Slik redder sykepleiere liv

Slik Redder Sykepleiere Liv Hver Eneste Dag

Ingen stjernevurderinger enda.

Slik redder sykepleiere liv

Slik Redder Sykepleiere Liv Hver Eneste Dag

Sykepleierne gjør en fantastisk jobb! Her kan du lese mer om hvordan de redder liv. 12.mai var sykepleierdagen – husket du å gratulere eller gi en klem til en sykepleier du kjenner? Del og lik denne i sosiale medier og husk å signere sykepleierløftet for å støtte opp om disse flotte menneskene som vier livet sitt til å hjelpe andre.

 

1. Redder liv både på og utenfor sykehuset

Sykepleiere er topptrente til å ta vanskelige valg og holde hodet kaldt i nødsituasjoner – deres ekspertise kan være uvurderlig ved akutte situasjoner både i og utenfor sykehuset. Et godt eksempel på dette kan være i hverdagslige situasjoner – sånn som denne:

 

En mann hadde satt noe i halsen i det han hadde et illebefinnende. Heldigvis var det en utdannet sykepleier tilstede som kunne Heimlich-manøveren og som kunne utføre hjerte og lungeredning etterpå (hjertet hans hadde stoppet) – helt til ambulansen ankom. Legene ved sykehuset sa at sykepleieren hadde reddet livet til mannen.

 

2. Forebygger sykdom og livstruende komplikasjoner

Sykepleiere holder jevnlig kontakt med sine pasienter – gjennom en meget hektisk sykehushverdag – og følger dem opp på alle plan. Ved jevnlige kontroller av sine pasienter har studier vist at det er en betydelig lavere risiko for infeksjoner, dyp venetrombose, hjerteinfarkt og død. Denne hyppige kontakten mellom pasient og sykepleier gjør at tidlige tegn på potensielt dehabiliterende utvikling av sykdom kan oppdages tidlig og forhindres. Forebygging redder enda flere liv enn akuttmedisin – men det er vel ikke like stort fokus på det i Gray’s anatomy?

 

Kanskje er det mer sexy med en skalpell enn forebyggende tiltak?

 

3. En essensiell lenke mellom lege, pasient og pasientens familie

Sykepleieren tilbringer mer tid med pasient – og pasientens familie. De er derfor en viktig brikke som holder balansen i kommunikasjon og informasjonsdistribusjon mellom de ulike partene. Dette fører til bedre flyt i både behandling- og utredningsfaser.

 

4. Jobber til alle døgnets tider – for deg!

Sykepleiere og helsepersonell jobber hele døgnet for å gi deg og dine den hjelpen som er nødvendig i nødsituasjoner. Dette er selvfølgelig krevende fordi dette også innebærer episodisk jobbing på nattetid og i helger – som kan gå utover det hverdagslige og døgnrytmen. Så hvis du kjenner en sykepleier som er litt sliten disse dager, så oppfordrer vi deg til å gjøre noe fint for dem – eller gi dem en god klem!

 

 

Hvorfor bør jeg signere sykepleierløftet?

Norge står ovenfor – eller midt i – en stor sykepleiermangel. Dette skyldes manglende anerkjennelse av yrkets viktighet og livsviktige rolle. Vi oppfordrer alle til å signere sykepleierløftet og dele denne artikkelen videre i sosiale medier (trykk her) – husk også å tagge en flott og dyktig sykepleier du kjenner i kommentarfeltet.

 

Vondt.net støtter sykepleierne! Stå på i kampen for den anerkjennelsen dere fortjener!

 

NESTE SIDE: – Slik Kan du Kjenne Igjen Symptomer på en Blodpropp

blodpropp i leggen - redigert

 

 

Youtube logo liten– Følg gjerne Vondt.net på YOUTUBE

facebook logo liten– Følg gjerne Vondt.net på FACEBOOK

 

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *