Lydterapi

7 Naturlige måter å redusere tinnitus (øresus)

5/5 (1)

Sist oppdatert 27/12/2023 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

Lydterapi

7 Naturlige måter å redusere tinnitus (øresus)

Er du eller noen du kjenner plaget av tinnitus (øresus)? Her er 7 naturlige måter å redusere og dempe tinnitus – som kan forbedre livskvalitet og energi.

 

1. Lydterapi

Studier har vist at lydterapi kan redusere tinnitus og hjelpe personer med å hvile eller konsentrere seg uten den plagsomme pipelyden i bakgrunnen. Det finnes to hovedmåter som man benytter lydterapi i behandling av tinnitus. Den første er gjennom små hørselpropper (de ser ut som høreapparater) som sender ut såkalt «hvit lyd» – denne danner en bakgrunnslyd som stenger ute den stadige øresusen. Den andre metoden er ved å kombinere musikk, bakgrunnslyder (f.eks. takvifte eller lyd fra en vannrenser på et akvarium) og lignende inne på personens soverom.

Lydterapi 

2. Unngå alkohol og nikotin

Alkohol og nikotin kan forverre den typen av tinnitus som er direkte knyttet til blodsirkulasjon. Så vi anbefaler alle med øresus å slutte med røyking og kutte ned på alkoholinntaket.

Ingen røyking

3. Drikk kaffe

Tidligere trodde man at kaffein forverret symptomer ved tinnitus, men nyere studier har vist at dette ikke har sant – faktisk så har forskning konkludert at det kan redusere symptomer og faktisk forhindre tinnitus fra å oppstå i det hele tatt.

Drikk kaffe


4. Få i deg nok zinc og næring

Pasienter som lider av øresus har ofte lave nivåer av zinc i blodet. Kostholdtilskudd i form av zinc har vist positiv effekt på pasienter med tinnitus symptomer – forutsatt at de allerede hadde for lite av dette. Magnesium, vitamin B og folat er andre tilskudd som har bevist effekt mot tinnitus ved mangel på disse.

autoimmune sykdommer

5. Ginkgo biloba

Dette er en naturlig urte som har vist at den kan dempe tinnitus symptomer. Dette er nok mest sannsynlig dens virkemåte som øker blodsirkulasjonen og dermed fører til lavere blodtrykk og piping i ørene. Rådfør deg med lege eller farmasøyt før du prøver dette tillegget.

Ginkgo biloba6. Elektrisk biofeedback

Dette er en avslappingsteknikk der pasienten blir koblet til en maskin som måler temperatur, muskelspenninger og puls via elektriske sensorer. Deretter vil pasienten bli utsatt for visse stress-stimuli og lignende – for deretter å forsøke og kontrollere sin kroppslige reaksjon. Med andre ord så kan personen trene kroppen til å ikke reagere så sterkt på stress som forverrer tinnitus.

Biofeedback terapi

7. Kognitiv terapi

En psykoterapeut kan hjelpe deg med å håndtere symptomer og plager fra øresus. For som vi vet kan alvorlig tinnitus føre til dårlig konsentrasjon, redusert søvnkvalitet og personlighetsforstyrrelser. Kognitiv terapi vil ikke gjøre at man blir kvitt øresusen, men heller at man lærer seg å leve med den og dermed ikke forverrer den med unødvendig engstelse.

 

Les også: – Ny behandling av Alzheimers kan gjenopprette full minnefunksjon!

Alzheimers sykdom

 

Få behandling nå – ikke vent: Få hjelp av en kliniker til å finne årsaken. Det er kun på denne måten at du kan gjøre de riktige tiltakene for å bli kvitt problemet. En kliniker kan assistere med behandling, kostholdsråd, tilpassede øvelser og uttøyning, samt ergonomisk rådgivning for å gi både funksjonsbedring og symptomlindring. Husk at du kan spørre oss (anonymt hvis du ønsker) og våre klinikere helt gratis ved behov.

Spør oss - helt gratis!
Les også: – Er det seneBETENNELSE eller seneSKADE?

Er det en senebetennelse eller seneskade?

Les også: – 5 helsefordeler ved å gjøre planken!

Planken

Les også: – DERFOR bør du bytte ut bordsaltet med rosa himalayasalt!

Rosa Himalayasalt - Foto Nicole Lisa Photography

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *