Uttøyning kan være lindrende for stramme muskler - Foto Seton

Stramme nakkemuskler.


I nakken finner vi en rekke muskler, og som andre muskler i kroppen kan de bli feilbelastet eller overbelastet – det dannes da muskulære dysfunksjoner som ofte manifesterer som muskelknuter eller triggerpunkter. (Les også: Vondt i musklene?Noen av de vanligste musklene som rammes av myalgier eller overaktivitet i nakken er levator scapula, øvre trapezius, splenius capitissuboccipitalis og erector spinae,

 

Youtube logo liten– Følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24-48 timer. Vi kan også hjelpe deg med å tolke MR-svar og lignende.)

 

Skumruller er i vinden som aldri før – derav deres utrolige prisvekst i sportsbutikkene. Vi har fått gode tilbakemeldinger på følgende skumrulle som koster en brøkdel av prisen (i skrivende stund koster den bare cirka 90 norske kroner – et skikkelig kupp med andre ord):

– Les mer om skumrullen her: BLUE High Density Foam Roller (linken åpnes i nytt vindu)

Les også: 10 mest populære skumruller

 

Uttøyning mot stramme nakkemuskler

Uttøyning kan være lindrende for stramme muskler - Foto Seton

Fleksjon uttøyning: Rett deg opp i ryggen og la hodet falle fremover samtidig som du trekker inn haken. Utfør uttøyningen varsomt. For ekstra strekk kan du legge på lett trykk med hendene mot bakhodet. 2 sett i 30 sekunder per sett.

Sidebøy uttøyning: Rett deg opp i ryggen og la hodet falle mot siden, prøv å unngå rotasjon da du ønsker å isolere enkelte muskler. tfør uttøyningen varsomt. For ekstra strekk kan du legge på lett trykk med hendene mot hodet. 2 sett i 30 sekunder per sett.

 

Les også:

Ingefær kan redusere muskelsmerter

Vondt i nakken?

 

Trening og bevegelse er godt for kropp og sjel:

  • Chin-up / pull-up treningsstang kan være et glimrende treningsverktøy å ha hjemme. Det kan festes og løsnes fra dørkarmen uten bruk av drill eller verktøy.
  • Cross-trainer / ellipsemaskin: Glimrende kondisjonstrening. God for å fremme bevegelse i kroppen og trene helhetlig.
  • Greptrenende redskap kan være med på å styrke relevant håndmuskulatur og dermed være med på å bearbeide muskeldysfunksjon.
  • Gummi treningsstrikk er et glimrende redskap for deg som trenger å styrke skulder, arm, kjerne med mer. Skånsom, men effektiv trening.
  • Kettlebells er en meget effektiv form for trening som gir raske og gode resultater.
  • Romaskin er en av de beste treningsformene du kan benytte for å få god helhetlig styrke.
  • Spinning ergometersykkel: God å ha i hjemmet, slik at du klarer å øke treningsmengden året igjennom og få bedre kondisjon.
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *