Studie: Kan Langvarig Bruk av Ibuprofen Føre til Hørselstap?

Ingen stjernevurderinger enda.

Sist oppdatert 27/12/2023 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

svekket-horsel

Studie: Kan Langvarig Bruk av Ibuprofen Føre til Hørselstap?

Er det en sammenheng mellom bruk av NSAIDS smertestillende medikamenter (f.eks. Ibuprofen / Ibux) og hørselstap? En stor studie publisert i American Journal of Epidemiology med 55850 kvinnelige deltakere viste overraskende resultater når det kom til spørsmålet om det er en direkte sammenheng mellom nedsatt hørsel og langvarig bruk av slike medikamenter – nemlig at de som tar denne typen medikamenter regelmessig over en tidsperiode på 6 år ser ut til å ha økt sjanse for svekket hørsel.

 

Les også: – 7 naturlige råd og tiltak mot øresus

Lydterapi

 

Det var forskere ved Harvard Medical School som står bak funnet. Forskerne kommenterte at grunnet økende bruk av smertestillende og andre medikamenter så er det nødvendig med en grundig kartlegging av både kortvarige og langvarige bivirkninger. Lignende studier har tidligere dokumentert en sammenheng mellom bruk av slike medikamenter og svekket hørsel blant menn – så denne gangen valgte de å fokusere på deres kvinnelige motpart for å se om de samme faktorene var gjeldende der – det var de. Har du innspill? Bruk kommentarfeltet nedenfor eller vår Facebookside – hele forskningstudien finner du lenke til nederst i artikkelen.

Hjerne

– 10 prosent økt risiko for svekket hørsel / hørseltap

Langvarig bruk (altså 6 år eller mer) av Ibuprofen og acetaminophen  (bedre kjent som paracetamol i Norge) førte til en 10 prosents økning med tanke på risiko for svekket hørsel / hørselstap. Studien viser en sammenheng mellom inntak av NSAIDS og paracetamol i relasjon til hørselstap.

 

Kan påvirke livskvalitet

Hørseltap og svekket hørsel kan gå sterkt utover livskvalitet og daglig funksjonsevne. Det er viktig å kartlegge hvilke medikamenter som kan gi negative bivirkninger og øke forståelsen for hvordan slike medikamenter påvirker kroppen vår.

Doktor snakker med pasient

Konklusjon: Unngå langvarig bruk av Ibuprofen og Paracetamol

Det er mange som ikke klarer seg uten Ibux og Paracet i hverdagen – dessverre kan slik langvarig bruk ha negative bivirkninger og man vet fra tidligere av at dette kan ramme flere deler av helseaspektet. Vi vil oppfordre til at de som er avhengige av slike medikamenter i hverdagen – kanskje grunnet kroniske smerter eller lignende – tar kontakt med sin fastlege for anbefaling vedrørende fysikalsk behandling (f.eks. hos fysioterapeut, kiropraktor eller manuellterapeut). For som vi vet er aktivitet og bevegelse den beste medisin – tilpasset etter evne selvfølgelig. Du kan selvfølgelig kontakte oss hvis du ønsker en anbefaling for kliniker i ditt nærmiljø.

 

Del gjerne denne artikkelen med kollegaer, venner og bekjente via vår Facebookside eller andre sosiale medier. På forhånd takk. 

Hvis du ønsker artikler, øvelser eller lignende tilsendt som et dokument med repetisjoner og lignende, så ber vi deg like og ta kontakt via får Facebook-side her. Hvis du har spørsmål, så er det bare kommentere direkte i artikkelen eller å ta kontakt med oss (helt gratis) – vi vil gjøre vårt beste for å hjelpe deg.

 

 

POPULÆR ARTIKKEL: – Ny alzheimers behandling gjenoppretter full minnefunksjon!

Alzheimers sykdom

PRØV DISSE: – 6 Øvelser mot Isjialgi og Falsk Isjias

Korsryggtøying

Les også: – 6 Effektive Styrkeøvelser for Vonde Knær

6 styrkeøvelser for vonde knær

Visste du at: – Kuldebehandling kan gi smertelindring mot vonde ledd og muskler? Bl.a. Biofreeze (du kan bestille det her), som består hovedsaklig av naturprodukter, er et populært produkt. Kontakt oss i dag via Facebooksiden vår hvis du har spørsmål eller trenger anbefalinger.

Kuldebehandling

 

– Ønsker du mer informasjon eller har du spørsmål? Spør dyktig helsepersonell direkte (helt gratis) via vår Facebookside eller via vår «SPØR – FÅ SVAR!«-spalte.

Spør oss - helt gratis!

VONDT.net – Vennligst inviter dine venner til å like siden vår:

Vi er en gratistjeneste der Ola og Kari Nordmann kan få svar på sine spørsmål om muskuloskeletale helseplager – helt anonymt hvis de vil det.

 

 

Vær så snill og støtt vårt arbeid ved å følge oss og dele artiklene våre i sosiale medier:

Youtube logo liten– Vennligst følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Vennligst følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24 timer. Du velger selv om du vil ha svar fra kiropraktor, dyrekiropraktor, fysioterapeut, fysioterapeut med videreutdanning innen terapiridning, lege eller sykepleier. Vi kan også hjelpe deg med å fortelle deg hvilke øvelser som passer for ditt problem, hjelpe deg med å finne anbefalt behandler, tolke MR-svar og lignende problemstillinger. Kontakt oss i dag for en vennlig samtale)

 

Bilder: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freemedicalphotos, Freestockphotos og innsendte leserbidrag.

Studie: Duration of analgesic use and risk of hearing loss in women, Brian M. Lin et al., American Journal of Epidemiology, doi:10.1093/aje/kww154, published online 14 December 2016,

 

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *