Flexor Carpi Radialis og Ulnaris triggerpunkt - Foto Wikimedia

Flexor carpi radialis myalgi (triggerpunkt).


Flexor carpi radialis er den muskelen med et triggerpunkt smertemønster fra framside av underarm og ned mot håndleddet, samt tidvis mot starten av lillefinger. Dette kan oppstå hvis den blir overaktiv, stram og dysfunksjonell. En såkalt flexor carpi radialis myalgi, også kjent som et flexor carpi radialis triggerpunkt eller muskelknute.

 

Behandling av flexor carpi radialis myalgi (muskelknute / triggerpunkt).

Regelmessig selvmassasje (for eksempel med skumrulle), uttøyning, øvelser og eventuell behandling hos en muskuloskeletal ekspert (kiropraktor, fysioterapeut, manuellterapeut) er alle eksempler på tiltak som kan hjelpe deg med å bli kvitt myalgier.

 

Youtube logo liten– Følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24-48 timer. Vi kan også hjelpe deg med å tolke MR-svar og lignende.)

 

Skumruller er i vinden som aldri før – derav deres utrolige prisvekst i sportsbutikkene. Nå kan en skumrulle koste opp mot 500,- kroner i visse butikker, noe som er temmelig latterlig med tanke på hva det er du egentlig betaler for. En skumrulle. Vi har fått gode tilbakemeldinger på følgende skumrulle som koster en brøkdel av prisen (i skrivende stund koster den bare cirka 90 norske kroner pr 28.04.2015 – et skikkelig kupp med andre ord):

– Les mer om skumrullen her: BLUE High Density Foam Roller (linken åpnes i nytt vindu)

 

Visste du at?
– Ofte kan stive og dysfunksjonelle ledd (les også: vondt i leddene – leddlåsninger?) være en delaktig årsak i myalgier, da det begrensede leddutslaget også kan ha en negativ effekt på den muskulære funksjonen. Leddbehandling hos kiropraktor eller manuellterapeut kan være behjelpelig i slike tilfeller.

 

Gammel hodepute? Kjøpe ny?

Ny hodepute av et spesielt materiale kan også være behjelpelig ved gjentagende myalgi i øvre rygg, skulder, arm og nakke – hvis du vurderer å investere i en slik så anbefaler flere studier denne puten. En bedre pute kan i mange tilfeller gi deg bedre restitusjon/tilheling når du sover.

 

Denne type puter er nærmest umulig å oppdrive i Norge, og hvis du skulle finne en så koster de som regel skjorta og litt til. Prøv heller puten via artikkelen vi lenker til ovenfor, den har meget gode skussmål og folk er meget fornøyde som du kan lese via kundeanmeldelsene.

 

Her kan du se en illustrasjon som viser muskelfestene til flexor carpi radialis muskelen:

Flexor carpi radialis - Foto Wikimedia

Flexor carpi radialis fester hovedsaklig i mediale epikondylen – før det vandrer nedover og fester mot andre og tredje metakarpalbenet i hånded. Flexor carpi radialis sin nervetilførsel kommer fra mediannerven C6, C7. Flexor carpi radialis er en håndbøyer og bidrar også til abduksjon sammen med extensor carpi radialis longus og brevis.

 

 

Her kan du se en illustrasjon som viser triggerpunkt smertemønsteret (referert smerte fra muskelknute) til flexor carpi radialis:

Flexor Carpi Radialis og Ulnaris triggerpunkt - Foto Wikimedia

Flexor carpi radialis kan også gi smerter mot håndledd og hånden ved lillefingeren.

 


Trening og bevegelse er godt for kropp og sjel:

    • Chin-up / pull-up treningsstang kan være et glimrende treningsverktøy å ha hjemme. Det kan festes og løsnes fra dørkarmen uten bruk av drill eller verktøy.
    • Cross-trainer / ellipsemaskin: Glimrende kondisjonstrening. God for å fremme bevegelse i kroppen og trene helhetlig.
    • Kettlebells er en meget effektiv form for trening som gir raske og gode resultater.
    • Spinning ergometersykkel: God å ha i hjemmet, slik at du klarer å øke treningsmengden året igjennom og få bedre kondisjon.
  • Romaskin (Modell: Concept2 D) er en av de beste treningsformene du kan benytte for å få god helhetlig styrke. Kan være en god investering i egen helse.

Concept 2 romaskin - Foto Amazon

Concept 2 romaskin Modell D (Les: «Kjøpe romaskin på nett? Billigere? JA.»

Les også:

– Eksentrisk trening i behandling av tennisalbue / lateral epikondylit?

Vondt i hodet (Lær mer om årsaker til hodepine, og hva du kan gjøre for å bli kvitt det)

Vondt i musklene og triggerpunkter – (Hvorfor får man egentlig vondt i musklene? Lær mer her.)

Vondt i armene (Hva kan årsakene være til smerter i armene?)

 

Kilder:
Nakkeprolaps.no (Alt du trenger å vite om nakkeprolaps, inkludert behandlingsmodaliteter.)

– The Chiropractic Directory (En søkeindex der du kan finne kiropraktorer og andre behandlere).

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *