Thaimassasje

Thaimassasje – Et oppgjør med useriøse fordommer og happy endings

Ingen stjernevurderinger enda.

Sist oppdatert 06/08/2021 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

Thaimassasje

Thaimassasje – Et oppgjør med useriøse fordommer og happy endings


Wannipa Wipatothai er utdannet muskelterapeut. Hun er lei av fordommene og det tidvis useriøse stempelet som har rammet hennes livsnæring; thaimassasje. I denne artikkelen ønsker hun å belyse hva thaimassasje faktisk kan gjøre for deg som er plaget av muskelsmerter og dysfunksjon i bevegelsesapparatet.

 

– Om Wannipa og Wattana Thaimassasje

Wannipa er daglig leder i Wattana Thaimassasje og datter av grunnleggeren, Wattana Chanklad. Hennes mor startet bedriften, som har lokaler i Haugesund sentrum, i 2007. Wannipa har over flere år jobbet som massør og opparbeidet seg flere års klinisk erfaring med thaimassasje. Hun startet sin utdannelse med kursing i hjemlandet, og fullførte senere muskelterapiutdanningen i Norge ved Sirius Naturterapeutisk skole for å få en bredere forståelse av faget. Helhetlig tenking og videreutvikling er to pillarer som står høyt for Wannipa, da hun stadig ønsker å utvikle både seg selv og bedriften – enten det er faglig eller praktisk. Klinikken tilbyr også tilpassede yogatreninger gruppevis, da spesielt lagt opp mot kundenes problemområder. I 2011 flyttet de til et større lokale hvor de i dag huser fem massasjeterapeuter, der samtlige har flere år med klinisk erfaring under beltet.

 

– Thaimassasje: En helbredelseform innen tradisjonell thailegekunst

Denne behandlingsformen er en av fem tradisjonelle thailegekunster – de andre meditasjon, urtemedisin, astrologi og spiritualisme. Thaimassasje kombinerer klassisk massasje med karakteristiske muskulære teknikker som involverer vevstrykk, tøying, vridning og leddbevegelse – mange innen faget kaller det dermed for thaikroppsbehandling. Behandlingen har i over 2000 år vært i en utviklingsfase – dette innebærer, naturlig nok, at det finnes store variasjoner av hvilke teknikker som blir brukt av behandlere.

 

Thaimassasje 2

 

– Hva fungerer thaimassasje mot?

Behandlingen er særlig rettet mot å forebygge smerter og opprettholde funksjon i kroppens muskler og ledd – men thaimassasje benyttes også når uhellet først har vært ute, og benyttes mot en lang rekke problemer i muskel og skjelett. Bl.a. Muskulære spenninger / myalgier, leddsmerter, nummenhet i armer og ben – samt mindre tradisjonelle ting som søvnproblemer og fordøyelseproblemer. Behandlingsformen er populær blant idrettsutøvere, danser og yogautovere – som alle er ute etter en mer smidig og bevegelig kropp.

 

Thaimassasje tar sikte på å stimulere blodsirkulasjon og frigjøre muskulære blokkeringer som ellers kunne gått kraftig utover livskvalitet og funksjon. Smerte er et stort hinder som kan stå i veien for lykke og hverdagsglede – og gjenspeiler også at det er en ubalanse på fysisk eller emosjonelt nivå. Dette kan skyldes for mye trening, men det kan også skyldes for lite trening – alt handler om å finne balansen. I repertoaret til thaimassasje finner man faktisk over 150 forskjellige behandlingsteknikker for muskler og ledd – dette innebærer at man er godt forberedt på å jobbe med alt fra føtter, håndflater, tomler, albuer, knær, ledd og underarmer mm.

 

Berøring i seg selv er et av de beste tilhelende funksjonene – den frigjør, trøster og smertelindrer. Fysisk sett er det ikke vanskelig å forstå at massasje stimulerer blodsirkulasjonen, fjerner slagstoffer gjennom lymfestrømmen, varmer bløtvevet, samt øker smidigheten. Husk at det er viktig at behandleren er en kvalifisert utøver og er medlem av Foreningen for Thaimassører i Norge.

 

– Mer enn ‘happy endings’ og useriøse aktører

Vi fikk også anledning til å stille Wannipa noen spørsmål angående fordommer og slibrige henvendelser.

Wattanipa

Vondt.net: Hva synes du om fordommene man ofte møter mot thaimassasje? Og hva er din beskjed til de som mener at det bare er useriøse aktører som driver med det? Får dere også mange seksualiserte henvendelser som spør om «happy endings» og lignende?

Wannipa: Det er enkelte massører som driver useriøs forretning, kanskje for å kompensere for manglende kompetanse innen faget. For dette er et fag og det kreves utdanning, erfaring og genuin interesse for å levere god behandling. De fleste ønsker nok å drive seriøst, men kan falle for fristelsen eller presset med useriøse tilbud for lettjente penger. Thaimassasje er en flott behandlingsform for å bedre helsen og med dyktige aktører er det nettopp dette man oppnår. Hos oss har det hendt at nye kunder prøver seg, men faste kunder vet hva vi står for og butikken vår utstråler profesjonalitet, så det hører sjeldenheten til.

 

 

Del gjerne denne artikkelen med kollegaer, venner og bekjente. Hvis du ønsker f.eks. øvelser tilsendt som et dokument med repetisjoner og lignende, så ber vi deg like og ta kontakt via får Facebook-side her.

 

 

Vondt i ryggen? Visste du at ryggsmerter kan forverres ved manglende styrke i mage eller hoftemuskulatur? Vi anbefaler alle med vondt i ryggen å forsøke økt trening rettet mot hofter og knær også.

 

Prøv disse også: – 6 Styrkeøvelser for Sterkere Hofte

Hoftetrening

 

Les også: – 6 Effektive Styrkeøvelser for Vonde Knær

6 styrkeøvelser for vonde knær

 


 

Populær artikkel: – Ny alzheimers behandling gjenoppretter full minnefunksjon!

Alzheimers sykdom

Les også: – Ett glass øl eller vin for sterkere ben? Ja takk!

Øl - Foto Discover

 

– Ønsker du mer informasjon eller har du spørsmål? Spør dyktig helsepersonell direkte via vår Facebookside.

 

VONDT.net – Vennligst inviter dine venner til å like siden vår:

Tøyeøvelser for brystryggen og mellom skulderbladene

Vi er en gratistjeneste der Ola og Kari Nordmann kan få svar på sine spørsmål om muskuloskeletale helseplager – helt anonymt hvis de vil det.

 

Vi har tilknyttet helsepersonell som skriver for oss, pr nu (2016) er det 1 sykepleier, 1 lege, 5 kiropraktorer, 3 fysioterapeuter, 1 dyrekiropraktor og 1 terapiridningspesialist med fysioterapi som grunnutdanning – og vi utvider stadig. Disse skribentene gjør dette kun for å kunne hjelpe de som trenger det mest –vi tar ikke betalt for å hjelpe de som trenger det. Alt vi ber om er at du liker Facebooksiden vårinviterer dine venner til å gjøre det samme (bruk ‘inviter venner’ knappen på Facebooksiden vår) og deler innlegg som du liker i sosiale medier. Vi tar også imot gjesteartikler fra spesialister, helsepersonell eller deg som har opplevd en diagnose på kloss hold.

 

På denne måten kan vi hjelpe så mange som mulig, og da særlig de som trenger det aller mest – de som ikke nødvendigvis har råd til å betale flere hundre kroner for en kort samtale med helsepersonell. Kanskje du har en venn eller et familiemedlem som kunne trenge litt motivasjon og hjelp?

 

Vær så snill og støtt vårt arbeid ved å følge oss og dele artiklene våre i sosiale medier:

Youtube logo liten– Vennligst følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Vennligst følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24 timer. Du velger selv om du vil ha svar fra kiropraktor, dyrekiropraktor, fysioterapeut, fysioterapeut med videreutdanning innen terapiridning, lege eller sykepleier. Vi kan også hjelpe deg med å fortelle deg hvilke øvelser som passer for ditt problem, hjelpe deg med å finne anbefalt behandler, tolke MR-svar og lignende problemstillinger. Kontakt oss i dag for en vennlig samtale)

 

Bilder: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freestockphotos og innsendte leserbidrag.

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *