honning 1

5 Deilige Helsefordeler Ved å Spise Honning

5/5 (2)

honning 1

5 Deilige Helsefordeler Ved å Spise Honning

Honning er et naturprodukt som siden gammelt av har blitt brukt som medisin. Honning har flere, klinisk beviste, helsefordeler som du kan lese mer om her. Vi håper du blir overbevist til å inkludere mer av dette sunne naturproduktet i ditt eget kosthold. Har du innspill? Bruk kommentarfeltet nedenfor eller vår Facebookside – del ellers gjerne innlegget med noen som elsker honning.

 

Historien bak honning

Honning har, grunnet dens høye næringsmessige innhold, blitt brukt i mange tusener av år som medisin og mat. Honning inneholder en god del næringsstoffer – og kan med hell bytte ut det raffinerte sukkeret (100% tomme kalorier!) du bruker i dag.

 

1. Honning kan øke tilheling av brannskader og sår

honning 2

Å påføre honning på huden i behandling av skader har blitt brukt siden det gamle Egypt – og blir fortsatt hyppig benyttet den dag i dag. I en større gjennomgangsstudie fra 2015 gikk de igjennom 26 studier som evaluerte honningens effekt i behandling av sårskader. (1) Studien konkluderte med at honning er mest effektiv når det kommer til å fremme tilheling av moderate brannskader og sår som det har gått infeksjon i.

 

Andre studier har bevist at honning er en effektiv behandlingsform mot diabetisk fotsår – et sår som kan oppstå på foten til de rammet av diabetes type 1 eller type 2. Studiene viste opptil 97% tilheling. (2) Forskerne mener at denne effekten skyldes honningen’s anti-bakterielle og anti-inflammatoriske egenskaper, samt dens evne til å gi næring til vevet i huden.

 

Og som om det ikke var nok, så har forskning også vist at honning er et effektivt behandlingsmiddel mot psoriasis, hemoroider og herpes-sår (f.eks. munnsår, herpes labialis). (3)

 

Så selv om dette er studier på høyde med de utført av farmasøytiske selskaper, så hadde du kanskje aldri hørt om dem eller fått det anbefalt av lege? Det er fordi man da ville solgt mindre syntetiske medikamenter, og det vil vi jo ikke ha noe av.

 

2. Naturlig honning inneholder et høyt antall antioksidanter

honning 3

Honning av høy kvalitet inneholder en rekke antioksidanter. Disse antioksidantene hjelper kroppen med å bekjempe frie radikaler og bidrar til en sunn helse. Studier har vist at et høyt inntak av disse antioksidanter er lenket til redusert risiko for hjerteinfarkt, slag og visse typer av kreft. (4)

 

Basert på disse kliniske studiene så kan man konkludere med at å spise honning i kontrollerte mengder (husk at det inneholder mye karbohydrater) vil kunne ha en positiv, langsiktig innvirkning på helsen.

 

3. Honning kan lindre hoste og symptomer fra luftveisinfeksjoner

Feber

Hosting og sår hals er et vanlig problem for både voksne og barn med luftveisinfeksjoner. Det kan gå sterkt utover søvnkvalitet og energinivåer. Flere studier har bevist at honning er mer effektivt enn vanlige hostemedikamenter. (5, 6) Vi må også huske på at honning ikke har rapporterte bivirkninger i motsetning til de fleste medikamenter. Honning kan dermed være et meget godt og naturlig alternativ til hostemedisinen.

 

4. Honning kan senke blodtrykket

honning 4

Et høyt blodtrykk kan øke sjansene for hjertelidelser. Honning har, i studier, vist evnen til å kunne senke blodtrykket i både mennesker og dyr. (8, 9)

 

5. Honning kan bidra til bedret hjertehelse

honning 5

Hjerte- og karsykdommer er verdens største dødsårsak. Flere studier har vist at antioksidanter, som vi finner mye av i blant annet honning, kan være med på å redusere risikoen for hjertelidelser og slag ved å forhindre dannelsen av blodpropper. (4) En dyrestudie viste at honning beskyttet hjertet mot oksidativt stress (7).

 

Et høyt innhold av antioksidanter er kjempesunt for deg, men det får du i deg ved å spise et høyt innhold av frukt og grønt – ikke honning. Likevel, så kan det være nyttig å bytte raffinert sukker med honning i de situasjonene du bruker dette.

 

Oppsummering:

Fem spennende helsefordeler, alle med støtte i forskning (slik at du kan argumentere ovenfor selv den verste Besserwizzeren du kjenner), så har du vel kanskje blitt overbevist til å spise litt mer honning i kostholdet? Kanskje skal du bytte ut det raffinerte sukkeret med honning? Det er både sunt og godt. Vi hører gjerne fra deg på vår Facebookside dersom du har kommentarer på andre positive virkningsmetoder.

 

Relevant produkt – 100% Naturlig Manukahonning:

LES OGSÅ: – Dette Bør Du Vite om Fibromyalgi

fibromyalgi

 

Les også: – De 5 Verste Øvelsene Hvis du Har Prolaps!

prolaps-i-korsryggen

Del gjerne denne artikkelen med kollegaer, venner og bekjente. Hvis du ønsker øvelser eller artikler tilsendt som et dokument med repetisjoner og lignende, så ber vi deg like og ta kontakt via får Facebook-side her. Hvis du har spørsmål, så er det bare å ta kontakt med oss – så vil vi svare deg så godt vi kan, helt gratis. Se ellers gjerne vår YouTube kanal for flere tips og øvelser .

 

Vær så snill og støtt vårt arbeid ved å følge oss og dele artiklene våre i sosiale medier:

Youtube logo liten– Vennligst følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Vennligst følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24 timer. Du velger selv om du vil ha svar fra kiropraktor, dyrekiropraktor, fysioterapeut, fysioterapeut med videreutdanning innen terapiridning, lege eller sykepleier. Vi kan også hjelpe deg med å fortelle deg hvilke øvelser som passer for ditt problem, hjelpe deg med å finne anbefalt behandler, tolke MR-svar og lignende problemstillinger. Kontakt oss i dag for en vennlig samtale)

Bilder: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freemedicalphotos, Freestockphotos og innsendte leserbidrag.

 

Kilder / forskning

1. Bell et al, 2015. Honey as a topical treatment for wounds. [COCHRANE]

2. Eddy et al, 2008. Practical considerations of using topical honey for neuropathic diabetic foot ulcers: a review.

3. Moghazy et al, 2010. The clinical and cost effectiveness of bee honey dressing in the treatment of diabetic foot ulcers.

4. Gheldof et al, 2002. Identification and quantification of antioxidant components of honeys from various floral sources.

5. Shadkam et al, 2010. A comparison of the effect of honey, dextromethorphan, and diphenhydramine on nightly cough and sleep quality in children and their parents.

6. Paul et al, 2007. Effect of honey, dextromethorphan, and no treatment on nocturnal cough and sleep quality for coughing children and their parents.

7 / 8. Erewuja et al, 2012. Honey Supplementation in Spontaneously Hypertensive Rats Elicits Antihypertensive Effect via Amelioration of Renal Oxidative Stress

9. Erewuja et al, 2011. Differential responses to blood pressure and oxidative stress in streptozotocin-induced diabetic Wistar-Kyoto rats and spontaneously hypertensive rats: effects of antioxidant (honey) treatment.

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *