Kirsebær

Kirsebær Senker Sjansen for Urinsyregikt

Ingen stjernevurderinger enda.

Sist oppdatert 18/03/2022 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

Kirsebær

Kirsebær Senker Sjansen for Urinsyregikt

En studie publisert i forskningstidsskriftet Arthritis & Rheumatism har vist at det å spise kirsebær kan ha en meget helsegivende effekt mot blant annet urinsyregikt. Det å spise kirsebær i bare 2 dager (!) i løpet av året førte til en nedgang på hele 35% i sjansen for å utvikle urinsyregikt.

 

Urinsyregikt er en av de vanligste formene for artritt – denne giktformen er forårsaket av for mye urinsyre i kroppen. Økt forekomst av urinsyre i kroppen kan føre til urinsyrekrystaller i ledd, som oftest i storetåen. Urinsyreoppbygning (kalles tophi) som ser ut som små klumper under huden.

Kirsebær i klase

En viktig studie for å vise effekten av naturlige tilskudd

Mange naturlige tilskudd kan gjøre mye av det samme som de runde hvite pillene og medikamentene – uten bivirkninger. Denne studien viste at kirsebær, grunnet dens høye innhold av antioksidanter og naturlige betennelsedempende effekter, har en rolle å spille i behandlingen og forebyggingen av giktformer – blant annet urinsyregikt.

 

Studien fulgte deltagerne over 1 år

Studien evaluerte 633 deltagere over et helt kalenderår. De ble fulgt opp på punkter slik som symptomer, forekomst, risikofaktorer, medikamener og naturlig nok, inntak av kirsebær – både hva slags inntak (naturlig versus ekstrakt) og hvor ofte. Forskerne bestemte at en porsjon med kirsebær var en halv kopp – eller 10-12 kirsebær.

Urinsyregikt - Foto av Sinew

Kirsebærinntak = Mindre sjanse for urinsyregikt

Når de fulgte opp gruppen etter 1 år, så viste statistikken at de som spiste kirsebær – i så lite som 2 porsjoner i løpet av ett år – hadde hele 35% mindre sjanse for tilbakefall og flare-ups av urinsyregikt. Man så naturlig nok at et større inntak av kirsebær – over tid – også var knyttet til en nedgang i urinsyregikt. Når man kombinerte kirsebærinntak med allopurinol (medikament som senker urinsyreinnholdet) så man en nedgang på hele 75% i urinsyregiktanfall.

 

Konklusjon

Kosthold er viktig for de rammet av gikt. Personer som er rammet av en giktdiagnose bør fokusere på å spise betennelsedempende mat og ha et kosthold med høyt innhold av antioksidanter. Vi gleder oss til større randomiserte studier for å være helt sikker på hva kirsebær kan gjøre for de med urinsyregikt – men vi må si at det ser meget lovende ut!

 

Del gjerne denne artikkelen med kollegaer, venner og bekjente. Hvis du ønsker artikler, øvelser eller lignende tilsendt som et dokument med repetisjoner og lignende, så ber vi deg like og ta kontakt via får Facebook-side her. Hvis du har spørsmål, så er det bare kommentere direkte i artikkelen eller å ta kontakt med oss (helt gratis) – vi vil gjøre vårt beste for å hjelpe deg.

 

POPULÆR ARTIKKEL: – Ny alzheimers behandling gjenoppretter full minnefunksjon!

Alzheimers sykdom

Les også: – 6 Øvelser mot Isjialgi

Korsryggtøying

Les også: – 6 Effektive Styrkeøvelser for Vonde Knær

6 styrkeøvelser for vonde knær

Visste du at: – Kuldebehandling kan gi smertelindring mot vonde ledd og muskler? Bl.a. Biofreeze (du kan bestille det her), som består hovedsaklig av naturprodukter, er et populært produkt. Kontakt oss i dag via Facebooksiden vår hvis du har spørsmål eller trenger anbefalinger.

Kuldebehandling

 

– Ønsker du mer informasjon eller har du spørsmål? Spør dyktig helsepersonell direkte (helt gratis) via vår Facebookside eller via vår «SPØR – FÅ SVAR!«-spalte.

Spør oss - helt gratis!

VONDT.net – Vennligst inviter dine venner til å like siden vår:

Vi er en gratistjeneste der Ola og Kari Nordmann kan få svar på sine spørsmål om muskuloskeletale helseplager – helt anonymt hvis de vil det.

 

 

Vær så snill og støtt vårt arbeid ved å følge oss og dele artiklene våre i sosiale medier:

Youtube logo liten– Vennligst følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Vennligst følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24 timer. Du velger selv om du vil ha svar fra kiropraktor, dyrekiropraktor, fysioterapeut, fysioterapeut med videreutdanning innen terapiridning, lege eller sykepleier. Vi kan også hjelpe deg med å fortelle deg hvilke øvelser som passer for ditt problem, hjelpe deg med å finne anbefalt behandler, tolke MR-svar og lignende problemstillinger. Kontakt oss i dag for en vennlig samtale)

 

Bilder: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freemedicalphotos, Freestockphotos og innsendte leserbidrag.

 

Referanser:

Zhang et al, Cherry Consumption and the Risk of Recurrent Gout Attacks

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *