hjernesvulst

6 Tidlige Tegn på Hjernesvulst

3/5 (2)

Sist oppdatert 27/12/2023 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

hjernesvulst

6 Tidlige Tegn på Hjernesvulst


Her er 6 tidlige tegn på hjernesvulst som gjør at du kan kjenne igjen tilstanden i en tidlig fase og få riktig behandling. En tidlig diagnose er veldig viktig for å kunne forhindre utvikling av hjernesvulsten. Ingen av disse tegnene betyr på egenhånd at du har hjernesvulst, men hvis du opplever flere av symptomene så anbefaler vi deg å ta kontakt med din fastlege for en konsultasjon. Har du innspill? Bruk gjerne kommentarfeltet eller kontakt oss på Facebook eller YouTube.

 

Hjernesvulster kan deles inn i primærsvulster (svulster som oppstår i hjernen) eller metastase (kreft som oppstår grunnet spredning). Risikofaktorer for utvikling av hjernesvulst er alder, familiehistorie og hvor mye stråling du har blitt utsatt for. Vi gjør oppmerksom på at symptomer og kliniske tegn på hjernesvulst avhenger av svulstens størrelse, posisjon og vekst.

 

1. Ny / endret hodepine

Symptomer på hjernesvulst kan være en ny form for hodepine som du ikke har opplevd tidligere og endring fra dine ‘vanlige hodepiner’. Man skal også følge med på om hodepinene blir gradvis forverret og forekommer oftere.

Tinningsmerter og vondt i siden av hodet

Vanlig årsak: Den vanligste årsaken til hodepine er dysfunksjon i muskler og ledd – ofte forårsaket av for repetitivt arbeid, for lite bevegelse i hverdagen og mye stress.

 

2. Kvalme / oppkast

Personer som er rammet kan oppleve kvalme og oppkast uten at det er en god forklaring på dette – slik som sykdom. Etterhvert som tilstanden forverrer seg kan det også forekomme oftere.

Svimmel

 

3. Synsproblemer og tåkesyn

Et vanlig symptom kan være nedsatt syn, synsproblemer og tåkesyn – som blir gradvis verre. Personer kan også oppleve at de mister sidesynet sitt.

Øyedråper ved Sjøgrens sykdom

 

4. Balanseproblemer

Tilstanden kan også medføre nedsatt balanse og nedsatt følelse i beina – og personen kan også oppleve at de blir stadig mer «klumsete» og har lettere for å miste balanse enn tidligere.

Vondt i oversiden av foten

 

5. Personlighetsendringer og nedsatt kognitiv funksjon

Personer som rammes kan endre personlighet og humør. Det kan også oppleves at vanlige hjernefunksjoner og kognitiv funksjon endres og svekkes.

ALS 2

 

6. Hørselproblemer

Nedsatt hørsel på en eller begge sider kan forekomme ved hjernesvulst.

Lydterapi

 

Hva kan du gjøre dersom du har hjernesvulst?

– Hjernesvulst kan være en livstruende tilstand. Hvis du har mistanke om at du har denne diagnosen ber vi deg ta kontakt med legevakt eller din fastlege så raskt som mulig for videre utredning og behandling.

 

POPULÆR ARTIKKEL: – Ny behandling av Alzheimers kan gjenopprette full minnefunksjon!

Alzheimers sykdom

 

Del gjerne denne artikkelen med kollegaer, venner og bekjente. Hvis du ønsker mer informasjon eller lignende tilsendt som et dokument, så ber vi deg like og ta kontakt via får Facebook-side her. Hvis du har spørsmål, så er det bare å ta kontakt med oss (helt gratis).

 

Få behandling nå – ikke vent: Få hjelp av en kliniker til å finne årsaken. Det er kun på denne måten at du kan gjøre de riktige tiltakene for å bli kvitt problemet. En kliniker kan assistere med behandling, kostholdsråd, tilpassede øvelser og uttøyning, samt ergonomisk rådgivning for å gi både funksjonsbedring og symptomlindring. Husk at du kan spørre oss (anonymt hvis du ønsker) og våre klinikere helt gratis ved behov.

Spør oss - helt gratis!


 

Visste du at: – Kuldebehandling kan gi smertelindring mot vonde ledd og muskler? Bl.a. Biofreeze (du kan bestille det her), som består hovedsaklig av naturprodukter, er et populært produkt. Kontakt oss i dag via Facebooksiden vår, så kan vi svare på eventuelle spørsmål du måtte ha.

Kuldebehandling

Les også: – Er det seneBETENNELSE eller seneSKADE?

Er det en senebetennelse eller seneskade?

Les også: – 5 helsefordeler ved å gjøre planken!

Planken

Les også: – 5 Gode Øvelser mot Isjias

Bakoverbøy ryggstrekk

Youtube logo liten– Følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24-48 timer. Vi kan også hjelpe deg med å tolke MR-svar og lignende.)

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *