øke fettforbrenning

7 Ting som Øker Fettforbrenningen din

Ingen stjernevurderinger enda.

øke fettforbrenning

7 Ting som Øker Fettforbrenningen din

Hva kan man gjøre for å øke fettforbrenning og vekttap? Her er 7 ting som kan hjelpe deg med å forbrenne mer kalorier.

 

Har du flere gode innspill? Bruk gjerne kommentarfeltet nederst i artikkelen.





 

1. Drikk mer vann

Kroppen din trenger vann for å forbrenne kalorier. Selv ved mild dehydrering vil stoffskiftet ditt senkes. En forskningsstudie viste at de som drakk åtte eller flere glass med vann om dagen brant flere kalorier enn de som drakk fire.

 

For å holde deg hydrert så kan det være lurt å drikke et glass vann før hvert måltid. Prøv også å spise mer frukt og grønnsaker som snacks – istedenfor potetgull og lignende – da frukt og grønnsaker har naturlig høyt innhold av vann.

 

2. Bygg muskler

Kroppen din forbrenner kalorier hele tiden – selv når du slapper av i sofaen. Ved hvile er forbrenningen betydelig høyere hos personer med mye muskler. Dette er fordi muskelvev trenger mer vedlikehold enn fett – så cirka hver 1/2 kilo med muskel bruker 7 kalorier for å holde seg gående. Til sammenligning så bruker hver 1/2 kilo med fett 2 kalorier om dagen.

 

Denne lille forskjellen kan utgjøre en stor forskjell over tid. Etter en treningsøkt blir også muskulaturen i kroppen aktivert – som også øker stoffskiftet og fettforbrenningen.





3. Spis smartere og oftere

Det å spise hyppigere kan faktisk bidra til vekttap. Når du spiser store, tunge måltid med mange timer mellom måltidene, så vil fettforbrenningen og stoffskiftet senkes mellom matinntaket.

 

Å spise et lite mellommåltid eller snack hver 3:e eller 4:e time holder stoffskiftet ditt i gang – slik at du forbrenner med kalorier i løpet av dagen. Flere studier har også vist at de som spiser mellommåltider regelmessig spiser mindre porsjoner ved lunsj og middag. Vi gjør oppmerksom på at, naturligvis, så bør disse mellommåltidene være av det sunne slaget.

 

4. Mer protein = Mer forbrenning

Kroppen din forbrenner mange flere kalorier når den fordøyer proteiner sammenlignet med fett og karbohydrater. Ved å redusere karbohydratene i måltidene dine og erstatte de med proteinrikt kjøtt, kalkun, fisk, tofu, nøtter, bønner og egg – så kan du faktisk øke stoffskiftet og forbrenningen din.

 

5. Drikk svart kaffe

Studier har vist at en av fordelene ved kaffedrikking kan være en midlertidig økning i stoffskifte og forbrenning. Koffein kan ha en oppkvikkende effekt og til og med øke utholdenheten din når du trener.





6. Spis sterkere og mer spicy mat

Sterk mat, slik som chili, har naturlige næringsstoffer som kan øke forbrenningen. Det å bruke chilipepper i matlagingen kan øke stoffskiftet, men effekten er midlertidig og forbigående – dòg hvis du spiser sterkere mat mer regelmessig så vil du kunne nyte godt av denne effekten også over lengre tid.

 

7. Grønn te

Forskning har vist at katechiner og koffein kan øke stoffskiftet. Katechiner finnes naturlig i grønn te. 2-4 kopper med slik te i løpet av dagen kan sende forbrenningen inn i høy gir – noe som faktisk kan få kroppen til å øke kaloriforbrenningen med hele 17% ved moderat trening og aktivitet.

 

NESTE SIDE: – 8 Fenomenale Helsefordeler ved å Spise Olivenolje!

oliven 1

 





Youtube logo liten– Følg gjerne Vondt.net på YOUTUBE

facebook logo liten– Følg gjerne Vondt.net på FACEBOOK

Kontakt oss gjerne hvis du har spørsmål eller bruk kommentarfeltet nedenfor.

 

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *