Open/Close Menu Hjelp mot Smerter og Vondter
Scapula. Foto: Wikimedia Commons

Sist oppdatert av

Ingen stjernevurderinger enda.
Scapula. Foto: Wikimedia Commons

Scapula. Foto: Wikimedia Commons

Utstikkende skulderblad (winging scapula)?

Utstikkende skulderblad skyldes normalt sett muskulær ubalanse. Det er normalt sett en del av såkalt øvre kryss syndrom, hvor man ser at posturelle muskler i øvre rygg og brystet blir for sterke, og konsekvenser er da at de drar skuldrene forover og oppover. De musklene som oftest blir for stramme er øvre trapezius, pectoralis minor og major, levator scapulae og sternocleidomastoid.

 

Som en konsekvens av at disse musklene blir for stramme / sterke i forhold til deres antagonister (de som gjør motsatt bevegelse) er at vi får en endring i holdningen, og at de underbrukte musklene blir stadig svakere. Det er derfor nødvendig at disse musklene adresseres direkte med spesifikk trening.

 

Den muskelen som spesielt trenger styrking ved utstikkende skulderblad er serratus anterior – denne trenes godt når du gjør egenvektsøvelsen push-up, og ved kontinuerlig trening vil du se at skulderbladene sakte men sikkert går mer mot sin normale orientering.

Det er ellers vanlig at man utvikler muskelknuter / triggerpunkter i den muskulaturen som blir for stram.

 

Har du spørsmål vedrørende ‘utstikkende skulderblad / winging scapula’? Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet da vel.

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

© 2019 - Vondt.net

>