Valnøtter

STUDIE: Valnøtter kan Forhindre Tarmkreft

Ingen stjernevurderinger enda.

Sist oppdatert 18/03/2022 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

Valnøtter

STUDIE: Valnøtter kan Forhindre Tarmkreft

En studie publisert i forskningstidskriftet Cancer Prevention Research har vist meget spennende resultater for en ny god grunn til å spise mer valnøtter. Studien viste nemlig, for aller første gang, at det å spise valnøtter kunne forhindre tarmskreft og fungere meget positivt på bakteriefloraen i mage og tarm. Dette er fantastiske nyheter og har aldri blitt vist tidligere!

 

Tarmkreft er en dødelig form for kreft som, i følge tall fra Kreftforeningen, rammet 4129 mennesker i 2014. Disse tallene stiger stadig i forbindelse med dårligere ernæring og andre kjente risikofaktorer for denne kreftformen. 

– Studien viste at valnøttene forhindret tarmkreftdannelse

Studien ga rottene cirka 10% av sitt daglige kalorieinntak i form av valnøtter. Dette tilsvarer cirka en håndfull for mennesker. En av forskerne i studien, Dr. Rosenberg, uttalte at «våre resultater viser for aller første gang at valnøtter kan forhindre og minske tarmkreftdannelse». Det man så i resultatene var at valnøttene bidra til en sunn tarmflora ved å fungere som probiotika (fremmer gode bakterier) – dette resulterte i at tarmene fikk beskyttelse mot kreftdannelse.

Valnøtter i kurv

– Valnøtter inneholder en rekke helsefremmende ingredienser

Valnøtter er blant de sunneste nøttene man kan spise. De inneholder et høyt nivå av antioksidanten vitamin E og har det aller høyeste innholdet av flerumettede fettsyrer blant de vanligste nøttene vi spiser her i Norge.

 

diabetes type 2

– Positiv effekt mot livsstil-relaterte sykdommer (blant annet diabetes!)

Valnøtter har tidligere vist at de kan ha meget god effekt mot livsstil-relaterte plager slik som hjerte og karsykdommer, diabetes og nevrologiske tilstander. Dette er altså en nøtt som de aller fleste av oss vil ha godt av å tilsette i vårt daglige kosthold.


Konklusjon:

Herlig nyheter! Meget spennende forskning som støtter opp om at nøtter bør være en del av det daglige kostholdet blant folk flest. I framtiden håper vi de også får gjennomført større kliniske studier med mennesker for å kunne gi mer nøyaktig informasjon angående effekt. Hvis du ønsker å lese mer om studien så kan du gjøre det her.

 

Del gjerne denne artikkelen med kollegaer, venner og bekjente. Hvis du ønsker artikler, øvelser eller lignende tilsendt som et dokument med repetisjoner og lignende, så ber vi deg like og ta kontakt via får Facebook-side her. Hvis du har spørsmål, så er det bare å ta kontakt med oss (helt gratis) – vi vil gjøre vårt beste for å hjelpe deg.

 

POPULÆR ARTIKKEL: – Ny alzheimers behandling gjenoppretter full minnefunksjon!

Alzheimers sykdom

Les også: – 4 Tøyeøvelser mot Stiv Rygg

Tøyning av glutes og hamstrings

Les også: – 6 Effektive Styrkeøvelser for Vonde Knær

6 styrkeøvelser for vonde knærVisste du at: – Kuldebehandling kan gi smertelindring mot vonde ledd og muskler? Bl.a. Biofreeze (du kan bestille det her), som består hovedsaklig av naturprodukter, er et populært produkt. Kontakt oss i dag via Facebooksiden vår hvis du har spørsmål eller trenger anbefalinger.

Kuldebehandling

 

Les også: – Ett glass øl eller vin for sterkere ben? Ja takk!

Øl - Foto Discover

 

– Ønsker du mer informasjon eller har du spørsmål? Spør dyktig helsepersonell direkte (helt gratis) via vår Facebookside eller via vår «SPØR – FÅ SVAR!«-spalte.

Spør oss - helt gratis!

VONDT.net – Vennligst inviter dine venner til å like siden vår:

Vi er en gratistjeneste der Ola og Kari Nordmann kan få svar på sine spørsmål om muskuloskeletale helseplager – helt anonymt hvis de vil det.

 

 

Vær så snill og støtt vårt arbeid ved å følge oss og dele artiklene våre i sosiale medier:

Youtube logo liten– Vennligst følg Vondt.net på YOUTUBE

facebook logo liten– Vennligst følg Vondt.net på FACEBOOK

Bilder: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freestockphotos og innsendte leserbidrag.

 

Referanser:

Nakanishi et al, 2016, Effects of walnut consumption on colon carcinogenesis and microbial community structure. Cancer Prev Res (Phila). 2016 May 23. pii: canprevres.0026.2016. [Epub ahead of print]

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *