Home » Forskning » – Ett glass øl eller vin om dagen gir sterkere benbygning! Ingen stjernevurderinger enda.

– Ett glass øl eller vin om dagen gir sterkere benbygning!

Anbefalt nettbutikk for kvalitetsprodukter:

Anbefalt tverrfaglig klinikk for behandling og utredning

Klikk på bildet ovenfor for å besøke deres nettside. En tverrfaglig, moderne klinikk i Akershus for deg som er rammet av langvarige plager og som ønsker en evidensbasert tilnærming.

  • 4 minutter med tog fra Gardermoen
  • 29 minutter med tog fra Oslo

www.raaholtkiropraktorsenter.no

Øl - Foto Discover

– Ett glass øl eller vin om dagen gir sterkere benbygning!


Dårlig samvittighet for ølen eller vinen du drakk i går? Fortvil ikke. Hvis du holdt deg i tøylene, så kan ditt moderate inntak faktisk være med på å gi deg sterkere benbygning. En studie publisert i det anerkjente tidsskriftet The America Journal of Clinical nutrition viste nemlig at et moderat inntak av alkohol (1-2 glass om dagen) kan gi deg høyere bentetthet og dermed minske sjansen for fraktur.

 

Studien viste at, til sammenligning med avholdsfolk, så var bentettheten i hoften blant menn som drakk 1-2 øl 3.4 til 4.5% sterkere. Blant kvinner som hadde gått igjennom overgangsalderen så var hofte og ryggvirvler hele 5 – 8.3% sterkere! Dette er en betydelig forskjell og kan ha en direkte forebyggende effekt på brudd og frakturer – for eksempel ved fall på isen og lignende.

 

– Jo mer, jo bedre? Nei, dessverre.

Men… du tok deg kanskje mer enn to glass i går? Uff da, da er det dessverre slik at ved et forbruk på over 2 drinker om dagen så vil det ha en motsatt effekt. For høyt forbruk og inntak av alkohol er direkte lenket til svakere benbygning og mindre bentetthet, så sørg for at du modererer inntaket ditt.

 

Les også: – Ny alzheimers behandling gjenoppretter full minnefunksjon og hukommelse!

Alzheimers sykdom


Les også: – 5 helsefordeler ved å gjøre planken!

Planken

Les også: – DERFOR bør du bytte ut bordsaltet med rosa himalayasalt!

Rosa Himalayasalt - Foto Nicole Lisa Photography

 

Kilde:

Tucker et al. Effects of beer, wine, and liquor intakes on bone mineral density in older men and women. Am J Clin Nutr. 2009 Apr; 89(4): 1188–1196.

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

Bevegelse er den beste medisin! Her er skånsomme ryggøvelser som egner seg for alle med smerter i muskler og ledd. Se videoen ved å trykke på bildet nedenfor:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR (Klikk her)

Ad

Nyeste kommentarer

Linkbytte for mer trafikk til din hjemmeside?

Vondt.net - Muskuloskeletal informatikk