for prolapsen i korsryggen og nakken jeg!! Blir vel et glass per prolaps tenker je? Har prolaps i hele korsryggen og nakken…. så jeg blir full i kveld!!! HEHEHE!! Takk skarr dere ha!!

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *