Home » Hvor har du vondt? » Vondt i skulderen » Teres major / teres minor myalgi

Teres major / teres minor myalgi

Anbefalt klinikk for evidensbasert utredning:

Meny

Teres major / teres minor myalgi.


Teres major / teres minor er de muskelene som har et smertemønster som går på bakre utside av skulder, skulderblad – den kan også tidvis gi referert smerte i overarmen. Dette kan oppstå hvis den blir overaktiv og dysfunksjonell. En såkalt teres major / teres minor myalgi. Regelmessig selvmassasje, uttøyning, øvelser og eventuell behandling hos en muskuloskeletal ekspert (kiropraktor, fysioterapeut, manuellterapeut) er alle eksempler på tiltak som kan hjelpe deg med å bli kvitt myalgier.

 

Youtube logo liten– Følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24-48 timer. Vi kan også hjelpe deg med å tolke MR-svar og lignende.)

 

Skumruller er i vinden som aldri før – derav deres utrolige prisvekst i sportsbutikkene. Nå kan en skumrulle koste opp mot 500,- kroner i visse butikker, noe som er temmelig latterlig med tanke på hva det er du egentlig betaler for. En skumrulle. Vi har fått gode tilbakemeldinger på følgende skumrulle som koster en brøkdel av prisen (i skrivende stund koster den bare cirka 90 norske kroner pr 28.04.2015 – et skikkelig kupp med andre ord):

– Les mer om skumrullen her: BLUE High Density Foam Roller (linken åpnes i nytt vindu)

 

Ny spesialkonstruert hodepute kan også være behjelpelig ved gjentagende myalgi – hvis du vurderer å investere i en slik så anbefaler flere studier denne puten.

Denne type puter er nærmest umulig å oppdrive i Norge, og hvis du skulle finne en så koster de som regel skjorta og litt til. Prøv heller puten via artikkelen vi lenker til ovenfor, den har meget gode skussmål og folk er fornøyde.

 

Her kan du se en illustrasjon som viser muskelfestet til teres major / teres minor muskelene:

Teres major muskelfester - Foto Wikimedia

Teres major muskelfester – Foto Wikimedia

Teres major og teres minor er to forskjellige muskler. For enkelthetens skyld har vi omtalt dem hovedsaklig som en muskel i denne artikkelen.

 

 

Her kan du se en illustrasjon som viser triggerpunkt smertemønsteret (referert smerte fra muskelknute) til både teres major og teres minor:

Teres major og teres minor myalgi - Foto Wikimedia

Teres major og teres minor myalgi – Foto Wikimedia

Teres major og teres minor kan også gi skuldersmerter, oftest på utside og bakside – samt bidra til følgeplager som nakkesmerter og nakkestivhet..

 


Trening og bevegelse er godt for kropp og sjel:

  • Chin-up / pull-up treningsstang kan være et glimrende treningsverktøy å ha hjemme. Det kan festes og løsnes fra dørkarmen uten bruk av drill eller verktøy.
  • Cross-trainer / ellipsemaskin: Glimrende kondisjonstrening. God for å fremme bevegelse i kroppen og trene helhetlig.
  • Kettlebells er en meget effektiv form for trening som gir raske og gode resultater.
  • Romaskin er en av de beste treningsformene du kan benytte for å få god helhetlig styrke. Kan være en god investering i egen helse.
  • Spinning ergometersykkel: God å ha i hjemmet, slik at du klarer å øke treningsmengden året igjennom og få bedre kondisjon.

 

Les også:

Kan en spesialhodepute virkelig forhindre hodepine og nakkesmerter?

Vondt i skulderen (Lær mer om årsaker til skulderproblematikk, og hva du kan gjøre for å bli kvitt dem)

Vondt i musklene (Hvorfor får man egentlig vondt i musklene? Lær mer her.)

 

Kilder:
Nakkeprolaps.no

Share Button
Visste du at aktivitet er den beste medisin? Derfor anbefaler vi at du gjør øvelser aktivt for å forebygge plager - slik som disse øvelsene mot karpal tunnel syndrom. Se beskrivelse på øvelsene her:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR (Klikk her)

Ad

HJELP DEG SELV:

Lindring mot muskel og leddsmerter?

Prøv denne: Biofreeze-spray-118ml-300x300

Biofreeze (Kulde- / kryoterapi)

kjøp nå

Linkbytte for mer trafikk til din hjemmeside?

Vondt.net - Muskuloskeletal informatikk

Ad

ToppBlogg - toppliste for bloggere Populære norske blogger Blogglistenhits Vondt.net | Vi lindrer vondtet ditt. Hälsa