Home » Hvor har du vondt? » Vondt i albuen

Vondt i albuen

Anbefalt nettbutikk for kvalitetsprodukter:

Anbefalt tverrfaglig klinikk for behandling og utredning

Klikk på bildet ovenfor for å besøke deres nettside. En tverrfaglig, moderne klinikk i Akershus for deg som er rammet av langvarige plager og som ønsker en evidensbasert tilnærming.

 • 4 minutter med tog fra Gardermoen
 • 29 minutter med tog fra Oslo

www.raaholtkiropraktorsenter.no

Er det en senebetennelse eller seneskade?

Vondt i albuen

Det å ha vondt i albuen kan ofte linkes til en overbelastning over lengre tid, eller traume. Vondt i albuen er en plage som hovedsakelig rammer de innen idrett og de med repetitive arbeidsbevegelser i arbeidslivet.

 

Noen av de vanligste årsakene til vondt i albuen er medial epikondylitt (golfalbue), lateral epikondylitt (også kjent som musearm eller tennisalbue) eller idrettsskader, men det kan også skyldes utstrålende smerter fra nakke, skulder eller håndledd.

 Les også: – 8 tips for raskere behandling av seneskader

Muskelarbeid på albue

 

I følge NHI er det nok mye mørketall innenfor denne type plager, men de estimerer at tilstanden forekommer hos opptil 3/100 (3%) i den norske befolkningen hvert år.

 

Noen av de vanligste arbeidsplassene hvor man ser slike overbelastningsskader er monteringsarbeid, bygg og anlegg, samlebåndsjobb og yrker som innebærer langvarig og intensiv bruk av pc.

 

Hva kan jeg gjøre selv mot albuesmerter?

1. Generell bevegelse, spesifikk trening, uttøyning og aktivitet er å anbefale, men hold deg innenfor smertegrensen. To turer i døgnet på 20-40 minutter gjør godt for kroppen og vond muskulatur.

2. Triggerpunkt / massasjeballer anbefaler vi på det sterkeste – de finnes i forskjelige størrelser slik at du kan treffe godt selv på alle deler av kroppen. Det finnes ikke bedre egenhjelp enn dette! Vi anbefaler følgende (trykk på bildet nedenfor) – som er et fullstendig sett med 5 triggerpunkt / massasjeballer i forskjellige størrelser:

triggerpunktballer

3. Trening: Spesifikk trening med treningstrikker av ulike motstander (slik som dette komplette settet med 6 strikker av ulik motstand) kan hjelpe deg med å trene opp styrke og funksjon. Strikktrening medfører ofte mer spesifikk trening, som igjen kan føre til mer effektiv skadeforebygging og smertereduksjon.

4. Smertelindring – nedkjøling: Biofreeze er et naturlig produkt som kan lindre smerter ved å kjøle ned området på en skånsom måte. Nedkjøling anbefales særlig når smertene er meget sterke. Når de har roet seg så anbefales varmebehandling – det er derfor lurt å ha både nedkjøling og oppvarming tilgjengelig.

5. Smertelindring – oppvarming: Det å varme opp stramme muskler kan øke blodsirkulasjonen og gi smertereduksjon. Vi anbefaler følgende gjenbrukbare hot/cold-pakning (trykk her for å lese mer om den) – som kan brukes både til nedkjøling (kan fryses) og til oppvarming (kan varmes i mikrobølgeovn).

 Anbefalte produkter for smertelindring ved albuesmerter

Biofreeze-spray-118ml-300x300

Biofreeze (Kulde- / kryoterapi)

 

Les også: Trykkbølgebehandling – Noe for din vonde albue?

trykkbolgebehandling oversiktsbilde 5 700

 

Definisjoner

Lateral epikondylitt: En ekstraartikulær overbelastningstilstand lokalisert til utspringet for håndleddets strekkemuskulatur eller sener på utsiden av albuen. Gjentatt full ekstensjon (bakoverbøy) av håndledd i arbeidsdagen er den mest vanlige årsaken.

 

Medial epikondylitt: En ekstraartikulær overbelastningstilstand lokalisert til utspringet for håndleddets bøyemuskulatur eller sener på innsiden av albuen. Gjentatt full fleksjon (foroverbøy) av håndledd i arbeidsdagen er den mest vanlige årsaken.

 

Noe av det viktigste med overbelastningsskader er at man enkelt og greit kutter ned på den aktiviteten som har irritert muskel- og senefestet, dette kan gjøres ved å foreta seg ergonomiske endringer på arbeidsplassen eller ta en pause fra de bevegelsene som gjør vondt. Det er derimot viktig å ikke stoppe helt opp, da dette gjør mer vondt enn godt i det lange løp.

 

Røntgenbilde av albuen

Røntgenbilde av albuen - Foto Wikimedia

Røntgenbilde av albuen – Foto Wikimedia

– Her ser du et røntgenbilde av en albue, sett fra siden (lateral vinkel). På bildet ser vi de anatomiske landemerkene trochlea, coronoid process, radial head, capitellum og olecranon process.

  

MR bilde av albue

Albue MR bilde - Foto Wiki

Her ser du et MR bilde av en albue. Les mer om MR undersøkelser i vår billeddiagnostikk avdeling.

 

CT bilde av albue

CT av albue - Foto Wiki

Her ser du et snitt fra en CT undersøkelse på albuen.

 

Diagnostisk ultralyd undersøkelse av albuen

Diagnostisk ultralyd bilde av albuen

Her ser du et diagnostisk ultralyd bilde av albuen. Dette kan være meget nyttig, blant annet i diagnostisering av idrettskader eller som i dette bildet; tennisalbue.

 

Behandlingsformer som kan benyttes i behandling av vondt i albuen og albuesmerter

Hjemmeøvelser utskrives og benyttes ofte for å ta tak i feilaktig bruk av muskulatur, da med den hensikt å gi en langsiktig, langvarig effekt. Ultralyd kan brukes både diagnostisk og som ultralydbehandling, sistnevnte fungerer ved å gi en dyptvarmende effekt rettet mot muskuloskeletal problematikk. Elektroterapi (TENS) eller strømbehandling benyttes også mot ledd og muskelproblematikk, det er ment som en direkte smertestillende behandlingsform, som siktes inn mot det smertefulle området. Traksjonsbehandling (også kjent som strekkbenk behandling eller fleksjon-distraksjon) er en behandling som benyttes særlig i korsrygg og nakke med henblikk på å øke bevegelsen i leddene og tøye ut nærliggende muskulatur. Leddmobilisering eller korrigerende kiropraktisk leddbehandling øker bevegelsen i leddene, som igjen gjør at muskulaturen som fester til og i nærheten av leddene kan bevege seg mer fritt.

 

Hva er en kiropraktor?

 

Massasje benyttes for å øke blodsirkulasjonen i området og dermed minske muskulære spenninger, som igjen kan føre til mindre smerter. Varmebehandling brukes for å gi en dyptvarmende effekt på det aktuelle området, som igjen kan gi en smertedempende effekt – men man sier generelt sett at varmebehandling ikke bør brukes på akutte skader, da er nemlig isbehandling til å foretrekke (f.eks. Biofreeze). Sistnevnte benyttes ved akutte skader og smerter for å hjelpe til med å dempe smertene i området. Laserbehandling (også kjent som anti-inflammatorisk laser) kan benyttes i forskjellige frekvenser og dermed oppnå forskjellige behandlingseffekter. Det benyttes ofte for å stimulere regenerasjon og bløtvevstilheling, pluss at det også kan benyttes anti-inflammatorisk. Hydroterapi (også kalt varmtvannsbehandling eller oppvarmet basseng behandling) er en behandlingsform der harde vannstråler skal stimulere bedret blodtilførsel, samt løse opp i spente muskler og stive ledd.

 

Nålebehandling benyttes hyppig mot albuesmerter. Det kan være effektivt mot tilstander som tennisalbue (lateral epikondylit), golfalbue (medial epikondylit) og generell muskulær dysfunksjon (myalgi). Her kan du se en video av en akupunkturbehandling mot tennisalbue.Klassifisering av vondt i albuen

Vondt i albuen kan deles inn i akutte, subakutte og kroniske smerter. Akutt albuevondt vil si at personen har hatt vondt i albuen i mindre enn tre uker, subakutt er perioden fra tre uker til tre måneder og den smerten som har en varighet på over tre måneder klassifiseres som kronisk. Vondt i albuen kan som nevnt tidligere skyldes muskulære spenninger, irritasjon av nærliggende sener eller utstrålende nervesymptomer. En kiropraktor eller en annen ekspert på muskel-, skjelett- og nervelidelser, kan diagnostisere din plage, og gi deg en grundig forklaring på hva som kan gjøres i form av behandling, og hva du kan gjøre på egenhånd. Pass på så du ikke blir gående med vondt over lengre tid, ta heller kontakt med en kiropraktor og få diagnostisert årsaken til smerten.

 

Albue med bursitt betennelse

Albue med bursitt betennelse

Først vil en mekanisk utredning gjøres hvor klinikeren ser på albuens bevegelsesmønster eller eventuelt mangel på dette. Her utredes også muskelstyrke, samt spesifikke tester som gir klinikeren en indikasjon på hva som gir personen vondt i albuen. Ved varige albueplager kan det være nødvendig med billeddiagnostisk utredning, da mest sannsynlig i form av ultralyd.

 

En kiropraktor har henvisningsrett til slike utredninger i form av røntgen, MR, CT og ultralyd. Konservativ behandling er alltid verdt å prøve på slike plager, før man eventuelt vil vurdere en operasjon. Behandlingen du får vil variere, avhengig av hva som ble funnet under den kliniske undersøkelsen.

 

Klinisk bevist effekt på lindring av vondt i albuen ved myofascielle årsaker.

En større RCT (Bisset 2006) – også kjent som en randomisert kontrollert studie – publisert i British Medical Journal (BMJ), viste at fysikalsk behandling av lateral epikondylitt bestående av albueleddmanipulasjon og spesifikk trening hadde en betydelig større effekt i form av smertelindring og funksjonsbedring sammenlignet med det å vente og se på kort sikt, og også på lang sikt sammenlignet med kortisoninjeksjoner. Den samme studien viste også at kortison har en kortsiktig effekt, men at den, paradoksalt nok, på lang sikt øker sjansen for tilbakefall og fører til tregere leging av skaden. En annen studie (Smidt 2002) støtter også opp om disse funnene.

 

Hva gjør en kiropraktor?

Muskel, ledd og nerveplager: Dette er ting som en kiropraktor kan hjelpe til med å forebygge og behandle. Kiropraktisk behandling går i hovedsak ut på å gjenopprette bevegelse og leddfunksjon som kan være nedsatt ved mekanisk smerte. Dette gjøres ved såkalte leddkorrigerings- eller manipulasjonsteknikker, samt leddmobilisering, strekkteknikker, og muskulært arbeid (for eksempel triggerpunktsbehandling og arbeid med dypt bløtvev) på involvert muskulatur. Ved økt funksjon og mindre smerte kan det være lettere for individer å engasjere seg i fysisk aktivitet, noe som igjen vil ha en positiv effekt på både energi og helse.

 Øvelser, trening og ergonomiske hensyn.

En ekspert på muskel og skjelettlidelser kan utifra din diagnose informere deg om hvilke ergonomiske hensyn du må ta for å forhindre ytterligere skade, og dermed sikre raskest mulig tilhelingstid. Etter at den akutte delen av plagen er over, vil du også i de fleste tilfeller bli tildelt hjemmeøvelser som også er med på å redusere sjansen for tilbakefall. Ved kroniske plager er det nødvendig å gå igjennom motoriske bevegelser du gjør i hverdagen, for så å kunne luke ut årsaken til at vondtet ditt oppstår gang på gang.

 

Her finner du relevante øvelser ved vondt i albuen:

Øvelser mot karpaltunnelsyndrom

Prayer-uttøyning

Øvelser mot tennisalbue

Øvelser mot tennisalbue 2

 

Foredrag eller ergonomisk tilpasning for din bedrift?

Hvis du ønsker et foredrag eller ergonomisk tilpasning for din bedrift kan du ta kontakt med oss. Studier har vist positive effekter ved slike tiltak (Punnett et al, 2009) i form av nedsatt sykefravær og økt arbeidsproduktivitet.

 

Relatert tema: – Er det seneBETENNELSE eller seneSKADE?

Albue

Les også: – Ny alzheimers behandling gjenoppretter full minnefunksjon!

Alzheimers sykdom

 

Les også:

Vondt i ryggen?

Vondt i hodet?

Vondt i nakken?

 Referanser:

 1. NHI – Norsk Helseinformatikk.
 2. NAMF – Norsk Arbeidsmedisinsk Forening
 3. Bisset L, Beller E, Jull G, Brooks P, Darnell R, Vicenzino B. Mobilisation with movement and exercise, corticosteroid injection, or wait and see for tennis elbow: randomised trial. BMJ. 2006 Nov 4;333(7575):939. Epub 2006 Sep 29.
 4. Smidt N, van der Windt DA, Assendelft WJ, Devillé WL, Korthals-de Bos IB, Bouter LM. Corticosteroid injections, physiotherapy, or a wait-and-see policy for lateral epicondylitis: a randomised controlled trial. Lancet. 2002 Feb 23;359(9307):657-62.
 5. Punnett, L. et al. A Conceptual Framework for Integrating Workplace Health Promotion and Occupational Ergonomics Programs. Public Health Rep. 2009; 124(Suppl 1): 16–25.

 

Anbefalt litteratur:


Tennis Elbow: Clinical Management
 (klikk her for å lære mer)

 

Beskrivelse: Tennisalbue – Kliniske tiltak. En meget god bok skrevet for en evidensbasert tilnærming til tennisalbue syndromet.

“Bringing together the current knowledge and evidence about the causes and management of tennis elbow, or lateral epicondylitis, the diagnosis and various treatment options for this common sports injury are presented in detail. Generally attributed to overexertion or repetitive motion of the elbow joint, tennis elbow causes pain, tenderness and stiffness in the elbow and wrist even in non-athletic, day-to-day activities, such as lifting and pulling. Beginning with its etiology, subsequent chapters explore both conservative and surgical treatments, from physical therapy, joint injections and acupuncture to arthroscopy, open surgery and denervation. Outcomes, rehabilitation and return to play are also discussed, as are techniques and indications for handling complications and revision surgery. Ideal for orthopedic surgeons and sports medicine practitioners, Tennis Elbow: Clinical Management is a practical reference for any clinician treating athletes or active patients.”

 

Pain Free: A Revolutionary Method for Stopping Chronic Pain (klikk her for å lære mer)

Beskrivelse: Smertefri – en revolusjonerende metode for å stoppe kronisk smerte. Den verdenskjente Pete Egoscue, som driver den velkjente The Egoscue Method Clinic i San Diego, har skrevet denne meget gode boken. Han har laget øvelser som han kaller E-Cises og i boken viser han steg-for-steg beskrivelser med bilder. Han hevder selv at hans metode har hele 95 prosent suksessratio. Klikk her for å lese mer om boken hans, samt se en forhåndsvisning. Boken er for deg som har prøvd det meste av behandling og tiltak uten større hell eller bedring.

 

Ofte stilte spørsmål (FAQ):

Spm: Har jeg sener i albuen?

Svar: “Ja, likeledes som i kneet og andre strukturer som trenger støtte har du sener og ligamenter i albuen. Disse er der for å gi deg økt støtte rundt albueleddet når dette er nødvendig. For å nevne noen av ligamentene / senene i albuen, så har du triceps brachii senefestet, radial collateral ligamentet, ulnar collateral ligamentet, annular ligamentet og muskelfestet fra brachialis.”

 

Spm: Har vondt i albuen etter benkpress. Hva er årsaken til det?

Benkpress er en øvelse som setter høye krav til støttemuskulatur i både overarm, albue og underarm. En underliggende overbelastning grunnet repetitive belastninger foran data eller på jobb kan danne grunnlaget for at albuen blir vond etter benkpress, da det rett og slett blir den berømte ‘dråpen i begeret‘ som gjør at fibrene sender ut smertesignaler. Vi anbefaler at du prøver disse øvelsene i 2-3 uker før du prøver deg på benkpress igjen.

 

Lurer på litt angående bevegelse i albueleddet. Hvilke bevegelser er det egentlig albueleddet kan bevege seg i?

Albuen kan bøyes (fleksjon), strekkes ut (ekstensjon), vris innover (supinasjon) og vris utover (supinasjon) – den kan også gå inn i ulnar og radial deviasjon.

 

Kan man ha muskelsmerter i albuen?
Ja, og det kan du lese mer om her.

 

Spm: Vondt i albuen ved berøring? Hvorfor er den så vond?

Svar: Hvis du har vondt i albuen ved berøring så indikerer dette dysfunksjon, og smerten er kroppens måte å fortelle deg dette på. Noter gjerne om du har hevelse i området, blodutredelse (blåmerker) og lignende. Benytt nedisingsprotokoll (RICE) hvis det er snakk om et fall eller traume. Hvis smertene vedvarer anbefaler vi at du oppsøker kliniker for undersøkelse.

 

Spm: Vondt i albuen etter fall? Hvorfor?

Svar: Hvis du har vondt i albuen etter fall kan dette skyldes bløtvevsskade, brudd i underarm eller overarm, seneskader eller slimposeirritasjon (såkalt olecranon bursitt). Noter gjerne om du har hevelse i området, blodutredelse (blåmerker) og lignende. Benytt nedisingsprotokoll (RICE) så raskt som mulig etter selve fallet. Hvis smertene vedvarer anbefaler vi at du oppsøker kliniker for undersøkelse.

 

Spm: Vondt i albuen etter håndbak?

Svar: Vondt i albuen etter håndbak skyldes overbelastning av muskulatur og muskelfester. Det kan tidvis gå utover sener og albueledd også. Årsaken til smerter ved håndbak er ofte multifaktoriell og er grunnet en kombinasjon av null oppvarming, maksimal innsats og langvarig påkjenning. Vi håper hvertfall at du vant håndbak duellen, for det gjør vel smertene litt lettere å svelge.

 

Spm: Vondt i albuen etter trening? Hvorfor får jeg vondt?

Svar: Hvis du har vondt i albuen etter trening kan dette skyldes overbelastning. Ofte er det håndleddsfleksorene (håndleddsbøyerne) eller håndleddsekstensorene (håndleddsstrekkerne) som har blitt overbelastet. Andre muskler som kan være påvirket er pronator teres, triceps eller supinatorus. Hvile fra forårsakende øvelse og eventuell nedising kan være aktuelle tiltak. Eksentrisk trening for å øke muskelkapasitet er også til å anbefale.

– Relaterte spørsmål med samme svar: Vondt i albuen etter sykling? Vondt i albuen etter golf? Vondt i albuen etter styrketrening? Vondt i albuen etter staking på langrenn? Vondt i albuen når jeg trener triceps?

 

Spm: Vondt i albuen ved armbøyninger. Hvorfor får jeg smerter når jeg gjør den øvelsen?

Svar: Hvis du har vondt i albuen ved armbøyninger kan skyldes overbelastning av håndleddsekstensorene (håndleddsstrekkerne). Hånden holdes i en bakoverbøyd stilling når du utfører armbøyninger / push-ups og dette legger press på extensor carpi ulnaris, brachioradialis og extensor radialis. Prøv å unngå for mye belastning av håndleddekstensorene en to ukers tid og ha fokus på eksentrisk trening av håndleddstrekkerne (se video her). Eksentrisk trening vil kunne øke kapasiteten din for belastning ved trening og armbøyninger (push-ups).

– Relaterte spørsmål med samme svar: Vondt i albuen etter benkpress?

 

Spm: Vondt i albuen ved løft? Årsak?

Svar: Når du løfter er det tilnærmet umulig å ikke bruke håndleddsfleksorene (håndleddsbøyerne) eller håndleddsekstensorene (håndleddsstrekkerne). Hvis smerten er lokalisert til innside av albuen, så er det en sjanse for at du har en belastningsskade, for eksempel medial epikondylitt (golfalbue). Hvis smertene er lokalisert til utside av albue så er sjansen større for at du har pådratt deg en tennisalbue, også kjent som lateral epikondylit. Som også er en overbelastningsskade. Trykkbølgebehandling og eksentrisk trening er gode evidensbaserte behandlingsmetoder for slike problemer.

– Relaterte spørsmål med samme svar: Vondt i albuen ved belastning? Smerter i albuen ved belastning?.

 

Spm: Hva betyr ekstensjon i albue?

Svar: Ekstensjon i albueleddet er når du strekker armen ut, i triceps bevegelsen. Det motsatte kalles fleksjon, og er indusert av biceps muskelen.

 

Spm: Vondt på innsiden av albuen. Hva kan dette skyldes?

Svar: På innsiden av albuen finner vi festene til håndleddsfleksorene (de som bøyer håndleddet innover). Vondt på innsiden av albuen kan skyldes en feilbelastning eller overbelastning av disse – og kalles da ‘golfalbue’. Det kalles golfalbue grunnet bruken av snerten i håndleddene i golfsvingen.

 

Spm: Vondt på utsiden av albuen. Årsak?

Svar: En mulighet er såkalt tennisalbue. På innsiden av albuen finner vi festene til håndleddsekstensorene (de som strekker håndleddet utover). Vondt på utsiden av albuen kan skyldes en feilbelastning eller overbelastning av disse – for eksempel på grunn av for mange backhand svinger i tennis. Derav navnet. Årsaken er som regel en repetitiv bevegelse som overbelaster området.

 

Spm: Vondt i albuen om natten. Årsak?

Svar: En mulighet for vondt i albuen om natten er en skade i muskler, sener eller slimpose (les: olecranon bursitt). Ved nattesmerter anbefaler vi at du tar kontakt med kliniker og får utredet årsaken til smertene dine. Ikke vent, ta kontakt med noen så raskt som mulig, ellers kan du nemlig risikere at det forverrer seg ytterligere.

 

Spm: Plutselige smerter i albuen. Hvorfor?

Svar: Smertene er ofte relatert til en overbelastning eller feilbelastning man har gjort tidligere. Akutt vondt i albuen kan blant annet skyldes muskulær dysfunksjon, leddproblemer, seneproblematikk eller nerveirritasjon. Still gjerne spørsmål i kommentarfeltet nedenfor, så vil vi forsøke å svare innen 24 timer.

 

Spm: Går lange biceps nerve fra skulder til albue?

Svar: Litt vrien formulering på spørsmålet ditt der, men tolker det som at du lurer på hvilken nerve som innerverer biceps og fester ned mot albuen. Biceps er innervert av musculocutanous (muskulokutanøs) nerven som har sitt utgangspunkt fra nakkevirvlene C5-C6. Denne nerven fester ned mot brachialis og derfra videre til albueleddet. Her har du et oversiktsbilde:

Oversikt over nerver fra skulder, albue til hånden - Foto Wikimedia

Oversikt over nerver fra skulder, albue til hånden – Foto Wikimedia

 

Spm: Har dere anbefaling på albuestøtte ved brudd?

Det kommer naturligvis helt an på bruddet. Hvis det er slik at du snakker om et tilhelet brudd eller post-gips fasen, så anbefaler vi Shock Doctor’s albuestøtte (linken åpner i nytt vindu på nettleseren).
Bilde av albuestøtten:

 

Youtube logo liten– Følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24-48 timer. Vi kan også hjelpe deg med å tolke MR-svar og lignende.)
Bevegelse er den beste medisin! Her er skånsomme øvelser for korsryggen som egner seg for alle med smerter i muskler og ledd. Se videoen ved å trykke på bildet nedenfor:

5 kommentarer

 1. Rolf Albrigtsen sier:

  Det som Karl skriver er også mitt problem. Men jeg har hatt dette i fire år snart. Har prøvd det meste, men det startet ved mye rulleski og fortsetter når jeg går på ski. Har ikke gått på rulleski på tre år. Kjenner ikke noe smerter til daglig, med når jeg staker, kommer smerten etter kort tid og da gjør det så vondt at jeg ikke klarer å bruke armen. Så snart jeg stopper er armen OK.

 2. Karl sier:

  Jeg får smerter på innsiden av albuene når jeg går på langrenn. Etter ca 15-20 km stikker det til. Noen tanker om hva årsaken kan være? Karl

  • vondt.net sier:

   Hei Karl,

   Slik du beskriver det så høres det ut som en overbelastningsskade av håndleddfleksorene (de fester på innsiden, mediale aspektet av albuen). Det kalles ofte for golfalbue / medial epikondylit.

   I muskel/senefestet mot den mediale epikondylen (som du finner på innsiden av albuen) oppstår det små mikrorifter, som ofte grunnet at man fortsetter med forårsakende årsak kan forverres slik at det blir vanskelig for kroppens egen tilhelingsprosess å gjøre noe med.

   Les mer om diagnosen her:
   https://www.vondt.net/hvor-har-du-vondt/vondt-i-albuen/golfalbue-medial-epikondylit/

   Har du kanskje økt treningsmengden i det siste? Kanskje det har blitt “litt for mye, litt for raskt”? Hvor lenge har du hatt plagene nå? Er det kun på en side eller begge albuene?

 3. Louie Vutton sier:

  God artikkel.. hjalp mæ en god del. Takk.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR (Klikk her)

Ad

Linkbytte for mer trafikk til din hjemmeside?

Vondt.net - Muskuloskeletal informatikk