yrkessjåfør

5 gode øvelser for yrkessjåfører med vond nakke

Ingen stjernevurderinger enda.

Sist oppdatert 10/03/2019 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

yrkessjåfør

5 gode øvelser for yrkessjåfører med vond nakke


Timesvis på veien kan sette sine preg på nakken. Her er 5 gode øvelser dedikert til yrkessjåfører med vond nakke – slik at hjulene kan rulle smertefritt! Disse øvelsene er både effektive og enkle å utføre – noe som egner seg godt for veiens helter som ikke alltid har like god tid til å trene slik de ønsker.

 

1. Tøyeøvelse for siden av nakken og øvre del av skulderbladet

Denne skånsomme uttøyningen tøyer godt på siden av nakken og muskulaturen som sitter oppe på skulderbladet. Ved å tøye disse kan du kjenne at skuldrene senker seg litt etterhvert som muskelen slipper taket. Øvelsen er enkel å gjøre og vi anbefaler at den gjøres 2-3 ganger daglig i 30 sekunder mot hver side for å få maks effekt.

Sittende lateral nakkestrekk

 

2. Stående roing

Fest strikken nede i ribbeveggen. Stå med spredte ben, et håndtak i hver hånd og med ansiktet mot ribbeveggen. Hold armene strake ut fra kroppen og trekk håndtakene mot magen. Du skal kjenne at skulderbladene trekkes mot hverandre.

stående roing

Denne øvelsen er glimrende når det kommer til å aktivere muskulaturen innenfor skulderbladene og rundt skulderbladene. Blant annet rotator cuff, rhomboideus og serratus musklene.

 

3. Bakovertrekk av skulderblad

Sitt eller stå med strak rygg og skuldrene i linje med hoftene. Trekker deretter skulderbladene sammen ved å presse albuene bakover bak ryggen. Hold stillingen i 5 sekunder og slipper deretter opp. Repeter øvelsen 10 ganger. Når du gjør denne tøyeøvelsen bør du kjenne at det strekker litt i mellom skulderbladene og da kanskje mest av alt på den siden hvor musklene dine er strammest. Øvelsen kan utføres når du kjører bil eller når du har stoppet for en pause.

skulderblad øvelse

 

4. Sidehev

Fest midten av strikken under føttene. Stå med armene ned langs siden og et håndtak i hver hånd. Vend håndflatene inn mot deg. Løft armene ut til siden og opp til de er vannrette.

Sidehev med strikk

Viktig øvelse for bedret kontroll i bevegelsen av skulderblader og skuldre. Den styrker også supraspinatus (rotator cuff muskel) og deltoideus. Som resulterer i mer riktig bruk av muskulaturen og dermed mindre

 

5. «Oksygenisering»-øvelse for nakke og brystrygg

Fin øvelse for deg som sliter med at du ofte blir sliten mellom skulderbladene og i nakken. Vi skjønner kanskje at du ikke ønsker å benytte deg av denne inne på bensinstasjonen eller på rasteplassen, men prøv deg på denne hjemme før du legger deg – den åpner opp brystkassen og lar deg puste; derav navnet ‘oksygenisering’.

Hold øvelsen i 3 ganger 60 sekunder for maksimal effekt. Gjerne 2-3 ganger om dagen.

 

Del gjerne disse øvelsene med kollegaer og bekjente som også er yrkessjåfører – eller folk som bare bruker mye tid i bilen. Hvis du ønsker øvelsene tilsendt som et dokument med repetisjoner og lignende, så ber vi deg like og ta kontakt via får Facebook-side her.


 

Populær artikkel: – Ny alzheimers behandling gjenoppretter full minnefunksjon!

Alzheimers sykdom

Les også: – Ett glass øl eller vin for sterkere ben? Ja takk!

Øl - Foto Discover

 

Vi anbefaler følgende øvelser for økt stabilitet i skuldre, brystrygg og nakke:

– 5 effektive styrkeøvelser mot vonde skuldre

Trening med theraband

Les også: – Gode tøyeøvelser for brystryggen og mellom skulderbladene

Tøyeøvelser for brystryggen og mellom skulderbladene

 

Vondt.net – Vi er her for deg når du har vondt og trenger hjelp!

Youtube logo liten– Vennligst følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Vennligst følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24-48 timer. Vi kan også hjelpe deg med å tolke MR-svar og lignende problemstillinger.)

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *