Epilepsimedisin kan Forhindre Nerveskade i MS!

Ingen stjernevurderinger enda.

Sist oppdatert 27/12/2023 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

Nerver

Epilepsimedisin kan Forhindre Nerveskade i MS!

En studie publisert i forskningstidsskriftet Lancet har vist fantastiske resultater med et mildt sagt overraskende medikament. De fant nemlig ut at et allerede kjent medikament som benyttes mot epilepsianfall potensielt kan benyttes for å forhindre nerveskade i multippel sklerose (MS).

 

Phenytoin er et medikament som benyttes i behandlingen av epilepsianfall. Denne medikamentet kan vise seg å være en sann revolusjon i behandling av nervediagnosen multippel sklerose (MS) – som er en nervesykdom der myelinet som isolerer nervene blir gradvis ødelagt. Forskerne fant nemlig ut at medikamentet reduserte og forhindret utvikling av optisk nevritt – som er en vanlig nerveskade i forhindelse med MS og ofte det første symptomet. Har du innspill? Bruk kommentarfeltet nedenfor eller vår Facebookside – hele forskningstudien finner du lenke til nederst i artikkelen.

Kvinne lege

Redusert skade på synsnerven

Forskerne ønsket å finne ut om phenytoin kunne forhindre og redusere skade på den optiske nerven. Derfor valgte de 86 deltakere til studien som allerede var diagnostisert med optisk nevritt – et karakteristisk symptom på multippel sklerose (MS). De valgte også de med denne diagnosen fordi betennelse og skade på denne nerven er enkelt å måle. Resultatene var meget gode – etter 3 måneder kunne man se at de som hadde mottatt medikamentell behandling hadde 30% mindre skade på de retinale nervefibrene. Dette er helt unike resultater som kan få massiv betydning for de rammet.

Vondt i Nervene - Nervesmerter og Nerveskader 650px

Kan føre til ny totalbehandling for multippel sklerose

Per nå finnes det ingen medikamenter som kan forhindre nerveskader i MS – det er derfor denne studien er så unik og potensielt revolusjonerende. Forskerne hevder at dette ikke bare kan føre til en ny behandling av optisk nevritt – men også føre til en ny total medikamentell behandling av MS.

 

Konklusjon

Dette kan være et konkret gjennombrudd i behandlingen av MS. Fantastisk spennende. Vi minner ellers på at tidligere forskning har slått fast at personer med diagnosen MS bør ta vitamin D tilskudd. Hvis du vil lese hele studien finner du lenke nederst i artikkelen.

 

Del gjerne denne artikkelen med kollegaer, venner og bekjente. Hvis du ønsker artikler, øvelser eller lignende tilsendt som et dokument med repetisjoner og lignende, så ber vi deg like og ta kontakt via får Facebook-side her. Hvis du har spørsmål, så er det bare kommentere direkte i artikkelen eller å ta kontakt med oss (helt gratis) – vi vil gjøre vårt beste for å hjelpe deg.

 

Les også: – 4 Tøyeøvelser mot Stiv Rygg

Kneruller for korsryggen

 

POPULÆR ARTIKKEL: – Ny alzheimers behandling gjenoppretter full minnefunksjon!

Alzheimers sykdom

PRØV DISSE: – 6 Øvelser mot Isjialgi og Falsk Isjias

Korsryggtøying

Les også: – 6 Effektive Styrkeøvelser for Vonde Knær

6 styrkeøvelser for vonde knær

Visste du at: – Kuldebehandling kan gi smertelindring mot vonde ledd og muskler? Bl.a. Biofreeze (du kan bestille det her), som består hovedsaklig av naturprodukter, er et populært produkt. Kontakt oss i dag via Facebooksiden vår hvis du har spørsmål eller trenger anbefalinger.

Kuldebehandling

 

– Ønsker du mer informasjon eller har du spørsmål? Spør dyktig helsepersonell direkte (helt gratis) via vår Facebookside eller via vår «SPØR – FÅ SVAR!«-spalte.

Spør oss - helt gratis!

VONDT.net – Vennligst inviter dine venner til å like siden vår:

Vi er en gratistjeneste der Ola og Kari Nordmann kan få svar på sine spørsmål om muskuloskeletale helseplager – helt anonymt hvis de vil det.

 

 

Vær så snill og støtt vårt arbeid ved å følge oss og dele artiklene våre i sosiale medier:

Youtube logo liten– Vennligst følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Vennligst følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24 timer. Du velger selv om du vil ha svar fra kiropraktor, dyrekiropraktor, fysioterapeut, fysioterapeut med videreutdanning innen terapiridning, lege eller sykepleier. Vi kan også hjelpe deg med å fortelle deg hvilke øvelser som passer for ditt problem, hjelpe deg med å finne anbefalt behandler, tolke MR-svar og lignende problemstillinger. Kontakt oss i dag for en vennlig samtale)

 

Bilder: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freemedicalphotos, Freestockphotos og innsendte leserbidrag.

 

Referanser:

Phenytoin for neuroprotection in patients with acute optic neuritis: a randomised, placebo-controlled, phase 2 trial, Raj Kapoor et al.,The Lancet Neurology, doi: http://dx.doi.org/10.1016/S1474-4422(16)00004-1, published online 25 January 2016, abstract.

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *