Eksembehandling

Mistanke om Muskelskade i Underarmen og Biceps: Diagnose og råd

Ingen stjernevurderinger enda.

Eksembehandling

Mistanke om Muskelskade i Underarmen og Biceps: Diagnose og råd

Mistenker du at du har en muskelskade i underarmen og biceps? Les hvordan denne leserens symptomer på muskelskade – og mulig losjesyndrom – presenterte seg klinisk sett.

 Det kan være en rekke mulige årsaker til at muskelskader oppstår – en av de aller vanligste er overbelastning uten tilstrekkelig restitusjon og tilheling mellom øktene. Følg og lik oss også gjerne via sosiale medier.

 

Les også: – Dette bør du vite om Fibromyalgi

vondt i muskler og ledd

 

Aktuelt

Leser: Jeg driver med en del vektløfting og har utviklet noe i begge armene som minner om betennelse. Skaden er mellom albue og håndledd. Har hatt samme smerte før, men da gikk det over etterhvert. Jeg har ikke noe synlige symptomer, men utrolig stor smerte til tider i armene. i starten var det bare når jeg trente. men nå gjør det vondt å legge armene på pulten på skolen.

 

Smerten kommer sterkest når jeg trener biceps. men det gjør ikke så vondt mens jeg tar øvelsen, det er i det jeg slipper stanga, det stikker/svir i hele underarmen, føles nesten ut som en intens krampe. Prøvde å ha 2 uker fri fra stanga, og prøvde igjen i går, men smerten er like stor enda. Noen tips? Anbefalinger?

 

 

SVAR #1

Slik du beskriver det høres det ut som en muskelskade (strekk eller rift) grunnet overbelastning og repetitiv belastning (stang) – mistanke om pronator teres syndrom eller skade på håndleddsekstensorene (extensor carpi radialis f.eks). Ikke utenkelig heller at det er snakk om en mild utgave av losjesyndrom der musklene blir for store ift mulig muskelhinnekapasitet og dermed medfører trykk og sprenging i underarmene. Trenger litt mer informasjon for å kunne gi deg konkrete råd og informasjon – setter pris på om du svarer så utfyllende som mulig (den minste detalj i svaret ditt kan være viktig for å gi riktig råd).

 

1) Hvilke bevegelser trigger smerten? Gjør det vondt å bøye håndleddet bakover eller å vri underarmen? Selv uten belastning?

2) Vennligst beskriv mer spesifikt hvor smertene er lokaliserte og hvordan smertene kjennes ut.

3) Har du nattesmerter eller lignende?

4) Har du en familiehistorie med lignende problematikk i underarmene?

5) Har du hatt noe behandling for smerter i arm / skulder tidligere?

6) Trener du variert? Bytter du på nesten hver gang du er i gymmen – eller blir det stang hver gang? Vennligst beskriv de treningsøvelsene du gjør.

  

LESERENS TILSVAR

1) Det som utløser smerten er for det meste biceps trening. Men den er noen ganger konstant, da ikke like vondt, men merkbart. Trykk på underarmen på visse steder kan også trigge det. Det er vondt når jeg vrir helt om, altså det er ikke vondt å bevege armen, men når jeg vrir armen helt til det ikke går lengre gjør det vondt! Det er vondest etter belastningen, hvis jeg f.eks tar bicepscurls med vaier, så kommer den største smerten når jeg strekker ut armene og slipper stanga.
2) Hovedsmerten er ganske på midten mellom albue og lillefinger, men strekker seg utover store deler av underarmen. Når jeg presser, så føles det ømt. Det er samme smerte som kommer når jeg trener, bare at jeg skjenner det i hele underarmen.
3) Har ikke nattesmerter.
4) Ingen andre i familie som har det samme.
5) Har hatt plager med venstre skulder, gikk til fysio da, og det ble bedre, da hadde jeg ikke de smertene, det begynner å bli 2-3 år siden.
6) Jeg rullerer på hva jeg trener hver dag, jeg har vanligvis 2 ganger i uka med biceps. Da pleier jeg å varme opp med roing, og lette vekter som Curls stående og sittende. Når jeg er varm, pleier jeg å ta curls med tyngere vekter sittende og stående, stang og vaier med rett stang som jeg trekker opp.

 

SVAR #2

Det høres ut som en muskelrift i brachioradialis, pronator teres, supinatorus eller extensor carpi radialis. Belastningsskade grunnet for mye belastning med for lite tilheling / restitusjon over lengre tid.

 

Man kan heller ikke utelukke losjesyndrom, så dette bør vurderes av kliniker. Så dette bør du får vurdert av offentlig helseautorisert kliniker. For her kan det være nødvendig med bildediagnostisk utredning for å se omganget av skaden. De to offentlig autoriserte yrkene med henvisningsrett til bildediagnostikk og ekspertise på muskel/skjelett er kiropraktor og manuellterapeut.

  

Neste side: – Dette bør du Vite om Artritt

Artrose i kneet

Youtube logo liten– Følg gjerne Vondt.net på YOUTUBE
facebook logo liten– Følg gjerne Vondt.net på FACEBOOK

 

Stille spørsmål via vår gratis spørretjeneste? (klikk her for å lære mer om denne)

– Bruk gjerne lenken ovenfor hvis du har spørsmål eller kommentarfeltet nedenforLikte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *