akupunktur-nalebehandling

Kløe og Stikking i Hud og Muskler etter Nålebehandling?

5/5 (2)

akupunktur-nalebehandling

Kløe og Stikking i Hud og Muskler etter Nålebehandling? Slapp av, det er helt normalt!

Har du opplevd kløe og stikking i hud og muskler etter intramuskulær nålebehandling? Slapp av – dette er nemlig helt normalt og skyldes muskulære reaksjoner og midlertidig irritasjon grunnet den økte blodsirkulasjonen og tilhelingen i området.

 Vi minner om at vi besvarer dine spørsmål via sosiale medier helt gratis. Følg og lik oss også gjerne via sosiale medier.

 

Les også: – Dette bør du vite om Fibromyalgi

vondt i muskler og ledd

 

Kløe i muskler og hud etter nålebehandling

Intramuskulær nålebehandling kan medføre behandlingsømhet og andre reaksjoner – blant annet kløe og prikking i nærheten av det behandlede området. Dette skyldes tilhelingsresponser i muskulatur og bløtvev – som kan gi midlertidig hypersensitivitet i hudcellenervene. Normalt sett vil denne kløen gi seg ila 24-72 timer  etter behandlingen, men det kan være gunstig å smøre inn området med kjølende aloe vera for å bidra til raskere lindring.

 

Drikk også mye væske etter muskulært arbeid og nålebehandling.

 

  

Behandlingsømhet etter nålebehandling

Har du opplevd at musklene kjennes støle og vonde ut etter nålebehandling? Igjen, dette er helt normalt ved behandling av stramme og anspente muskelfibre. Nålebehandlingen medfører nemlig en rekke positive effekter – blant annet desensitivisering (nedsatt muskelsmerte), økt blodsirkulasjon og tilheling. Når kroppen setter i gang en reparasjonsrespons, så kan dette medføre at man kjenner seg sliten og støl – samt at man opplever søvnighet og økt væskebehov.

 

Du kan sammenligne det hele med trening – hvor man også normalt sett, dersom du har trent hardt nok, opplever forbigående behandlingsømhet og etter-reaksjoner i de affekterte områdene.

  

Nålebehandling

Sørg for at nålebehandlingen kun utføres av offentlig helseautorisert kliniker. Kiropraktor, fysioterapeut og manuellterapeut er de tre offentlig autoriserte yrkene med henvisningsrett til bildediagnostikk og ekspertise på muskel/skjelett. Nålebehandling hos andre aktører – utenom lege – dekkes ikke under NPE-forsikring dersom man skulle ha en sjelden bi-effekt av behandlingen.

 

Vi gjør oppmerksom på at det er ekstremt sjeldent at man opplever andre bivirkninger enn forbigående kløe, stikking, prikking, stølhet og ømhet i det behandlede området. Tidvis kan man også få et forbigående utslett – men ved bruk av aloe vera vil dette forsvinne i løpet av 72 timer.

 

Neste side: – Dette bør du Vite om Artrose

Røntgen av patellaseneavrivning

Youtube logo liten– Følg gjerne Vondt.net på YOUTUBE
facebook logo liten– Følg gjerne Vondt.net på FACEBOOK

 

Stille spørsmål via vår gratis spørretjeneste? (klikk her for å lære mer om denne)

– Bruk gjerne lenken ovenfor hvis du har spørsmål eller kommentarfeltet nedenforLikte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *