Slik fungerer kompresjonstøy

Slik kan Kompresjonstøy Hjelpe i Kampen mot Revmatisk Artritt

Ingen stjernevurderinger enda.

Sist oppdatert 29/06/2019 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

Slik fungerer kompresjonstøy

Slik kan Kompresjonstøy Hjelpe i Kampen mot Revmatisk Artritt

Revmatisk artritt er en kronisk, progressiv leddlidelse som medfører nedsatt funksjon i hender og føtter. Dette kan føre til at selv hverdagslige gjøremål som å åpne et syltetøyglass eller å gå i trapper blir en nærmest umulig oppgave. I kampen mot revmatisk artritt må man tenke helhetlig og få helsemessige fordeler der man kan. Kompresjonstøy

 

Hvis du har spørsmål så ber vi deg pent om å ta kontakt via Facebook eller YouTube.

 

Til kamp mot revmatisme!

Vondt.net står klar i sitt budskap; vi ønsker å hjelpe alle som er rammet av revmatiske lidelser (slik som revmatisk artritt og fibromyalgi) og vi ønsker mer fokus på forskning rundt disse lidelsene. Mer støtte til forskning kan føre til mer effektive behandlingsmetoder og en bedre hverdag for tusenvis av rammede. Hvis du er enig så ber vi deg pent om å dele dette innlegget i sosiale medier for økt eksponering rundt disse lidelsene.

Rammet av revmatisme eller kroniske smerter? Meld deg inn i Facebookgruppen «Revmatisme og Kroniske Smerter – Norge: Forskning og Nyheter» for de nyeste oppdateringene rundt forskning og mediaskriverier rundt trening, smertediagnoser og andre muskuloskeletale lidelser. Her kan medlemmer også få hjelp og støtte – til alle døgnets tider – gjennom utveksling av egne erfaringer og råd.

Hva er revmatisk artritt?

For dypdykkende detaljer rundt denne lidelsen ber vi deg lese hovedartikkelen om dette temaet.

 

I enkle termer så er revmatisk artritt en autoimmun lidelse som medfører betennelse og ømhet i leddene. Særlig hendene, føttene og knærne er særlig utsatt for denne lidelsen. Avhengig av hvor du er rammet så kan denne sykdommen føre til vanskeligheter med å gå, trene, kle på deg selv eller gjøre hverdagslige oppgaver.

 

 

 

Hvordan kan kompresjonstøy hjelpe mot revmatisk artritt?

Det å ha på seg kompresjonstøy på påvirkede områder kan gi symptomlindring og funksjonsbedring. Kompresjonen og varmen som kompresjonstøyet gir kan medvirke til å redusere betennelsereaksjoner (grunnet økt blodsirkulasjon) og holde leddene dine varme. Mange melder at de har nytte av å ha på seg kompresjonsstøtte for fot, legg, kne, hånd og albue.

 

For de som lider av betydelig opphovning i leddene i hendene og føttene (ofte så er det hendene og føttene som er verst rammet) så kan en albuekompresjonsstøtte eller knekompresjonsstøtte medføre betydelig økning i blodsirkulasjonen fram til henholdsvis hendene og føttene. Denne økte sirkulasjonen kan medføre nedgang i hevelse samtidig som du gir bedre bevegelse i fingre og tær – sirkulasjonen kan også hjelpe mot «kalde føtter» og «kalde hender» som er et kjent symptom blant de som lider av artritt.

 

 

Effektiv behandling av revmatisk artritt

En effektiv behandling av revmatisk artritt består av de riktige medikamentene, trening (les: øvelser for revmatikere), bevegelse og ergonomiske løsninger. Kompresjonstøy kan forsterke denne effekten og gi lindring mot såre og ømme ledd – samtidig som det bidrar til å holde betennelsereaksjonene i sjakk og fremmer økt funksjon. For å se en liste over ulike varianter av kompresjonstøy kan du klikke her (åpner i nytt vindu).

 

 

NESTE SIDE: – Dette Bør du Vite om Revmatisk Artritt

revmatisk artritt edited 2

 

 

 

Egenbehandling: Hva kan jeg gjøre selv mot smerter?

Egenbehandling bør alltid være en del av kampen mot smertene. Regelmessig selvmassasje (f.eks. med triggerpunktballer) og jevnlig uttøyning av stramme muskler kan bidra til å redusere smerter i hverdagen.

 

1. Generell bevegelse, spesifikk trening, uttøyning og aktivitet er å anbefale, men hold deg innenfor smertegrensen. To turer i døgnet på 20-40 minutter gjør godt for hele kroppen og vond muskulatur.

2. Triggerpunkt / massasjeballer anbefaler vi på det sterkeste – de finnes i forskjelige størrelser slik at du kan treffe godt selv på alle deler av kroppen. Det finnes ikke bedre egenhjelp enn dette! Vi anbefaler følgende (trykk på bildet nedenfor) – som er et fullstendig sett med 5 triggerpunkt / massasjeballer i forskjellige størrelser:

triggerpunktballer

3. Trening: Spesifikk trening med treningstrikker av ulike motstander (slik som dette komplette settet med 6 strikker av ulik motstand) kan hjelpe deg med å trene opp styrke og funksjon. Strikktrening medfører ofte mer spesifikk trening, som igjen kan føre til mer effektiv skadeforebygging og smertereduksjon.

4. Smertelindring – nedkjøling: Biofreeze er et naturlig produkt som kan lindre smerter ved å kjøle ned området på en skånsom måte. Nedkjøling anbefales særlig når smertene er meget sterke. Når de har roet seg så anbefales varmebehandling – det er derfor lurt å ha både nedkjøling og oppvarming tilgjengelig.

5. Smertelindring – oppvarming: Det å varme opp stramme muskler kan øke blodsirkulasjonen og gi smertereduksjon. Vi anbefaler følgende gjenbrukbare hot/cold-pakning (trykk her for å lese mer om den) – som kan brukes både til nedkjøling (kan fryses) og til oppvarming (kan varmes i mikrobølgeovn).

 

Anbefalte produkter for smertelindring

Biofreeze-spray-118ml-300x300

Biofreeze (Kulde- / kryoterapi)

 

Youtube logo liten– Vennligst følg Vondt.net på YOUTUBE

facebook logo liten– Vennligst følg Vondt.net på FACEBOOK

 

Stilte spørsmål via vår gratis spørretjeneste på Facebook:

– Bruk kommentarfeltet nedenfor hvis du har spørsmål

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *