Alice i Eventyrland for Facebook

10 rare diagnoser du aldri har hørt om!

4/5 (1)

Alice i Eventyrland for Facebook

10 rare diagnoser du aldri har hørt om!


Det finnes veldig rare diagnoser. Har du hørt om Alice i Eventyrland syndrom, Kinesisk restaurant tilstand eller Levende døde sykdom? Det er ekte diagnoser!

 

1. Levende døde sykdom

En diagnose der personen gjennom depresjon og mentale vrangforestillinger får det for seg at de har dødd og nå er et vandrende lik. Tilstanden forverrer seg vanligvis til et punkt hvor personen hevder at de kan lukte at de råtner og at kjøttetende larver kravler under huden deres. Sistnevnte symptom er også ofte tilstede i personer som lider av kraftig søvnmangel eller amfetamin/kokain psykose. Paradoksalt nok, så gir ofte følelsen av å være død personen en vrangforestilling om at de er udødelige.

Levende død

 

2. PICA

Personer som blir diagnostisert med PICA har en kraftig trang til å spise gjenstander og lignende som ikke er mat. Dette kan være ting om gjørme, papir, lim eller leire – eller til og med asfalt. En merkelig tilstand som ofte rammer gravide og de med underernæring på visse mineraler og andre næringsstoffer. Forskere har ikke funnet noen kur for denne tilstanden, men riktig ernæring spiller en større rolle.

Jord

 

3. Blåhud sykdom

Blåfolket bodde i Troublesome Creek i Kentucky, USA til slutten av 60-tallet. De led alle av en ekstremt sjelden hudsykdom som ga for mye methemoglobin. Tilstanden gir ingen andre symptomer eller lignende – kun blå hud. Den blå huden gikk fra generasjon til generasjon. Den skyldes for høye nivåer av methemoglobin (normalt sett har vi 1% i blodet, personer som har denne sykdommen har oppimot 20%!)

Blåfolket

 

4. Kinesisk restaurant syndrom

En tilstand som er forårsaket av for høyt inntak av MSG (monosodium glutamate) – et tillegg som ofte brukes i denne type mat. Symptomene rangerer fra milde til kraftige allergiske reaksjoner som kan inkludere kortpustethet, kløe, utslett og fordøyelseproblemer.

Kinesisk takeaway


 

5. Alice i Eventyrland syndrom

Nevrologisk tilstand som påvirker personens synsinntrykk – og gjør at personer, dyr og gjenstander blir oppfattet som betydelig mindre enn det de egentlig er i virkeligheten. Ting kan oppfattes å være langt borte og ekstremt nærme på samme gang. For eksempel så kan en hund tolkes til å være på størrelse med en mus – derfor kalles også tilstanden for Lilleputt syndrom eller Lilleputt hallusinasjoner. Syndromet påvirker ikke øyets muskulatur eller funksjon, men kun hjernens tolkning av informasjonen som mottas fra øynene.

Alice i Eventyrland

 

6. Ostevaskerens lunge

Lungesykdom som forårsakes av innpusting av ostepartikler fra fordervet ost. Dette er faktisk en tilstand som kan forekomme også i moderne tid – så sørg for at du ikke lar gammel ost ligge og råtne i kjøleskapet. De fordervede ostepartiklene reiser ned luftveiene og ned i lungene – her starter immunforsvaret en kamp med de nyankomne gjestene, og resultatet kan bli feber, kuldegufs, kortpustethet og verking i kroppen.

Ost

 

7. Bryllupsreiseblære

En form for urinveisinfeksjon som kan oppstå hos kvinner når de først begynner å ha seksuelt samleie eller ved veldig hyppig intimt samkvem – noe som for eksempel kan skje på bryllupsreisen, derav navnet.

Bryllup

 

8. Syk bygning syndrom

Et arbeidssyndrom som forekommer når arbeidere jobber i et dårlig tilredt hus eller bygning. Den syke bygningen ‘smitter’ på en måte de som jobber i det – da særlig grunnet dårlig ventilasjon, mye støv og fuktighet. Sørg for god ventilasjon hvis du arbeider i et gammelt bygg, da kan du spare deg for lungeproblemer og andre slike symptomer.

Gammel bygning

 

9. Steinmannen’s sykdom

Sjelden sykdom der muskler, ligamenter, sener og fascia gradvis forvandles til ben. Det medisinske navnet er myositt ossificans progresiva.

Steinmannens sykdom

 

10. Varulv syndrom

Dette syndromet fører til store mengder unormal hårvekst over hele kroppen. Det medisinske navnet er hypertrichosis – men media og lignende har omfavnet varulv syndrom grunnet dets mer dramatiske effekt.

Chewbacca

Mest delt – artikkel: – Ny alzheimers behandling gjenoppretter full minnefunksjon!

Alzheimers sykdom

Les også: – Ett glass øl eller vin for sterkere ben? Ja takk!

Øl - Foto Discover

Les også: – Gode tøyeøvelser for brystryggen og mellom skulderbladene

Tøyeøvelser for brystryggen og mellom skulderbladene

 

VONDT.net – Vennligst inviter dine venner til å like siden vår:

Vi er en gratistjeneste der Ola og Kari Nordmann kan få svar på sine spørsmål om muskuloskeletale helseplager. Vi har tilknyttet helsepersonell som skriver for oss, pr nu (16.04.2016) er det 1 sykepleier, 1 lege, 5 kiropraktorer, 3 fysioterapeuter, 1 dyrekiropraktor og 1 terapiridningspesialist med fysioterapi som grunnutdanning. Disse skribentene gjør dette kun for å kunne hjelpe de som trenger det mest – uten å ta betalt for det. Alt vi ber om er at du liker Facebooksiden vårinviterer dine venner til å gjøre det samme (bruk ‘inviter venner’ knappen på Facebooksiden vår) og deler innlegg som du liker i sosiale medier. På denne måten kan vi hjelpe så mange som mulig, og da særlig de som trenger det aller mest – de som ikke nødvendigvis har råd til å betale flere hundre kroner for en kort samtale med helsepersonell.

 

Støtt vårt arbeid ved å følge oss i sosiale medier:

Youtube logo liten– Vennligst følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Vennligst følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24 timer. Du velger selv om du vil ha svar fra kiropraktor, dyrekiropraktor, fysioterapeut, fysioterapeut med videreutdanning innen terapiridning, lege eller sykepleier. Vi kan også hjelpe deg med å fortelle deg hvilke øvelser som passer for ditt problem, hjelpe deg med å finne anbefalt behandler, tolke MR-svar og lignende problemstillinger. Kontakt oss i dag for en vennlig samtale)

 

Bilder: CC 2.0, Wikimedia Commons 2.0, FreeStockPhotos

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *