Hjernekreft

6 Tegn og Symptomer på Hjernekreft

Hjernekreft

6 Tegn og Symptomer på Hjernekreft


Her er 6 tegn og symptomer på hjernekreft som gjør at du kan kjenne igjen tilstanden i en tidlig fase og få riktig behandling. En tidlig diagnose er veldig viktig for å kunne forhindre utvikling av kreft. Ingen av disse tegnene betyr på egenhånd at du har hjernekreft, men hvis du opplever flere av symptomene så anbefaler vi deg å ta kontakt med legevakt eller din fastlege for en konsultasjon. Har du innspill? Bruk gjerne kommentarfeltet eller kontakt oss på Facebook eller YouTube.

 

Symptomer på hjernekreft kan være både spesifikke og mer generelle. Vi gjør oppmerksom på at denne listen ikke inneholder alle mulige symptomer og at de også kan forekomme grunnet andre årsaker enn svulst eller kreft i hjernen.

 

1. Hodepine

Generelt symptom på svulst i hjernen kan innebære kraftig hodepine som ikke oppleves som «vanlig hodepine». Hodepinen blir ofte verre ved aktivitet og tidlig på morningen. Følg også med på om hodepinene forekommer oftere og gradvis forverres.

hodepine og vondt i hodet

Vanlig årsak: Den vanligste årsaken til hodepine er dysfunksjon i muskler og ledd – ofte forårsaket av for repetitivt arbeid, for lite bevegelse i hverdagen og mye stress. Oppsøk utredning hos kiropraktor eller fysioterapeut dersom du plages med regelmessig hodepine.

2. Motoriske anfall / ukontrollerte bevegelser

Plutselige rykninger og bevegelser i muskulaturen. Også kalt konvulsjoner. Personer kan oppleve forskjellige former for anfall.

3. Kvalme / oppkast

Personer som er rammet kan oppleve kvalme og oppkast uten at det er en god forklaring på dette – slik som sykdom. Etterhvert som tilstanden forverrer seg kan det også forekomme oftere.

kvalme

4. Balanseproblemer og svimmelhet

Følt deg ustø og som om alt spinner rundt deg? Personer rammet av hjernekreft føler seg oftere svimle, letthodet og som om de ikke klarer å koordinere seg selv.

Balanseproblemer

Normale årsaker: Økt alder kan gi dårligere balanse og høyere forekomst av svimmelhet. Vi anbefaler derfor at du trener balanse regelmessig.

5. Sensoriske endringer

Personer som er rammet vil kunne oppleve endringer i synet, hørsel, følelse og luktesansen.

synsendring

6. Kronisk utmattelse

Føler du deg konstant sliten? Fatigue og kronisk utmattelse kan forekomme når kroppen er rammet av sykdom eller en diagnose, men kan også skyldes generelle tilstander slik som depresjon og stress.

Rastløse bein syndrom - nevrologisk søvntilstand

Andre symptomer kan være lyssensitivitet, kalde hender og føtter, hurtig pust og anfall. Mer spesifikke symptomer kan forekomme ved spesielle former for hjernekreft.

 

Hva kan du gjøre dersom du har hjernekreft?

– Hjernekreft kan være en livstruende tilstand – og kan som kjent forekomme i både godartet og ondartet form. Hvis du har mistanke om at du har denne diagnosen ber vi deg ta kontakt med legevakt eller din fastlege så raskt som mulig for videre utredning og behandling.

 

POPULÆR ARTIKKEL: – Ny behandling av Alzheimers kan gjenopprette full minnefunksjon!

Alzheimers sykdom

 

Del gjerne denne artikkelen med kollegaer, venner og bekjente. Hvis du ønsker mer informasjon eller lignende så ber vi deg like og ta kontakt via får Facebook-side her. Hvis du har spørsmål, så er det bare å ta kontakt med oss (helt gratis).

 

Få behandling nå – ikke vent: Få hjelp av en kliniker til å finne årsaken. Det er kun på denne måten at du kan gjøre de riktige tiltakene for å bli kvitt problemet. En kliniker kan assistere med behandling, kostholdsråd, tilpassede øvelser og uttøyning, samt ergonomisk rådgivning for å gi både funksjonsbedring og symptomlindring. Husk at du kan spørre oss (anonymt hvis du ønsker) og våre klinikere helt gratis ved behov.

Spør oss - helt gratis!


 

Visste du at: – Kuldebehandling kan gi smertelindring mot vonde ledd og muskler? Bl.a. Biofreeze (du kan bestille det her), som består hovedsaklig av naturprodukter, er et populært produkt. Kontakt oss i dag via Facebooksiden vår, så kan vi svare på eventuelle spørsmål du måtte ha.

Kuldebehandling

Les også: – 8 Øvelser for Dårlige Knær

vondt i kneet

Les også: – Er det seneBETENNELSE eller seneSKADE?

Er det en senebetennelse eller seneskade?

 

Les også: – 5 Gode Øvelser mot Isjias

Bakoverbøy ryggstrekk

Youtube logo liten– Følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24-48 timer. Vi kan også hjelpe deg med å tolke MR-svar og lignende.)

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *