sunnere hjerne

6 Typer Mat som gir Bedre Hukommelse

Ingen stjernevurderinger enda.

Sist oppdatert 18/03/2022 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

sunnere hjerne

6 Typer Mat som gir Bedre Hukommelse

Visste du at visse typer av mat har bevist effekt når det kommer til å forbedre hukommelsen og gi sunnere hjernehelse? Her er 6 typer mat som du burde spise mer av hvis du ønsker en sunn og frisk hjerne.

 

1. EGG

Egg er en av de aller beste kildene til næringsstoffet kolin. Mat rik på kolin har blitt lenket til bedre hukommelse og økt mental funksjon. Egg inneholder også protein som også kan gi et skikkelig boost.

Egg

2. VALNØTTER

Valnøtter er blant de sunneste nøttene man kan spise. De inneholder et høyt nivå av antioksidanten vitamin E og har det aller høyeste innholdet av flerumettede fettsyrer blant de vanligste nøttene vi spiser her i Norge.

Valnøtter i kurv

3. LAKS

Laks og annen fet fisk (slik som sardiner og makrell) inneholder et høyt nivå av DHA (dokosaheksaensyre) og EPA (eikosapentaensyre) som begge er meget viktige for god hjernehelse. Prøv å spis fet fisk flere ganger i uken for å optimalisere næringsforholdene til hjernen din.

Laks

 

4. BLÅBÆR

Studier har vist at blåbær kan forhindre hukommelsetap og nedsatt mental funksjon. Blåbær er også stappfulle av nyttige antioksidanter som kan ha helsebringende effekter på resten av kroppen også.

Blåbærkurv

 

5. GRESSKARFRØ

Disse frøene har et meget høyt nivå av zinc. Et næringsstoff som bidrar til god tankeføring og hukommelse. Vi anbefaler at du blander inn gresskarfrø (og linfrø) i frokostblandingen eller baksten.

gresskarfrø

 

6. KAFFE

Kaffe er fylt til randen av antioksidanter, særlig hvis den blir drukket i sin svarte form uten tilsetninger som sukker og melk. Koffein, i moderate doseringer, har også blitt lenket til bedret hjernefunksjon. Dette gjelder også for te.

Kaffebønner

 

 

 

Del gjerne denne artikkelen med kollegaer, venner og bekjente. Hvis du ønsker artikler, øvelser eller lignende tilsendt som et dokument med repetisjoner og lignende, så ber vi deg like og ta kontakt via får Facebook-side her. Hvis du har spørsmål, så er det bare å ta kontakt med oss (helt gratis) – vi vil gjøre vårt beste for å hjelpe deg.

 

 

POPULÆR ARTIKKEL: – Ny alzheimers behandling gjenoppretter full minnefunksjon!

Alzheimers sykdom

Les også: – 4 Tøyeøvelser mot Stiv Rygg

Tøyning av glutes og hamstrings

Les også: – 6 Effektive Styrkeøvelser for Vonde Knær

6 styrkeøvelser for vonde knær

Visste du at: – Kuldebehandling kan gi smertelindring mot vonde ledd og muskler? Bl.a. Biofreeze (du kan bestille det her), som består hovedsaklig av naturprodukter, er et populært produkt. Kontakt oss i dag via Facebooksiden vår hvis du har spørsmål eller trenger anbefalinger.

Kuldebehandling

 

Les også: – Ett glass øl eller vin for sterkere ben? Ja takk!

Øl - Foto Discover

 

– Ønsker du mer informasjon eller har du spørsmål? Spør dyktig helsepersonell direkte (helt gratis) via vår Facebookside eller via vår «SPØR – FÅ SVAR!«-spalte.

Spør oss - helt gratis!

VONDT.net – Vennligst inviter dine venner til å like siden vår:

Vi er en gratistjeneste der Ola og Kari Nordmann kan få svar på sine spørsmål om muskuloskeletale helseplager – helt anonymt hvis de vil det.

 

 

Vær så snill og støtt vårt arbeid ved å følge oss og dele artiklene våre i sosiale medier:

Youtube logo liten– Vennligst følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Vennligst følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24 timer. Du velger selv om du vil ha svar fra kiropraktor, dyrekiropraktor, fysioterapeut, fysioterapeut med videreutdanning innen terapiridning, lege eller sykepleier. Vi kan også hjelpe deg med å fortelle deg hvilke øvelser som passer for ditt problem, hjelpe deg med å finne anbefalt behandler, tolke MR-svar og lignende problemstillinger. Kontakt oss i dag for en vennlig samtale)

 

Bilder: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freestockphotos og innsendte leserbidrag.

 

Referanser:

Nakanishi et al, 2016, Effects of walnut consumption on colon carcinogenesis and microbial community structure. Cancer Prev Res (Phila). 2016 May 23. pii: canprevres.0026.2016. [Epub ahead of print]

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *