Sportsteiping - Foto Kinesiotape

Sportsteip og kinesioteip i behandling av smerter i korsrygg og ryggen

Ingen stjernevurderinger enda.

Sist oppdatert 21/06/2017 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

Sportsteip og kinesioteip i behandling av smerter i korsrygg og ryggen

Sportsteip er også kjent som kinesiotape eller kinesiologiteip. Sportsteip og kinesioteip brukes i forebygging og behandling av smerter i korsryggen (lavryggen) og andre steder i ryggen – samt en rekke andre muskuloskeletale områder. Slik oppteiping er meget populært blant idrettsutøvere i mange forskjellige sportsgrener og på forskjellige nivåer – fra toppserien helt ned til bedriftsligaene. For mange atleter er også kompresjonstøy et viktig verktøy for å yte bedre og redusere sjansen for skader.

 

Kan man bruke det mot smerter i korsrygg og ryggen?

Ja, det kan brukes for å gi litt ekstra avlastning og støtte til utsatte muskler og ledd – særlig i forbindelse med sport som er mer utsatt for støt og litt mer ‘eksplosive bevegelser’. Dette gjelder blant annet motocross (støtdemping) og håndball (mange plutselige vridninger og eksplosive bevegelser).

 

Hvordan teiper man det opp?

Vi anbefaler at du – hvertfall første gangen – får hjelp av en fysioterapeut eller kiropraktor som kan vise deg hvordan akkurat du bør teipe for å gi støtte til ryggen din. Vær ærlig, si at du bare er der for å få en utredning og også lære deg å teipe opp skikkelig (hvis du ikke trenger litt mer behandling da). Ellers finnes det også mange gode tutorials på YouTube og lignende.

 

Kan det behandle min vonde rygg?

Helt ærlig så er nok ikke dette løsningen på alle dine ryggproblemer – men den kan være en del av løsningen. Den komplette løsningen bør innebære trening og opptrening av kjernemuskulatur, samt mer riktig bevegelse i hverdagen.

 

 

Relaterte artikler:

vondt i muskler og ledd
Vondt i ryggen

 

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Spørsmål: Kan man bruke sportstape mot vond rygg?
Svar: Den type tape man bruker i behandling av vond rygg, er som regel kinesiotape (som nevnt tidligere i artikkelen) – denne tapes opp på en spesifikk måte av en muskuloskeletal ekspert som utfører slik taping (f.eks. fysioterapeut eller kirorpraktor) for å avlaste overaktiv muskulatur og gi støtte til den muskulaturen som trenger det.

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

1 svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *