oppblast-mage

4 Kjerneøvelser for Flatere og Sterkere Mage

Ingen stjernevurderinger enda.

oppblast-mage

4 Kjerneøvelser for Flatere og Sterkere Mage

4 kjerneøvelser som bidrar til flatere og sterkere mage, samt mer definert magemuskulatur. Disse øvelsene styrke selve kjernemuskulaturen, dyp ryggmuskulatur og magen. I tillegg til å kunne gi deg en flatere, strammere og mer definert mage – vil de også kunne fungere forebyggende på rygg og bekkenplager.

 

Hvis du har spørsmål så ber vi deg pent om å ta kontakt via Facebook eller YouTube.

Rammet av smerter? Meld deg inn i Facebookgruppen «Revmatisme og Kroniske Smerter – Norge: Forskning og Nyheter» for de nyeste oppdateringene rundt forskning og mediaskriverier rundt trening, smertediagnoser og andre muskuloskeletale lidelser. Her kan medlemmer også få hjelp og støtte – til alle døgnets tider – gjennom utveksling av egne erfaringer og råd.

 

1. Opptrekk med terapiball (med video)

Vi er store fans av å benytte treningsball i kjerneøvelsene. Dette sørger for et ekstra balanseaspekt i utførelsen av øvelsene, samtidig som det bidrar til betydelig bedret effekt. Opptrekk på terapiball er en glimrende øvelse for deg som ønsker å styrke hele magemuskulaturen og da i kombinasjon med hoftebøyerne.

 

2. Rygghev på terapiball (med video)


Rygghev hjelper deg med å styrke de aller dypeste ryggmusklene – nemlig multifidene. Det er veldig viktig at man trener balansert og derfor er det også viktig å ha et godt proposjonert balanseforhold mellom mage og ryggmuskler.

 

3. Armsirkler (rør i kjelen) på terapiball (med video)

Armsirkler på terapiball er også kjent som ‘stir the pot’ eller ‘rør i kjelen’. Uavhengig av hvilket navn som brukes så er det slik at dette er en meget effektiv og fin øvelse for kjerne og ryggmuskulatur.

 

4. Fjellklatrer (Mountain Climber) på BOSU ball (med video)

Fjellklatreren har fått sitt navn fra hvordan øvelsen ser ut. Det ser jo faktisk ut som om man klatrer oppover når man gjennomfører denne øvelsen. Dette er en effektiv øvelse som virkelig trener setemuskulaturen, hofte, rygg og magemusklene – du vil kjenne at denne virkelig treffer godt på musklene dine.

 

 

NESTE SIDE: – Dette Bør du Vite om Kronisk Smertesyndrom

kronisk smertesyndrom - vondt net

 

 

 

Egenbehandling: Hva kan jeg gjøre selv mot smerter?

Egenbehandling bør alltid være en del av kampen mot smertene. Regelmessig selvmassasje (f.eks. med triggerpunktballer) og jevnlig uttøyning av stramme muskler kan bidra til å redusere smerter i hverdagen.

 

1. Generell bevegelse, spesifikk trening, uttøyning og aktivitet er å anbefale, men hold deg innenfor smertegrensen. To turer i døgnet på 20-40 minutter gjør godt for hele kroppen og vond muskulatur.

2. Triggerpunkt / massasjeballer anbefaler vi på det sterkeste – de finnes i forskjelige størrelser slik at du kan treffe godt selv på alle deler av kroppen. Det finnes ikke bedre egenhjelp enn dette! Vi anbefaler følgende (trykk på bildet nedenfor) – som er et fullstendig sett med 5 triggerpunkt / massasjeballer i forskjellige størrelser:

triggerpunktballer

3. Trening: Spesifikk trening med treningstrikker av ulike motstander (slik som dette komplette settet med 6 strikker av ulik motstand) kan hjelpe deg med å trene opp styrke og funksjon. Strikktrening medfører ofte mer spesifikk trening, som igjen kan føre til mer effektiv skadeforebygging og smertereduksjon.

4. Smertelindring – nedkjøling: Biofreeze er et naturlig produkt som kan lindre smerter ved å kjøle ned området på en skånsom måte. Nedkjøling anbefales særlig når smertene er meget sterke. Når de har roet seg så anbefales varmebehandling – det er derfor lurt å ha både nedkjøling og oppvarming tilgjengelig.

5. Smertelindring – oppvarming: Det å varme opp stramme muskler kan øke blodsirkulasjonen og gi smertereduksjon. Vi anbefaler følgende gjenbrukbare hot/cold-pakning (trykk her for å lese mer om den) – som kan brukes både til nedkjøling (kan fryses) og til oppvarming (kan varmes i mikrobølgeovn).

 

Anbefalte produkter for smertelindring

Biofreeze-spray-118ml-300x300

Biofreeze (Kulde- / kryoterapi)

kjøp nå

 

Youtube logo liten– Vennligst følg Vondt.net på YOUTUBE

facebook logo liten– Vennligst følg Vondt.net på FACEBOOK

 

Stilte spørsmål via vår gratis spørretjeneste på Facebook:

– Bruk kommentarfeltet nedenfor hvis du har spørsmål (garantert svar)

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *