Kalkskulder

Vondt i Kappemuskel og Skulder: Råd, diagnose, informasjon og utredning

5/5 (1)

Kalkskulder

Vondt i Kappemuskel og Skulder: Råd, diagnose, informasjon og utredning

Har du vondt i skulder og kappemuskel? Lær mer om hva disse smertene kan skyldes og hvordan denne leserens symptomer presenterte i forhold til smerter.

 Vi minner om at vi besvarer dine spørsmål via sosiale medier helt gratis. Følg og lik oss også gjerne via sosiale medier.

 

Les også: – Dette bør du vite om Fibromyalgi

vondt i muskler og ledd

 

Aktuelt

Leser: Hei – er en 50 år gammel kvinne, har trent gjennom hele livet, men hadde et opphold på 5 år, mosjonerte selvsagt, men trente ikke, begynte i høst med veldig lett styrketrening og har ellers trent langrenn, tydeligvis har jeg ikke vært sterk nok i sener eller muskler siden jeg nå har fått vondt i skulder, kappemuskel, biceps og ned mot festene ned mot albue. Nå syr jeg drakter og modellerer på byster, en del håndsøm. Presset er derfor litt stort – dette er mitt arbeide! Hvordan trene dette på en måte silk at det kan bli bedre. Har tilgang på slynge også. Men mitt store spørsmål, kan jeg gå lett på ski uten at dette forverrer seg? Greier jo knapt holde meg inne. Turen lokker… Bruker Voltarol akkurat nå..og det svir i muskulaturen. Lurer altså på hvorfor jeg har vondt i skulder og kappemuskel? Kan dere hjelpe meg med noe rådgivning?

 

  

SVAR #1

Det høres ut som om du har fått en belastningsskade i nevnte områder. Du bør derfor vurdere om det er noen øvelser du har gjort som ikke bør utføres – eller om du har riktig teknikk ved utførelse. Slik du beskriver det så er det ikke noe tid til tilheling av muskulatur og senefester for deg pr dd – alderen din gjør også at muskelfibre reparerer seg tregere enn de gjorde tidligere. Belastning fra ski, jobb og styrketrening blir rett og slett for mye for deg i skrivende tidspunkt høres det ut som.

1) Hvor lenge har du hatt vondt?

2) Har du vondt hele tiden – eller kun ved visse bevegelser / spesifikk belastning?

3) Hvorfor bruker du Voltaren? Nevnte medikament og dens virkemiddel (diklofenak) kan jo medføre en enda tregere tilheling i både muskler og sener. Og hvor ofte bruker du sistnevnte?

 

LESERENS TILSVAR

1) og 2) Gikk en del på ski i jula, uten at det gjorde vondt. Det er riktig at jeg følte litt smerte med en øvelse under styrketrening, så jeg droppet den straks jeg kjente smerte på kappemuskel på den ene skulderen, likeså kjente jeg det i senen på innsiden av albue. Det hele var fin som sagt i jula. Fikk en type frozen shoulder 1.januar. Hvor den ene skuldra låste seg. Har derfor moderert øvelsene under styrketrening. Egentlig føles det greit under skitur idag også…litt mør i biceps og litt vondt ytterst på skulderfestet, men har ikke vondt hele tiden. Det er vondest når jeg må stå å jobbe i høyden med armen ved modellering på bysten. Er det slik at noen øvelser som blir riktige for disse områdene gjør at nye celler dannes og at man på en måte med moderate øvelser kan heles raskere?
3) Voltaren – noen som gav meg et velmenende råd. Har brukt kremen i 4 dager. Har brukt den 2 ganger om dagen.

  

SVAR #2

Du har altså smerter når du jobber over skulderhøyde? Og smertene sitter på utsiden av skulderen med tilhørende trykkømhet? Det høres ut som om du har en seneskade i rotator cuff – muligens musculus supraspinatus.

 

Leser: Jeg har normal smerteterskel, men sier du at jeg bare skal droppe kremen?

 

SVAR #3

Jeg kan ikke si noe om du bør droppe den eller ikke, da jeg ikke har sett deg i klinisk sammenheng. Men oppstart med bruk av betennelse og smertestillende uten at det har vært tilrådet fra lege eller farmasøyt er frarådelig. Du må trene opp rotator cuff muskulaturen ved bruk av treningsstrikk – lenke til øvelser følger her. Du bør også oppsøke moderne kiropraktor eller manuellterapeut for klinisk vurdering. De kan stille diagnosen basert på deres funksjonelle undersøkelser som også innebærer en rekke ortopediske tester. Kjenner du deg igjen i dette: Supraspinatus seneskade

 

Leser: Jepp, det stemmer nok kjenner meg litt øm på det rotator cuff området… Skal jeg droppe skigåingen – greier jo å ikke bruke den ene skulderen også – selve stavtaket kjennes egentlig greit ut – smerten forteller meg jo om jeg må være helt i ro eller ikke, ikke sant – men har blitt fortalt at med rette øvelser dannes nye celler som også er positivt med heleprosessen.

SVAR #4

Ja, men dette bør du får vurdert av offentlig helseautorisert kliniker. For her kan det være nødvendig med bildediagnostisk utredning for å se omganget av skaden. Kiropraktor og manuellterapeut er de to offentlig autoriserte yrkene med henvisningsrett til bildediagnostikk og ekspertise på muskel/skjelett. Ønsker deg god bedring og lykke til videre.

 

 

Neste side: – Dette bør du Vite om Artrose

Røntgen av patellaseneavrivning

Youtube logo liten– Følg gjerne Vondt.net på YOUTUBE
facebook logo liten– Følg gjerne Vondt.net på FACEBOOK

 

Stille spørsmål via vår gratis spørretjeneste? (klikk her for å lære mer om denne)

– Bruk gjerne lenken ovenfor hvis du har spørsmål eller kommentarfeltet nedenforLikte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *