vondt i kroppen

Vondt i kroppen


Vondt i kroppen og kroppssmerter kan gå utover funksjon og livskvalitet. Vondt i kroppen kan skyldes mindre alvorlige årsaker som betennelse, influensa, feber, muskelskade / myalgi, strekk, leddlåsning, men kan også, i sjeldne tilfeller, skyldes mer alvorlige problemer – som borrelia eller nevropati.

 

Noen av de vanligste diagnosene er (heldigvis) muskulær dysfunksjon (såkalte myalgier) i kombinasjon med leddrestriksjoner (også kjent som fasettleddlåsninger) i korsryggen, brystryggen, nakken og overgangen mot nakken. Av relevant muskulatur som kan bli vond og gjøre vondt i kroppen ved feilaktig bruk nevnes øvre trapezius, rhomboideus, quadratus lumborum (i korsryggen) og setemuskulaturen. Det er derfor viktig å analysere / vurdere disse nøye og finne ut hvilke som er for aktive og hvilke som er for svake. En annen vanlig årsak er influensa eller feber.

 

Mer alvorlige, dòg sjeldne, diagnoser kan være fibromyalgi, lungesykdom, revmatisme, kreft eller nevropati. Vondt i kroppen kan forekomme både på venstre og høyre side.

 

Årsaker kan være overbelastning, traume, fall, ulykke, slitasje / artrose (leddslitasje), muskulære feilbelastninger (særlig i brystet, skulder og nakkemuskulaturen) og mekanisk dysfunksjon i nærliggende ledd (f.eks. nakken, brystryggen, ribbeina og / eller skulderen). Dersom det har vært fall eller traume med påfølgende smerter, så bør det utredes for brudd eller benskader med billeddiagnostikk.

 

– Når musklene gir vondt i kroppen

Omfattende dysfunksjon i muskler og ledd kan gi smerter i kroppen. Man ser ofte at muskelspenninger og leddrestriksjoner, dersom det ikke blir gjort noe med, kan bygge seg opp over tid og føre til følgeplager eller sekundærplager i andre steder av kroppen.

Hva kan jeg gjøre selv mot muskel- og leddsmerter?

1. Generell bevegelse, spesifikk trening, uttøyning og aktivitet er å anbefale, men hold deg innenfor smertegrensen. To turer i døgnet på 20-40 minutter gjør godt for hele kroppen og vond muskulatur.

2. Triggerpunkt / massasjeballer anbefaler vi på det sterkeste – de finnes i forskjelige størrelser slik at du kan treffe godt selv på alle deler av kroppen. Det finnes ikke bedre egenhjelp enn dette! Vi anbefaler følgende (trykk på bildet nedenfor) – som er et fullstendig sett med 5 triggerpunkt / massasjeballer i forskjellige størrelser:

triggerpunktballer

3. Trening: Spesifikk trening med treningstrikker av ulike motstander (slik som dette komplette settet med 6 strikker av ulik motstand) kan hjelpe deg med å trene opp styrke og funksjon. Strikktrening medfører ofte mer spesifikk trening, som igjen kan føre til mer effektiv skadeforebygging og smertereduksjon.

4. Smertelindring – nedkjøling: Biofreeze er et naturlig produkt som kan lindre smerter ved å kjøle ned området på en skånsom måte. Nedkjøling anbefales særlig når smertene er meget sterke. Når de har roet seg så anbefales varmebehandling – det er derfor lurt å ha både nedkjøling og oppvarming tilgjengelig.

5. Smertelindring – oppvarming: Det å varme opp stramme muskler kan øke blodsirkulasjonen og gi smertereduksjon. Vi anbefaler følgende gjenbrukbare hot/cold-pakning (trykk her for å lese mer om den) – som kan brukes både til nedkjøling (kan fryses) og til oppvarming (kan varmes i mikrobølgeovn).

 

Anbefalte produkter for smertelindring ved muskel- og leddsmerter

Biofreeze-spray-118ml-300x300

Biofreeze (Kulde- / kryoterapi)

kjøp nå

 

 

Hvem rammes av vondt i kroppen?

Vondt i kroppen kan ramme de som bruker kroppen med for tung, repetitiv belastning over tid, men vondt i kroppen rammer også de som er for inaktive og har for lite støttemuskulatur. Kunsten er å finne balansen mellom aktivitet og hvile.

 

– Kan ramme både gamle og unge

Vondt i kroppen er en plage som rammer en større andel av befolkningen en eller annen gang i løpet av livet – både gamle og unge. Det er viktig at man tar smertene på alvor og gjør noe med det – ellers kan det bli gjentagende og forverres. Heldigvis er den vanligste årsaken dårlig funksjon i muskler og ledd, samt influensa eller feber.

 

Visste du at: – Kuldebehandling kan gi smertelindring mot vonde ledd og muskler? Bl.a. Biofreeze (du kan bestille det her), som består hovedsaklig av naturprodukter, er et populært produkt. Kontakt oss i dag via Facebooksiden vår, så ordner vi en rabattkupong for deg.

Kuldebehandling

 

Les også:

Fullstendig oversikt over muskelknuter og deres referansesmertemønster

Vondt i musklene? Dette er hvorfor!

 

Kroppens anatomi: Skjelettet

Kroppens anatomi - skjelettet

Her ser vi det menneskelige skjelettet.
Muskulatur i kroppen

Kroppens anatomi - Det muskulære system

Her ser vi en oversikt over noen av musklene og muskelgruppene i kroppen.

 

Vondt i nakken

 

– Kroppen er kompleks… og fantastisk!

Som vi noterer oss av bildene ovenfor så er kroppens anatomi både kompleks og fantastisk. Dette betyr igjen at vi må fokusere helhetlig på hvorfor smertene oppsto, først da kan man gi effektiv behandling. Det er også viktig å huske på at det aldri ‘bare er muskulært’, det vil alltid være en leddkomponent, et feil i bevegelsesmønster og adferd som også utgjør en del av problemet. De fungerer kun sammen som en enhet.

 

Hva er smerte?

Smerte er kroppens måte å si ifra på at du har skadet deg eller er i ferd med å skade deg. Dette er en indikasjon på at du gjør noe feil. Det å ikke høre på kroppens smertesignaler er egentlig og be om trøbbel, da dette er dens eneste måte å kommunisere at noe er galt. Dette gjelder for smerter og vondter over hele kroppen, ikke bare ryggsmerter som så mange tror. Hvis du ikke tar smertesignalene på alvor kan det føre til langvarig problematikk, og du risikerer at vondtet blir kronisk. Naturlig nok så er det en forskjell på litt ømhet og vondt – de fleste av oss kan skille mellom disse to.

Behandling og spesifikk treningsveiledning av en muskuloskeletal ekspert (fysioterapeut, kiropraktor eller manuellterapeut) tilrådes ofte for å få langvarig bukt med problemet. Behandlingen vil ta sikte på og bearbeide dysfunksjoner i muskler og ledd, som igjen vil føre til redusert forekomst av smerter. Når smerten er dempet, da er det nødvendig å luke ut årsaken til problemet – kanskje du har en litt dårlig holdning som fører til at noen muskler og ledd blir overbelastet? Ugunstig arbeidsstilling? Eller kanskje du ikke utfører øvelsene på en ergonomisk god måte?

 

Holdning er viktig

Det finnes en rekke mulige diagnoser ved vondt i kroppen.

 


Mulige årsaker / diagnoser ved vondt i kroppen er:

Angst

Artritt / leddgikt

Artrose (vondtet avhenger av hvilke ledd som er påvirket)

Bechterews sykdom (Ankyloserende spondylitt)

Betennelse

Bilulykke

Borrelia (flåttbittsykdom)

Feber

Fibromyalgi

Hodepinefri Migrene (kan gi smerter i kroppen uten hodepine)

Hypoksia (For lite oksygen)

Influensa (kan gi vondt og verking i kroppen)

Kronisk Regionalt Smertesyndrom

Lungebetennelse

Lungesykdom

Muskelspenninger

Myalgi / myose

Nakkeslengskade

Nevropati (nerveskader kan oppstå lokalt eller lengre unna)

Overdreven trening

Panikkanfall

Polymyalgi revmatika

Revmatisme

Skoliose

Virusinfeksjon

Whiplash

 

Sjeldne årsaker til vondt i kroppen:

Infeksjon (ofte med høy CRP og feber)

Kreftsmerter

Kreftspredning (metastase)

Lupus

 

 

Pass på så du ikke blir gående med vondt i kroppen over lengre tid, ta heller kontakt med en kliniker og få diagnostisert årsaken til smerten – på denne måten får du gjort de nødvendige endringene så tidlig som mulig før det får sjansen til å videreutvikle seg.

Hva er en kiropraktor?

– Noe du lurer på? Spør oss direkte via kommentarfeltet eller via Facebook!

 

Vanlige rapporterte symptomer og smertepresentasjoner ved vondt i kroppen:

Akutt vondt i kroppen

Betennelse i kroppen

Bortdovning i kroppen

Brenning i kroppen

Dype smerter i kroppen

Elektrisk støt i kroppen

Høyre del av kroppen er vond

Hogging i kroppen

Intense smerter i kroppen

Knekking i kroppen

Knute i kroppen

Krampe i kroppen

Langvarige smerter i kroppen

Leddsmerter i kroppen

Låst i kroppen

Mauring i kroppen

Murring i kroppen

Muskelsmerter i kroppen

Nervesmerter i kroppen

Nummen i kroppen

Senebetennelse i kroppen

Skakk i kroppen

Skarpe smerter i kroppen

Skjev i kroppen

Sliten i kroppen

Stikking i kroppen

Støl i kroppen

Sår i kroppen

Venstre del av kroppen er vond

Verking i kroppen

Øm i kroppen

 

Kliniske tegn ved vondt i kroppen og kroppssmerter

– Hevelse kan forekomme rundt et traume eller ved en infeksjon.

– Trykkømhet i muskler eller ledd kan indikere feil i muskulær eller leddfunksjon – uttalt lokal ømhet med tilhørende mangel på bevegelse kan tyde på leddrestriksjoner (ofte kalt ‘leddlåsning’).

 

Hvordan forebygge vondt i kroppen

– Lev sunt og mosjoner regelmessig (aktivitet og bevegelse er den beste medisin!)
– Søk trivsel og unngå stress i hverdagen – forsøk å ha god søvnrytme
– Helhetlig trening rettet mot stabilitet av brystrygg, skulder (les: skulderøvelser) og nakke
Kiropraktor og manuellterapeuter kan begge hjelpe deg med ledd- og muskelplager.

 

Gåtur

 

 

Billeddiagnostisk utredning av kroppen

Noen ganger kan det være nødvendig med billeddiagnostikk (røntgen, MR, CT eller diagnostisk ultralyd) for å fastslå den nøyaktige årsaken til problematikken. Normalt sett vil man klare seg uten å ta bilder av kroppen – men det er aktuelt hvis det forekommer mistanke om skade, brudd eller alvorlig patologi. I visse tilfeller blir det også tatt røntgen med den hensikt å sjekke kurvaturen i ryggen, da med henblikk på å undersøke for skoliose eller Scheuermann’s (kraftig økt kyfose). Nedenfor ser du diverse bilder av hvordan kroppen ser ut i de forskjellige undersøkelsesformene.

 

VIDEO: MR Skulder (Normal MR Undersøkelse)

MR beskrivelse:

 

“R: Intet patologisk påvist. Ingen funn.”

 

Forklaring: Dette er en sammensetning av MR undersøkelsebildene fra en normal skulder uten MR funn. Skulderen var vond, men det var altså ikke skader synlig på bildene – det viste seg senere at smertene kom fra leddrestriksjoner i nakke og brystrygg, samt aktive muskelknuter / myalgier i rotator cuff muskulaturen, øvre trapz, rhomboideus og levator scapula.

 

Løsningen ble stabiliserende rotator cuff trening (se øvelser), kiropraktisk leddkorrigering, muskelbehandling og spesifikke hjemmeøvelser. Takk for at dere deler slike bilder med oss. Bildene er anonymisert.

 

MR bilde av skulder (aksialt snitt)

MR av skulder, aksialt snitt - Foto Wikimedia

MR AV SKULDER, AKSIALT SNITT – FOTO WIKIMEDIA

Forklaring av MR bilde: Her ser du et normalt MR av skulder, i et aksialt snitt. På bildet ser vi infraspinatus muskelen, scapula, subscapularis muskelen, serratus anterior muskelen, glenoid, pectoralis minor muskelen, pectoralis major muskelen, coracobrachialis muskelen, fremre labrum, det korte hodet til biceps-senen, deltoid muskelen, det lange hodet til biceps-senen, deltoid muskelen, hodet av humerus, teres minor senen og bakre labrum.

 

MR bilde av skulder (koronalt snitt)

MR av skulder, koronalt snitt - Foto Wikimedia

MR av skulder, koronalt snitt – Foto Wikimedia

Forklaring av MR bilde: Her ser du et normalt MR av skulderen, i et koronalt snitt. På bildet ser vi teres major muskelen, latissimus dorsi muskelen, subscapular arterien, subscapular muskelen, glenoid, suprascapular arterien og suprascapular nerven, trapezius muskelen, kragebenet (clavicle), øvre labrum, hodet av humerus, deltoid muskelen, nedre labrum, den artikulære kapselen og humeral arterien.

 

Røntgen av skulder

Røntgen av skulder - Foto Wiki

Beskrivelse av skulder røntgenbildet: Her ser vi et bilde som er tatt anteriort til posteriort (tatt fra front mot bak).

 

Diagnostisk ultralyd undersøkelse av skulder

Ultralyd bilde av skulder - bicepssenen

Beskrivelse av ultralyd undersøkelsebildet av skulderen: I dette bildet ser vi en diagnostisk ultralydundersøkelse av skulder. På bildet ser vi bicepssenen.

 

CT av skulder

CT undersøkelse av skulder - Foto WIki

Beskrivelse av CT undersøkelsebildet av skulder: På bildet ser vi et normal skulderledd.

Tidsklassifisering av vondt i kroppen. Er vondtet ditt rangert som akutt, subakutt eller kronisk?

Vondt i kroppen kan deles inn i akutte (plutselige), subakutte og kroniske (langvarige) smerter. Akutt kroppsvondt vil si at personen har hatt vondt i kroppen i mindre enn tre uker, subakutt er perioden fra tre uker til tre måneder og den smerten som har en varighet på over tre måneder klassifiseres som kronisk.

 

Klinisk bevist effekt på lindring av vondt i kroppen

En systematisk oversiktstudie (meta-analyse) publisert i 2010 (Kalichman) slo fast at tørrnåling kan være effektivt i behandlingen av muskuloskeletale smerteproblemer. Kiropraktisk behandling, bestående av nakkemobilisering/manipulasjon og spesifikke hjemmeøvelser har en klinisk bevist effekt på lindring av vondt i nakken. En nyere studie publisert i det anerkjente tidsskriftet Annals of Internal Medicine (Bronfort et al, 2012) viste at denne behandlingsformen hadde en dokumentert bedre effekt sammenlignet med medisinsk behandling i form av NSAIDs smertestillende (Non-steroidal anti-inflammatory drugs). Som nevnt er nakkefunksjon ofte direkte knyttet til skulder- og skulderleddsmerter.

 

Konservativ behandling av vondt i kroppen

Hjemmeøvelser utskrives og benyttes ofte for å ta tak i feilaktig bruk av muskulatur, da med den hensikt å gi en langsiktig, langvarig effekt.

Ultralyd kan brukes både diagnostisk og som ultralydbehandling, sistnevnte fungerer ved å gi en dyptvarmende effekt rettet mot muskuloskeletal problematikk.

Leddmobilisering eller korrigerende kiropraktisk leddbehandling øker bevegelsen i leddene, som igjen gjør at muskulaturen som fester til og i nærheten av leddene kan bevege seg mer fritt. Kiropraktisk leddbehandling kombineres gjerne med muskelarbeid i behandlingen.

Uttøyning kan være lindrende for stramme muskler - Foto Seton
Massasje og muskulær arbeid benyttes for å øke blodsirkulasjonen i området og dermed minske muskulære spenninger, som igjen kan føre til mindre smerter.

Varmebehandling brukes for å gi en dyptvarmende effekt på det aktuelle området, som igjen kan gi en smertedempende effekt – men man sier generelt sett at varmebehandling ikke bør brukes på akutte skader, da er nemlig isbehandling, f.eks. Biofreeze, til å foretrekke. Sistnevnte benyttes ved akutte skader og smerter for å hjelpe til med å dempe smertene i området.

Trykkbølgebehandling er effektivt mot en rekke seneskader som kan ramme sener i kroppen.

Laserbehandling (også kjent som anti-inflammatorisk laser) kan benyttes i forskjellige frekvenser og dermed oppnå forskjellige behandlingseffekter. Det benyttes ofte for å stimulere regenerasjon og bløtvevstilheling, pluss at det også kan benyttes anti-inflammatorisk.

 

Liste over behandlingsformer (både meget alternative og mer konservative):

 

Kiropraktisk behandling av kroppssmerter

Hovedmålsetningen ved all kiropraktorbehandling er å redusere smerte, fremme generell helse og økt livskvalitet ved å gjenopprette normal funksjon i bevegelsesapparat og nervesystem. Ved kroppsplager vil kiropraktoren både behandle plagen lokalt for å dempe smerte, redusere irritasjon og øke blodtilførsel, samt gjenopprette normal bevegelighet i nakke, brystrygg og ledd. Ved valg av behandlingsstrategi for den enkelte pasient, legger kiropraktoren vekt på å se pasienten i en helhetlig sammenheng gjennom grundig historietagning (anamnese) og klinisk undersøkelse. Hvis det foreligger mistanke om at kroppssmertene skyldes annen sykdom, vil du bli henvist til videre undersøkelser. Det kan også være aktuelt med trykkbølgebehandling, nålebehandling eller andre modaliteter.

 

Kiropraktorbehandlingen består av en rekke behandlingsmetoder hvor kiropraktoren hovedsakelig bruker hendene for å gjenopprette normal funksjon i ledd, muskler, bindevev og nervesystem:

– Spesifikk leddbehandling
– Tøyninger
– Muskulære teknikker
– Nevrologiske teknikker
– Stabiliserende trening
– Øvelser, råd og veiledning

 

Kiropraktisk behandling - Foto Wikimedia Commons

 

Hva gjør en kiropraktor?

Muskel, ledd og nerveplager: Dette er ting som en kiropraktor kan hjelpe til med å forebygge og behandle. Kiropraktisk behandling går i hovedsak ut på å gjenopprette bevegelse og leddfunksjon som kan være nedsatt ved mekanisk smerte. Dette gjøres ved såkalte leddkorrigerings- eller manipulasjonsteknikker, samt leddmobilisering, strekkteknikker, og muskulært arbeid (for eksempel triggerpunktsbehandling og arbeid med dypt bløtvev) på involvert muskulatur. Ved økt funksjon og mindre smerte kan det være lettere for individer å engasjere seg i fysisk aktivitet, noe som igjen vil ha en positiv effekt på både energi, livskvalitet og helse.

 

 

Øvelser og trening ved vondt i kroppen

En ekspert på muskel og skjelettlidelser kan, ut i fra din diagnose, informere deg om hvilke ergonomiske hensyn du må ta for å forhindre ytterligere skade, og dermed sikre raskest mulig tilhelingstid. Etter at den akutte delen av plagen er over, vil du også i de fleste tilfeller bli tildelt hjemmeøvelser som også er med på å redusere sjansen for tilbakefall. Ved kroniske plager er det nødvendig å gå igjennom motoriske bevegelser du gjør i hverdagen, for så å kunne luke ut årsaken til at vondtet ditt oppstår gang på gang.

 

Prøv disse øvelsene: – 5 gode øvelser for vonde skuldre

Trening med theraband

Prøv disse også: – 7 øvelser for sterkere og mer stabile skulderblad

Knestående push-up

 

Kjerringråd mot vondt i kroppen

Vi velger å ta med noen kjerringråd mot vondt i kroppen. Vi har også prøvd å forstå meningen bak dem og legger dermed med en liten forklaring i parentes. Ikke ta de alt for seriøst, men husk samtidig at de har overlevd tidens tann for en grunn.

Drikk ingefær te (Ingefær reduserer nemlig muskelsmerter)
– Hvil deg i solen (Solen gir grunnlag for vitamin D. Vitamin D mangel har blitt lenket til økte muskelsmerter)
Paprikapulver (Rød paprika har blant det aller høyeste innholdet av vitamin C – som er nødvendig for bløtvevsreparasjon)
Spis blåbær (Blåbær har en smertedempende og anti-inflammatorisk effekt)
Spis løk og hvitløk (Denne er vi ikke sikker på, men kanskje igjen så er det fokus på anti-inflammatorisk virkning?)

 

Les også: – Er det seneBETENNELSE eller seneSKADE?

Er det en senebetennelse eller seneskade?

 

Trening:

  • Chin-up / pull-up treningsstang kan være et glimrende treningsverktøy å ha hjemme. Det kan festes og løsnes fra dørkarmen uten bruk av drill eller verktøy.
  • Cross-trainer / ellipsemaskin: Glimrende kondisjonstrening. God for å fremme bevegelse i kroppen og trene helhetlig.
  • Gummi treningsstrikk er et glimrende redskap for deg som trenger å styrke skulder, arm, kjerne med mer. Skånsom, men effektiv trening.
  • Kettlebells er en meget effektiv form for trening som gir raske og gode resultater.
  • Romaskin er en av de beste treningsformene du kan benytte for å få god helhetlig styrke.
  • Spinning ergometersykkel: God å ha i hjemmet, slik at du klarer å øke treningsmengden året igjennom og få bedre kondisjon.

 

“I hated every minute of training, but I said, ‘Don’t quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.” – Muhammad Ali

 

Reklame:

Alexander Van Dorph - Reklame

– Trykk her for å lese mer på adlibris eller amazon.

 

 

Referanser:
  1. Kalichman et al (2010). Dry Needling in the Management of Musculoskeletal Pain. J Am Board Fam MedSeptember-October 2010. (Journal of the American Board of Family Medicine)
  2. Bronfort et al. Spinal Manipulation, Medication, or Home Exercise With Advice for Acute and Subacute Neck Pain. A Randomized Trial. Annals of Internal Medicine. January 3, 2012, vol. 156 no. 1 Part 1 1-10.
  3. Bilder: Creative Commons 2.0, Wikimedia, WikiFoundy, Ultrasoundpaedia, LiveStrong

 

 

Ofte stilte spørsmål vedrørende vondt i kroppen:

 

Spm: Årsak til plutselig vondt i kroppen?

Som nevnt finnes det en rekke mulige årsaker og diagnoser til vondt i kroppen på venstre eller høyre side – symptomene må sees i helhet. Se liste høyere opp i artikkelen. Hvis du utdyper problematikken din i kommentarfeltet nedenfor så kan vi gjøre mer for å hjelpe deg.

 

Spm: Kan skumrulle hjelpe meg med vondt i kroppen?

Ja, en skumrulle / foamroller kan hjelpe deg til dels med stivhet og myalgier, men hvis du har et problem så anbefaler vi at du tar kontakt med kvalifisert helsepersonell innenfor muskuloskeletale fag og får et kvalifisert behandlingsopplegg med tilhørende spesifikke øvelser – mest sannsynlig så vil du også trenge leddbehandling for å normalisere tilstanden. Skumrulle benyttes gjerne mot brystryggen for å øke sirkulasjonen i området. Vi anbefaler ellers at du går daglige turer med god armsving for å holde blodsirkulasjonen oppe – det finnes ingen snarveier til god helse.

 

Husk også at kuldebehandling kan gi smertelindring mot vonde ledd og muskler. Bl.a. Biofreeze (du kan bestille det her), som består hovedsakelig av naturprodukter, er et populært produkt! Kontakt oss i dag via Facebooksiden vår, så ordner vi en rabattkupong for deg.

 

Spm: Hvorfor får man smerter i kroppen?
Smerte er kroppens måte å si at noe er galt på. Dermed må smertesignaler tolkes som at det er en form for dysfunksjon i det involverte området, som bør utredes og videre utbedres med riktig behandling og trening. Årsaker til smerter i skulderleddet kan skyldes plutselig feilbelastning eller gradvis feilbelastning over tid, som kan føre til økte muskulære spenninger, leddstivhet, nerveirritasjon og, hvis ting har gått langt nok, skader på ledd og sener.

 

Spm: Mann, 62 år, spør – hva bør gjøres med vond kropp full av muskelknuter?

Muskelknutene har mest sannsynlig oppstått grunnet feilbalanse i muskulatur eller feilbelastning – eller for lite aktivitet. Det kan også oppstå tilhørende muskelspenninger rundt leddlåsninger i nærliggende brystrygg, ribbein, nakke og skulderledd. I første omgang bør du få kvalifisert behandling, og deretter få spesifikke øvelser og uttøyning slik at det ikke blir et gjentagende problem senere i livet. Du kan også bruke følgende øvelser til å trene opp stabilitet i brystrygg og skulder. Ta kontakt hvis du ønsker flere tips og øvelser.

 

Vi håper denne artikkelen har hjulpet deg. Hvis du har flere spørsmål minner vi om at du kan stille disse i kommentarfeltet, via Facebooksiden vår, eller spørre noen av våre eksperter elt gratis her.

 

Spørsmål: – Få svar – helt gratis!

Spør oss - helt gratis!

 

Vennlig hilsen,

VONDT.net (Inviter gjerne dine venner til å like siden vår)

 

 

Vær så snill og støtt vårt arbeid ved å følge oss i sosiale medier:

Youtube logo liten– Vennligst følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Vennligst følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24 timer. Du velger selv om du vil ha svar fra kiropraktor, dyrekiropraktor, fysioterapeut, fysioterapeut med videreutdanning innen terapiridning, lege eller sykepleier. Vi kan også hjelpe deg med å fortelle deg hvilke øvelser som passer for ditt problem, hjelpe deg med å finne anbefalt behandler, tolke MR-svar og lignende problemstillinger. Kontakt oss i dag for en vennlig samtale)

 

Bilder: CC 2.0, Wikimedia Commons 2.0, FreeStockPhotos og leserbidrag

 

Les også: – 7 Naturlige Måter å Redusere Tinnitus

Lydterapi

Les også: – Ny alzheimers behandling gjenoppretter full minnefunksjon!

Alzheimers sykdom

Les også:Vondt i musklene? Dette er hvorfor…

Vondt i bakside av låret