Mann holder seg til venstre del av korsryggen med smerter

Når kan jeg Begynne å Trene Etter en Ryggoperasjon?

Ingen stjernevurderinger enda.

Når kan jeg begynne å trene etter en ryggoperasjon?

Leserspørsmål: Når kan jeg begynne å trene etter en ryggoperasjon? Svaret på når man kan begynne å trene etter en ryggoperasjon kommer ann på flere faktorer.

Leser: Når kan jeg begynne å trene igjen etter en ryggoperasjon?

Hei! Jeg har blitt operert i ryggen før 6 uker siden, Har fortsatt smerter i lårene og bekkenet. Skal om noen dager til et opptreningsenter. Kan jeg begynne å trene selv om jeg har smerter?

Vondt.net’s svar:

Rehabiliteringstiden etter en ryggoperasjon kommer an på flere faktorer, bl.a.

 

1) Hvor i ryggen inngrepet ble gjort – og hva slags kirurgisk inngrep som ble valgt. Noen inngrep (f.eks. kikhulloperasjoner – gir minimalt med arrvevv og skadevev i det opererte området. Andre – større – inngrep kan etterlate mer skadet vev og arrvev som ikke vil ha den samme restitusjonsevnen og relativt raske tilhelingstiden som det naturlige vevet hadde. Derfor vil et større inngrep føre til lengre restitusjonstid før man kan gradvis øke treningen etter en operasjon. Vi anbefaler alltid at du går til kliniker for oppsett av opptreningsprogram med jevnlige kontroller for å se at det går riktig framover.

 

2) Pasientens alder og biologiske sammensetning – med alder så senkes dessverre tilhelingsevnen og reparasjonsevnen i kroppen. Dette medfører at en høyere levealder ofte er tilknyttet til at man trenger noe mer restitusjon enn det man gjorde tidligere.


3) Hvor trent pasienten var før inngrepet: Flere studier har vist at preoperativ trening (opptrening før kirurgisk operasjon) fører til raskere restitusjon og en raskere retur til normale treningsrutiner og dagsfunksjon.

 

4) Om man kan trene med smerter? Dette kommer an på hvor sterke smertene er og om du føler at de har relevans til inngrepet. Dersom man opplever smerter ved trening rådes man til å ta kontakt med kliniker for gjennomgang av treningsprogram, rutine og utføringsteknikker. Vi ønsker deg riktig god bedring og lykke til videre på rehabiliteringen.

 

Mvh. Nicolay v/ Vondt.net

 

 

Leser:

Takk for hjelpen.

 

NESTE SIDE: – Vondt i kroppen? Dette er hvorfor!

 

Youtube logo liten– Følg gjerne Vondt.net på YOUTUBE

facebook logo liten– Følg gjerne Vondt.net på FACEBOOK

 

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *